Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Житомирська облрада хоче встановити персональну стипендію художнику Юрію Камишному

Житомирська облрада хоче встановити персональну стипендію художнику Юрію Камишному

05-12-2016
На найближчій сесії Житомирської обласної ради депутати розглядатимуть питання про встановлення з 1 грудня 2016 року персональної стипендію народному художнику України Юрію Камишному.

Відповідний проект рішення опублікували на сайті облради 2 грудня 2016 року.

«Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента України від 09.11.2016 № 495/2016 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва», пункту 1 Положення про стипендію обласної ради народним художникам України, які проживають на території Житомирської області, затвердженого рішенням обласної ради від 22.03.12 № 494 «Про стипендії обласної ради народним художникам України», враховуючи подання обласної державної адміністрації від 23.11.16 №5649/51/2-16, рекомендації постійних комісій обласної ради з гуманітарних питань від , з питань бюджету і комунальної власності від , обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Встановити з 1 грудня 2016 року персональну стипендію народному художнику України, який проживає на території Житомирської області, Камишному Юрію Костянтиновичу.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з гуманітарних питань», – йдеться у проекті рішення.

Зауважимо, стипендію особам, які мають звання «Народний художник України» та проживають на території Житомирської області, облрада запровадила з 1 квітня 2012 року. Відповідне рішення екс-голова облради Йосип Запаловський підписав 22 березня 2012 року. Згідно з положенням, така стипендія є щомісячною та виплачується у розмірі однієї мінімальної заробітної плати управлінням культури ОДА. Її призначають за рахунок коштів обласного бюджету.

«Висунення претендентів на одержання стипендії обласної ради здійснює колегія управління культури і туризму облдержадміністрації за поданням обласного відділення Національної Спілки художників України. Рішення про встановлення стипендії народним художникам України, які проживають на території Житомирської області, затверджується сесією обласної ради. У випадку переїзду стипендіата на постійне місце проживання за межі Житомирської області виплата стипендії припиняється автоматично», – уточнюють у положенні про стипендію.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2016 року Президент України Петро Порошенко присвоїв Юрію Камишному звання Народного художника України.

Довідково. Камишний Юрій Костянтинович (нар. 25 квітня 1962 р., м. Житомир, Україна) – відомий український художник, Член Національної спілки художників України, лауреат премії Лесі Українки. Народний художник України. Народний художник України (9 листопада 2016) — за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність. Член НСХУ (1999). Лауреат премії ім. Л. Українки Житомирського обласного відділення Українського фонду культури (2003). Лауреат міжнародної премії імені М. К. Реріха (2006), Заслужений художник України (2008), лауреат всеукраїнської премії ім. Івана Огієнка. Роботи Юрія Камишного експонуються на виставках, чимало з них знаходяться у приватних колекціях.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини