Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
1 липня Житомирський лікеро-горілчаний завод відзначав 115 років

1 липня Житомирський лікеро-горілчаний завод відзначав 115 років

05-07-2011
1 липня 2011 року Житомирський лікеро-горілчаний завод святкував своє 115-річчя. У заході взяли участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.
Очільник області привітав присутніх з ювілеєм і запевнив, що кожен робітник заводу може пишатися тим, що підприємство, на якому він трудиться, має більш ніж вікову історію. Крім славної історії, зазначив Сергій Рижук, завод може пишатися міцним трудовим колективом, гарними керівниками, якісною продукцією. Продукція Житомирського лікеро-горілчаного знана за межами держави.
„Здобутки вашого державного підприємства, - наголосив керівник області, – це приклад для деяких підприємств приватного сектору, де працюючих називають робочою силою. У вас же працюють робітники. А професія робітника у цивілізованому суспільстві завжди шанується”.
Сергій Рижук побажав працівникам заводу міцного здоров’я, сімейного благополуччя, нових здобутків.
Керівники області вручили грамоти кращим працівникам заводу.

Довідково: Житомирський лікеро-горілчаний завод - одне із найстаріших підприємств України. У Волинській губернії для забезпечення населення вином і спиртогорілчаними виробами було створено 16 очисних казенних винних складів, на яких проводилася ректифікація та очищення спирту, що надходив із спиртових заводів губернії. Найбільшим за обсягом торгівельних оборотів був Житомирський склад, який офіційно відкрили 1 липня 1896 року.
На даний час підприємство виробляє 18 видів лікеро-горілчаних напоїв. Продукція виробляється на основі старовинної класичної технології з використанням тільки натуральної сировини, згідно з унікальними рецептурами, розробленими фахівцями заводу. Це серії горілок та настоянок „Житомирська на бруньках”, в основі яких зерновий спирт вищої якості, спеціально підготовлена вода, тонкий аромат березових бруньок; горілка «Житомирський стандарт», де використовується комплексна вуглеводна суміш „лар йодіс”, що є новітньою розробкою українських вчених, до складу якої входить лактулоза, селен, біологічно активний йод; горілка особлива «Президентський стандарт», до складу якої входить ефірна олія дикої моркви.
Продукція заводу неодноразово відзначалась на всеукраїнських, міжнародних конкурсах, виставках та дегустаціях.
В 2010 році завод став переможцем дегустаційного конкурсу «Наш продукт» в номінації «Лікеро-горілчані напої» за виробництво горілки особливої «Житомирський стандарт» на 2-й спеціалізованій виставці в м. Донецьку.
Дипломами нагороджені Державне підприємство "Житомирський лікеро-горілчаний завод" та його генеральний директор Олександр Спірідонов на загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна-2010» за значний особистий внесок у формування позитивного іміджу і забезпечення розвитку економіки області.
На жаль, у 2011 році підприємство знизило обсяги виробництва. Це пояснюється підвищенням акцизного збору на дистильовані алкогольні напої та падінням купівельної спроможності населення. За І півріччя 2011 року завод виробив 198,8 тис. дал горілки, що вдвічі менше, ніж у 2010 році.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків
з громадськістю облдержадміністрації

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини