Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
«Чорна п’ятниця» по-українськи: Як магазини обманювали українців

«Чорна п’ятниця» по-українськи: Як магазини обманювали українців

28-11-2017
Чорна п’ятниця» – день, коли всі магазини США нагадують божевільню. Цього року в довжелезних чергах стояли 32 мільйони американців або п’ята частина країни. Найпопулярніший товар – плазма на всю стіну.

Як зазначається у сюжеті ТСН, колір, в який розфарбували день знижок, виник невипадково. Справа в тому, що американські бухгалтери мали одну звичку: у книгу, де вони зводили дебет із кредитом, збитки записували червоним чорнилом, а прибутки чорним.

Як повідомив бренд-менеджер Вадим Пустотін, щороку в одну «чорну п’ятницю» американці витрачають 600 млрд дол. Це сума, яку Україна заробляє за 20 років. На що готові витрачатися українців легко перевірити, зазирнувши в торговельні центри.

Багато покупців, які прийшли полювати на знижки, так нічого і не купили, бо не на всі товари були акційні пропозиції. «Ці знижки – обіцянки. Це найголовніший хіт. «Чорна п’ятниця» потрібна магазинам, щоб створити ажіотаж, щоб люди, які нічого не планували купувати, прийшли і витратили гроші», – вважає Пустонін.

Цей принцип діє безвідмовно. Покупці самі з задоволенням його ковтають, почувши солодке слово «знижка». Бренд-менеджер радить не поспішати довіряти, адже у половині випадків це буде пряма або прихована неправда.

Як показав експеримент, у деяких українських магазинах ціни на деякі товари навпаки зросли. Наприклад, куртка здорожчала за ніч на 100 грн. Такими махінаціями в святий день для шоперів грішить переважна більшість магазинів. Трійка небезпек виглядає так: одяг мас-маркету (найчастіше дають знижку на переписаних цінниках); побутова техніка та гаджети (продавати ці товари дешевше, навіть розраховуючи на високий попит, ніхто не буде). «Знижка у 30% виглядає за межею. Якщо ви зустрінете, що знижка на техніку або технічні товари більше 30%, навіть 20%, то знайде, що це обман», – повідомив Пустонін. 

Тому саме до «чорної п’ятниці» просто необхідно ретельно готуватися. Якщо мрієте вхопити велику знижку на кросівки чи телефон, дивіться в обидва на цінники. І не тільки в день розпродажу, а й напередодні.

Як не дати себе обманути


«Можуть ліпити яскраву дуже гарну рекламу. Знижки на все мінус 70%. Коли ти заходиш, то розумієш, що 70% – це на якісь дві речі, що залишилися з позаминулої колекції. На інші може 10%, 20%, а нова колекція взагалі не підпадає. Тоді це недобросовісна реклама», – стверджує юрист Інна Рудик.

Такої яскравої і незрозумілої реклами в торговельному центрі чимало. Юрист Рудик радить судитися з нечесними магазинами. Зокрема, звертатися і до Антимонопольного комітету. Щоб остаточно захистити себе в дні тотального розпродажу – краще за все знати у кого саме купувати. За словами PR-менеджера торговельного центру Тетяни Атаджанової, до розпродажів дуже чесно ставляться іноземні імпортери і представники. Вони не переклеюють, не змінюють цін за день і не підвищують їх. Це збереже і гаманець, і нерви.

Хоч «чорна п’ятниця» поки в українських магазинах виглядає, як велика мильна бульбашка, знайти чесних гравців можна.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини