Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Житомиряни взяли участь в українсько-польській школі гідів

Житомиряни взяли участь в українсько-польській школі гідів

22-12-2016
Впродовж тижня, з 14 по 20 грудня 2016 року, у Польщі тривала Українсько-польська школа гідів “Зелений туризм для діалогу”, організована Молодіжною громадською організацією “Сучасний Формат” (м.Житомир) у співпраці із Асоціацією з розвитку місцевого продукту “Вітряки Мазур” (м.Елк) за підтримки Міністерства молоді і спорту України (відповідно до наказу №2643 від 04.07.2016 р.).

Мета проекту – зміцнення українсько-польського міжкультурного діалогу через залучення молоді до просування ідей та розвитку зеленого туризму. Проект є міжкультурним, у проекті взяли участь 12 представників із України та 12 – із Польщі.

В ході Школи гідів українські та польські учасники мали змогу дізнатися про те, яким чином розвивається туристична галузь, а саме – зелений туризм, як на Мазурах, так і на Житомирщині, які проблеми є найбільш поширеними у галузі, якими є тенденції у розвитку галузі в обидвох країнах-учасницях проекту. Представники житомирської команди поділилися власним досвідом в організації та проведенні гірських та екологічних туристичних походів. Учасники отримали навички та вміння для організації, забезпечення та проведення активних турів по цікавим маршрутам як в Україні, так і в Польщі.
Програма Українсько-польської школи гідів “Зелений туризм для діалогу” включила в себе як теоретичний, так і практичний аспекти, була інтенсивною та насиченою спілкуванням, зустрічами, відвіданням цікавих місць.

"Під час спілкування із керівником та спеціалістами відділу промоції, спорту і культури Уряду міста Елк, польськими колегами із неурядових організацій, навчальних закладів, ми були вражені та приємно здивовані, що маємо дуже багато спільних точок дотику для розвитку співпраці між Житомиром та Елком у сфері активного туризму та спорту. Висловлюємо надію, що наступного року нам вдасться продовжити проект і цього разу ми зможемо презентувати нашим польським партнерам туристичні можливості та красу нашого краю", – розповіла Жанна Соловйова, голова правління Молодіжної громадської організації «Сучасний Формат», керівник проекту.

Учасники Українсько-польської школи гідів “Зелений туризм для діалогу” мали змогу відвідати декілька агротуристичних комплексів на Мазурах. Дякуючи директору агрокомплексу «Під гніздом лелеки» у Старих Юхах Анджею Рейрату учасники української делегації мали змогу політати на автожирові та побачити Мазури у всій їхній красі з висоти пташиного польоту. В ході візиту до агрооселі «У Ідаліі» українсько-польська делегація занурилася у затишну та атмосферну зимову казку: вишуканий дизайн оселі, будиночок над озером, виноградники, власні сири та конфітюри, смачна кухня, гостинні господарі – все це справило найприємніші спогади та бажання повертатися до цієї господи, і не раз. Побували учасники також і на передріздвяному ярмарку у агрооселі «Пєтрашувкі». Спеціально для нашої українсько-польської групи команда Товариства жителів та друзів села Завади Елцкі «МУКШТИ» підготувала квест-мандрівку зимовим лісом та селом.

Важливою складовою проекту було обмін досвідом, спілкування та встановлення українсько-польського діалогу. Цьому якнайкраще сприяла атмосфера центру «Добра сила» у гміні Старі Юхи, де і проживали учасники проекту. По дорозі додому житомирській команді вдалося також прогулятися передріздвяною столицею Польщі.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини