Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Операція «Берег»: обережного й Бог береже

Операція «Берег»: обережного й Бог береже

30-06-2011
Відпочинок для того й відпочинок, щоб подарувати насолоду та наснагу, а не розчарування та зайвий клопіт. Аби цього не сталося правоохоронці у період масових відпусток та тривалих дитячих канікул посилюють увагу до місць проведення жителями області свого дозвілля, як то приміські лісопаркові зони, пляжі, бази відпочинку, санаторії, профілакторії, кемпінги, бари, розважальні центри тощо. Причиною такої зацікавленості є бажання убезпечити відпочиваючих та попередити скоєння відносно них злочинів, як показує практика, найчастіше – крадіжок, та виявлення потенційних правопорушників.
Зокрема, повідомив заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки УМВС України Житомирщини Валерій Марчевський, працівники внутрішніх справ уже перевірили близько 670 об’єктів на території області, що надають ті чи інші послуги для відпочинку полісян і зафіксували понад 5 тисяч адміністративних правопорушень, кожне сьоме з яких це розпивання спиртного або поява у п’яному вигляді у громадських місцях.
Погодьтесь, зустрічатись із незовсім адекватними через вжиття міцних напоїв «відпочиваючими» доводилось, певно, кожному і дуже часто від такого сусідства і настрій, і радість уікенду псувались.
Нехтують громадяни не лише обмеженнями щодо вживання алкоголю, до якого, до речі, віднесено й пиво, але й правилами адміністративного нагляду, встановленого для певної категорії осіб, схильних до всіляких протиправних дій. Тут статистика свідчить сама за себе - кожен 5 злочин, зареєстрований на території області з початку року, скоєний особою, що раніше уже притягувалась до кримінальної відповідальності. Тож лояльність та поблажливість у даному випадку недоречна.
З початку проведення спеціальних заходів під умовною назвою «Берег» працівники міліції затримали 141 особу, що обгрунтовано підозрюється у причетності до злочинів, кожен третій – до крадіжок. Із незаконного обігу вилучено 27 одиниць зброї, у т.ч. 24 – гладкоствольної, та понад півкілограма наркотичних засобів різного гатунку.
Ми вже зазначали, що найчастіше до міліції відпочиваючі звертаються із заявами про крадіжки. Залишені на пляжі чи березі водоймища без нагляду особисті речі – не просто спокуса для злодія, а вигідна пропозиція скористатись вашою безпечністю.
28-річний житель м. Бердичева, допоки випробовував власні сили у водних розвагах на місцевому пляжі, позбувся МР3-плеєра та 500 гривень. З цим і прийшов до міліції. Розшуківці за підозрою у вчиненні крадіжки затримали непрацюючого 19-річного місцевого парубка.
Сподіватись на те, що, подолавши певну відстань від обласного чи районного центру і опинившись у місцях, де, майже, не ступала людина, ви убезпечили свій відпочинок хоча б від злодіїв, наївно. Двоє жителів Ємільчинського району, активно відпочиваючи «на природі», у 7 годин ранку втратили власні мобільні, які залишили без нагляду. У телефонів тут же знайшовся новий господар, якого за заявами потерпілих уже наступного дня розшукали міліціонери. 30-річний житомирянин хто зна чого опинився в одному з віддалених районів області й за такої нагоди не розгубився, а, навпаки, - повертаючись додому, прихопив чуже добро, тим паче, уже не вперше.
Невдало закінчилась і спроба пенсіонерки відвідати кафе «Молодіжне» в одному з райцентрів. Не встигла 64-річна жінка до ладу ознайомитись із дизайном закладу, як виявила зникнення телефону, безпечно залишеного на столику. Таким спритним до чужих речей виявився 29-річний молодик, в якого працівники райвідділу згодом вилучили крадений термінал.
Це найбільш характерні приклади неприємних сюрпризів гарних починань. Тож, аби літній відпочинок був лише в радість, не забувайте: «Обережного й Бог береже».

Алла Ващенко,
ВЗГ УМВС України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини