Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Прокуратура перевірила умови тримання неповнолітніх у слідчому ізоляторі

Прокуратура перевірила умови тримання неповнолітніх у слідчому ізоляторі

15-06-2011
Органами прокуратури Житомирської області за завданням Генеральної прокуратури проведено перевірку стану дотримання умов законодавства щодо тримання неповнолітніх у слідчому ізоляторі при Житомирській установі виконання покарань.

Як повідомив помічник прокурора Житомирської області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян Олександр Михалюк, прокуратура провела перевірку із залученням спеціалістів пожежного нагляду, санітарно-епідеміологічної служби, Житомирського міського центру здоров’я, представників спостережної комісії виконкому Житомирської міської ради, обласного центру служб для сім’ї, дітей та молоді, обласних засобів масової інформації.

Встановлено, що житлова площа на одного утриманого не суперечить встановленим нормам (3,4 м. кв), кожен з 30 неповнолітніх, що перебував у ізоляторі на момент перевірки, забезпечений індивідуальним спальним місцем, речовим майном та постільною білизною. Температурний режим у камерах у межах норми, провітрювання приміщень проводиться регулярно, щоденні прогулянки тривають не менше двох годин.

Фактів застосування в установі катувань, тортур чи іншого жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання до затриманих, ув’язнених та засуджених дітей, жінок з дітьми органами прокуратури не встановлено.

Їжа та вода, згідно висновків експертизи відібраних зразків, відповідає встановленим нормам харчування, продукти видаються у повному обсязі. Також додержано санітарні вимоги - наприклад, обробка коридору розчином хлору проводиться тричі на день.

Із неповнолітніми проводиться робота щодо профілактики СНІДу та туберкульозу. Тричі на тиждень вони відвідують заняття зі шкільних дисциплін.

Утримані мають можливість у разі потреби звертатися з особистих питань до представника адміністрації, брати участь у бесідах із представниками релігійних конфесій, відвідувати спортзал обладнаний спортінвентарем, бібліотеку (бібліотечний фонд налічує понад 26 тис. книг), кімнату психологічно-емоційного розвантаження, раз на тиждень митися у лазні.

Разом з тим, перевіркою у слідчому ізоляторі виявлено низьку порушень чинного законодавства щодо комунально-побутового, медико-санітарного забезпечення ув’язнених та пожежної безпеки.

Встановлені порушення потребують усунення. Наприклад, адміністрація має потурбуватися про проведення у приміщенні косметичного ремонту, оновлення інвентаря для прибирання, ремонт освітлювальних приладів, недопущення зберігання продуктів на підлозі, дезінсекцію тарганів та ін.

Як повідомив Олександр Михалюк, за результами перевірки прокуратурою області внесено подання начальнику управління державного департаменту України з питань виконання покарань в Житомирській області та начальнику управління МВС України в Житомирській області, вказівку начальнику Житомирської установи виконання покарань.

Помічник прокурора зауважив, що планові перевірки стану дотримання умов законодавства щодо утримання у слідчому ізоляторі проводяться щомісяця.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини