Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
У Житомирській області 40 сімей військових вже купили житло за державні кошти

У Житомирській області 40 сімей військових вже купили житло за державні кошти

11-01-2017
Станом на 10 січня у Житомирській області нараховується 40 родин загиблих учасників АТО та інвалідів АТО 1-2 груп, які уклали договори купівлі-продажу і придбали житло за державні кошти.

Про це у коментарі 11 січня розповів в. о. директора департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА Василь Павлюк.

«Станом на 10 січня 2017 року житло уже придбали 40 родин області – 26 родин загиблих військовослужбовців та 14 сімей інвалідів війни. Це кошти державної субвенції, які були виділені нашій області на придбання житла сім’ям військових. Мова йде про 41,5 мільйона гривень, які були покладені на рахунки цих родин в «Ощадбанку». Усього мова йде про 76 родин військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов», - розповів Василь Павлюк.

За інформацією на сайті департаменту праці та соціального захисту, у 2016 році область отримала 41,5 млн грн державної субвенції на виплату грошової компенсації для придбання житла 76 родинам учасників антитерористичної операції (51 родині загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, та 25 інвалідам I-II групи з числа таких військовослужбовців). Станом на 10 січня 2017 року житло придбали 40 родин у містах Новоград-Волинський, Бердичів, Житомир та у Новоград-Волинському, Черняхівському, Малинському, Чуднівському, Коростенському, Баранівському, Романівському, Ємільчинському, Овруцькому та Олевському районах.

Василь Павлюк пояснив новий механізм придбання житла:

«Кабмін прийняв постанову, щоб не обласна адміністрація, не департамент праці та соціального захисту населення були головними розпорядниками коштів і шукали квартири, а щоб дати цим сім’ям грошову компенсацію. Торік нам вдалося спрацювати, було доручення голови ОДА головам міських та районних адміністрацій про відкриття рахунків в «Ощадбанку». Ми спільно з департаментом фінансів та іншими зацікавленими структурами відповідно до постанови здійснили розрахунок-потребу на кожну родину: скільки членів родини, як довго родина перебуває на черзі, скільки квадратних метрів потребують, і перерахували їм на ці рахунки гроші. Відповідно до цієї постанови, вони протягом року самостійно, без нашого втручання, згідно наших рекомендацій мають право придбати житло як на первинному, так і на вторинному ринку, а також виступити в ролі інвесторів: якщо вони хочуть інше, дорожче житло, вони мають право доплатити або звернутися до органів місцевого самоврядуванням з проханням виділити їм кошти, але рішення приймається на сесіях районних і міських рад. Уклали договори купівлі-продажу вже 40 родин, а решта 36 мають ще 10 місяців, щоб підшукати собі житло і укласти договір», - розповів Василь Павлюк.

Зі слів посадовця, у сільській місцевості житла як такого немає, тому сім’ї військових мають право купити його у райцентрі чи навіть у Житомирі і вже думати про переїзд. В. о. директора департаменту каже: у Житомирській області поки що найвищий відсоток укладених договорів в порівнянні з кількістю родин військових, яким необхідне житло.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини