Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Юрій ПАВЛЕНКО: ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає від Уряду негайно вирішити проблему фінансування зарплат медичним працівникам Житомира

Юрій ПАВЛЕНКО: ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає від Уряду негайно вирішити проблему фінансування зарплат медичним працівникам Житомира

27-10-2017
На цьому народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко наголосив у Житомирі, де політик разом з лідером ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрієм Бойком, представниками місцевого депутатського корпусу, відвідав центральну міську лікарню № 2.

«Сьогоднішній приїзд Співголови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у парламенті Юрія Бойка до Житомира, зустріч з керівництвом та медичними працівниками центральної міської лікарні відбулися у відповідь на звернення депутатів Житомирської міської ради щодо недостатнього обсягу затвердженої медичної субвенції м. Житомиру на 2017 та 2018 роки та критичну ситуацію з виплатою заробітної плати медичним працівникам.

Те, що ми почули і побачили у цьому медичному закладі, ще раз підтвердило: порожніми балачками про реформи уряд підміняє виконання своїх прямих обов’язків щодо фінансування зарплат медичним працівникам. У Житомирі до кінця року медичній галузі не вистачає близько 50 млн грн. по захищеним статтям і ще стільки ж коштів для індексації у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, у цілому йдеться про суму понад 100 млн грн. Більше того, у проекті бюджету на наступний рік вже передбачено на 120 млн грн. менше, ніж потрібно виплатити медпрацівникам. Таким чином, заяви про нібито підвищення заробітної плати, які лунають від Міністерства охорони здоров’я, є неправдивими. Навіть керівництво Житомира визнає, що сьогодні «комунальні устави охорони здоров’я м.Житомира залишились без фінансування, видатки по всіх напрямках призупинено, а це унеможливлює функціонування закладів, які надають медичну допомогу».

На мій погляд, ситуація, яка вже спричинила соціальну напругу у місті та викликала масові акції протесту, сталася з вини Міністерства охорони здоров’я, яке не виконує своїх обов’язків і Кабінету Міністрів в цілому, який сьогодні економить на медичних працівниках. Разом з тим свою вину має визнати і міська влада Житомира, котра не спромоглася захистити медичних працівників, аби вони вчасно і в повному обсязі отримували заробітну плату. Неприпустимо, коли місто змушене щомісяця виділяти додаткові кошти на виконання зобов’язань держави по виплаті зарплати, адже ці кошти знімаються з ремонтів доріг, освітлення вулиць, соціального захисту тих категорій населення, яким сьогодні найбільше потрібна допомога. Відтак, обмежуються можливості влади Житомира по виконанню своїх прямих зобов’язань»,- акцентував Юрій Павленко, спілкуючись із журналістами.

«Ми переконані, що уряд, який допустив багатомільйонну заборгованість по зарплаті медичним працівникам при їх злиденній зарплаті в 3-4 тис. грн, має піти у відставку», - резюмував політик.

Із працівниками медичного закладу також поспілкувалися депутати Житомирської обласної ради Раїса Гула та Наталія Рибак і голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Житомирській міській раді Наталія Леонченко.

Юрій ПАВЛЕНКО: ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає від Уряду негайно вирішити проблему фінансування зарплат медичним працівникам Житомира


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини