Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Жителі села в Житомирській області протестують проти реорганізації школи і перекрили дорогу

Жителі села в Житомирській області протестують проти реорганізації школи і перекрили дорогу

02-09-2016
Жителі села Товща Романівського району Житомирської області невдоволені реорганізацією місцевої школи та 2 вересня в сусідньому селі Залужне перекрили автодорогу Дубрівка-Висока Піч.

Про це розповіла учасниця акції Світлана.

«У нас в селі Товща незаконно реорганізували школу. У нас є дуже багато діток. Ми вже звертались у всі інстанції. Ми добивались ціле літо, а тепер ми вийшли в село Залужне на акцію, ми на пішохідному переході і перекрили дорогу. Ніхто до нас не виїжджає. У нас в школі 38 діток і на базі школи є дитячий садок – 15 дітей. Вони без нашого відома реорганізували школу. Цілий рік вони нам казали, що нашу не закриють. Ми про це дізнались з інтернету і дізнались, що вони там дуже багато порушень зробили. Ми коли до них звернулися, то вони кажуть, що нас повідомили з інтернету, але в нас же не в кожного є інтернет, і вони не мали права це зробити. Ми перекрили дорогу і тут вчителі з нами є», – розповіла Світлана.

Інформацію про перекриття дороги Житомир.info підтвердили у ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«2 вересня близько 10 години ранку до Романівського відділення поліції надійшло анонімне повідомлення, що в селі Залужне Романівського району люди перекрили дорогу. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що жителі села Товща та Червоні Хатки Романівського району в кількості десь близько 30 чоловік з плакатами вийшли на нерегульований пішохідний перехід автодороги Дубрівка-Висока Піч з незадоволенням, що після реорганізації Товщанська загально-освітня школа ІІ ступеню села Товща припинено навчання дітей в старших класах. На місці події забезпечують охорону громадського порядку працівники поліції», – розповіла старший інспектор відділу комунікацій ГУ Нацполіції Наталія Тимчук.

В коментарі начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін розповів, що школа в с. Товща реорганізована з ІІ в І ступінь.

«Відділ освіти райдержадміністрації повідомляє, що станом на 2 вересня 2016 року 18 учнів (3 учнів – 6 клас, 5 учнів – 7 клас, 10 учнів – 8 клас), які проживають в с.Товща, не приступили до навчання в Романівській гімназії. Батьки вимагають повернути статус школі І-ІІ ступенів, погрожують перекрити трасу. Відділ освіти звернувся письмово до служби у справах дітей із проханням сприяти залученню учнів до навчання. Відповідно до рішення Романівської районної ради 27 сесії 7 скликання від 19 квітня 2016 року №89 Товщанську ЗОШ І-ІІ ступенів реорганізовано в навчальний заклад І ступеня. Крім того, згідно рішення Романівської районної ради 27 сесії 7 скликання від 19 квітня 2016 року №87 утворено районний опорний навчальний заклад на базі Романівської гімназії. Товщанську ЗОШ І ступеня визначено її філією. Учням 5-9 класів запропоновано продовжити навчання в Романівській гімназії, Червонохатківській ЗОШ І-ІІ ст., Биківській ЗОШ І-ІІІ ст. Підвезення шкільним автобусом забезпечене. Також діти забезпечені безкоштовним харчуванням. Відстань від с. Товща до смт. Романів – 18 км., дорога відремонтована за кошти райдержадміністрації. В зв’язку з реорганізацією було звільнено 9 педагогів, 3 з яких пенсійного віку, 3 – працевлаштовано в інші навчальні заклади, 3 – відмовилось від запропонованих пропозицій», – зазначив Вадим Калінін.

Учасники акції чекають, поки до них приїдуть представники влади.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини