Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
ВСТУП ДО ВИШІВ 2011 ВАРТО ЗНАТИ

ВСТУП ДО ВИШІВ 2011 ВАРТО ЗНАТИ

06-07-2011
5 липня, у конференц-залі готелю «Житомир», відбулася прес-конференція Житомирського обласного відділення Комітету виборців України під назвою “ГАРЯЧІ ТОЧКИ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ ДО ВНЗ 2010”, на якій було презентовано новий проект громадського спостереження за проведенням вступної кампанії у вищі навчальні заклади у 2011 році в рамках громадської кампанії «За чесний вступ - 2011!», що підтримується Міжнародним Фондом «Відродження».
Основною метою проведення прес-конференції було оприлюднення важливих моментів всієї процедури вступу, висвітлення проблем роботи приймальних комісій ВНЗ, електронного вступу, системи «Конкурс» та надання іншої важливої інформації, що допоможе вступникам уникнути багатьох проблем та ефективно захистити свої права. Також на прес-конференції були оприлюднені основні результати початку вступної кампанії цього року по Україні.

Як зазначив координатор проекту Житомирського обласного відділення КВУ Максим Борисов, вступна кампанія цього року відрізнятиметься від попередньої більш спокійним перебігом, це зумовлено демографічною ситуацією, у 2011 році критично мала кількість випускників шкіл. Зовнішнє незалежне оцінювання пройшли близько 250 тис. випускників, прогнозовано що до них долучиться певний відсоток випускників шкіл минулих років. Виходячи з кількості ліцензованих місць у вишах, яка дорівнює 700 тис. у 2011 році поступлять всі бажаючі мати вищу освіту, основна більшість з яких матиме шанс вступити на бюджетні місця.

Максим Борисов, відмітив:
«Гарячими точками вступної кампанії цього року потенційно можуть стати технічні або правові моменти експериментального електронного вступу і традиційні проблеми з процесом корегування рейтингових списків. Відносно прогресивним моментом цієї кампанії буде додавання певної кількості балів переможцям всеукраїнських олімпіад і всеукраїнських конкурсів Малої академії наук, але важливо бути уважними особливо при їх реєстрації через систему електронного вступу», - сказав він.

Координатор проекту презентував основні критерії моніторингу, оприлюднив результати експрес-опитувань груп абітурієнтів в соціальних мережах. Всього організація веде довготермінове спостереження за процесом вступу у 32-ти вишах по всій Україні. КВУ також оприлюднив телефони «гарячої лінії» за якими надаватиметься правова допомога щодо вступу (044) 425-23-01, 425-37-20, і он-лайн допомога на сайті «Захисти своє право!» www.administr-law.org.ua, в розділі «Консультації».

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини