Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
106-літня схимонахиня з Житомирщини благословила Україну та всі народи

106-літня схимонахиня з Житомирщини благословила Україну та всі народи

12-01-2018
Найстарша жінка України 106-літня схимонахиня Іоанна благословила Україну, українців та всі народи.

Різдвяне привітання схимниці розмістили на офіційній сторінці у Фейсбук Жіночого монастиря Афонської Ікони Божої Матері в урочищі Кип'яче.

"Благословляю всі народи, і най Бог благословляє - Ісус Христос, Матір Божа. Славіте Господа! Най Бог благословить і я благословляю всю Україну - щоб весело жили і любили один одного, щоби не воювали. Благословляю народ. Бажаю всього хорошого, здоров'я й добра. Щоби Україну не зачіпали, аби весело жила", - звернулася до всіх матушка Іоанна.

У свої 106 років схимонахиня бажає всім миру, любові, добра та здоров'я. Адже з власного довгого та непростого життя знає, що, разом зі служінням Богові, це і є найбільше щастя.

Як повідомлялось раніше, паломники звідусіль їдуть до найстаршої в Україні 106-літньої схимонахині Іоанни у Жіночий ставропігійний монастир на честь Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип’яче. Обитель у селі Чоповичі Малинського району називають "жіночим Афоном на Житомирщині".

Майбутня схимонахиня Іоанна, в миру – Марія Дмитрівна Мороз, народилась 25 березня 1911 року в селі Малий Кучурів Заставнівського району Чернівецької області.

Матушка Іоанна пережила дві світові війни, страшні голодомори, епідемію туберкульозу. Вона рятувала хворих від страшної хвороби. А далі були нові випробування. Чоловіка Марії (майбутньої схимонахині Іоанни) арештовують і на цілих 10 років відправляють на Урал за націоналістичні погляди. «Прийшли вночі і забрали. Забрали за Україну!», – згадує арешт чоловіка. Не оминула заслання і сама Марія. Родину розкуркулили (мали п’ять гектарів землі та дві корови, два коня) і теж відправили на висилки в Сибір, де провели близько 16 років.

Донині пам’ятає матушка радянські часи, коли віра переслідувалася, закривалися церкви, людей карали за богослужіння. Згадує, як ховала Біблію в печі, коли в її домівці був обшук. А щоб на Великдень посвятити паску, на ніч кошики з наїдками ставили високо на дахи будинків. На святкову їжу падала роса, і це вважалося Божою благодаттю.



Схимонахиня Іоанна рада бачити всіх, хто прокладає свій шлях до Господа і шукає молитовної підтримки та благословення. Вона просить Бога за всіх людей, які притікають до неї, молить Бога за мир в Україні та всьому світі.

Матушка постійно знаходиться в молитві, в руках тримає хрест і чотки, по яких читає молитви. Адже на монастирях та на молитвах монахів тримається весь світ. Неустанна молитва – в її серці та на устах. Матушка весь час повторює: «Ісусе Христе, помилуй нас!».

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини