Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Дебой не дозволив пісяти під міською радою. ФОТО

Дебой не дозволив пісяти під міською радою. ФОТО

28-04-2011
27 квітня о 13:00 за адресою м. Житомир, вул. Михайлівська, 2 під стінами міської ради відбулася безпрецедентна театралізована акція «Горщик чи мер – хто мій надійний партнер?»

Героїня акції, Надія Іваненко, заявила: «Нашою метою є привернення уваги житомирян до проблем сфери громадських туалетів міста та необхідності активних дій міського голови щодо прийняття ним запропонованого активістами рішення про відкриття убиралень на безоплатній основі для усіх бажаючих установами та місцями громадського харчування та початку роботи над Програмою розбудови сфери туалетів спільно з громадськістю.»

Герої акції показали як народ викручується зі скрутної ситуації, в яку його поставила влада. Це відверте катування людей, що полягає у неможливості вільно справити природні потреби! Відсутність туалетів – це пряме порушення, як мінімум, статей 3, 28 та 68 Конституції України, що гарантують людині захист її права на честь та гідність, які є найвищими цінностями держави!

Організатори хочуть сподвигнути людей боротися за своє здоров’я та права показавши у дійстві як важко, але реально вести діалог з владою, що закрила очі на цю проблему, не бажаючи їх відкривати.

«Попередньо ми дослідили громадські туалети міста, після чого передали владі індивідуальні та колективні звернення, відповіді на які немає досі» – заявив під час брифінгу організатор акції Іван Фурлет, демонструючи наочні фотографії та копії звернень до міського голови.

Також одразу після акції організатори зібрали 136 підписів під черговим колективним зверненням до міського голови з вимогами:

1) Прийняти рішення про зобов’язання закладів громадського харчування, установ відкрити їх туалети для всіх бажаючих на безоплатній основі, донести його до підприємців та жителів міста.
2) Перевірити санітарний стан існуючих громадських туалетів та оприлюднити результати перевірки.
3) Визначити відповідальну особу та вказати її контактні дані для аналізу потреби міста у додаткових громадських туалетах та розробити програму їх будівництва спільно з громадськістю.

Відповідь на нього, думаємо, не забариться.

Під час брифінгу до журналістів вийшов заступник голови управління комунального господарства Віталій Шевчук, який висловив класичні для влади абсурдні заяви: «Проблема звичайно є, але в нас є 150 туалетів і ми активно працюємо в цьому напрямку». Залишається загадкою чому люди не знають про них, ними не користуються і в якому напрямку влада працює? Хоча відповідь знайшлася. Журналісти запитали про найближчий громадський туалет, який за словами Шевчука знаходився неподалік, на вул. Михайлівській. Після уточнень з’ясувалось, що він закритий і ним користуються тільки мешканці прилеглого будинку.

Довідково:

Захід відбувся в рамках регіональної адвокаційної кампанії «Шукаємо туалети!», яка ініційована учасниками Всеукраїнського проекту «Академія практичної адвокації».

Проект «Академія практичної адвокації» реалізовується командою ВМГО «Демократичний Альянс» у рамках програми «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER).

Дебой не дозволив пісяти під міською радою. ФОТО

Дебой не дозволив пісяти під міською радою. ФОТО

Дебой не дозволив пісяти під міською радою. ФОТО

Дебой не дозволив пісяти під міською радою. ФОТО

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини