Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Сучасні залежності людей, які вони не помічають

Сучасні залежності людей, які вони не помічають

02-03-2018
Коли близька вам людина чи навіть хтось незнайомий страждає залежністю від алкоголю, паління чи інших речей — ви можете помітити це неозброєним оком.

Тому що з дитинства вас вчили, що це погана звичка, а з телевізора щодня повторюють, що “надмірне споживання шкодить здоров’ю”. Але є і інші види залежності, які ми звикли ігнорувати, адже ніхто не сприймає їх серйозно та не попереджає про небезпечні наслідки. Все ж, якщо ви не дитина — ніхто і не повинен вказувати, як вам жити. Саме тому потрібно самостійно замислюватись над своїм життям.

Ці залежності є у більшості людей. Та, що йде першою в списку — практично у кожного.
Поки від них немає помітної шкоди нам чи нашим рідним — ми можемо не звертати на них увагу та приймати їх. Але задумайтесь, речі, які вам так подобаються — дійсно того варті? Чи це просто залежність?

1. Інтернет — найголовніша та найстрашніша залежністю сучасного суспільства. Більшість людей переконана і в чомусь навіть права, що не може жити без інтернету. Чи дійсно віртуальне життя варте того, аби віддавати за нього справжнє? Якщо ні — то чому так багато людей витрачає більшу частину кожного свого дня, перебуваючи в віртуальній реальності?

Підлітки та навіть дорослі почуваються невпевнено, якщо опиняться хоча б на дві години без свого дорогоцінного гаджета та доступу в інтернет. І це нічим іншим, окрім залежності, не назвеш.

2. Покупки. Купити річ тому що вона гарна, а не тому що потрібна. Купити річ, щоб підняти собі настрій. Купити річ собі у нагороду за те що отримав надбавку до зарплатні. Саме так люди стають залежними від споживання. Про те, що ця залежність може нанести значної шкоди людині, свідчить закордонна практика. Наприклад, у США таких людей лікують від психологічної залежності та називають хворих “шопоголіками”, адже вони доходять до того, що беруть по декілька кредитів, аби мати змогу оплатити постійні покупки.

3. Цукор та їжа в цілому. Деякі люди кажуть: “Якщо я не з’їм щось солодке, у мене весь день буде боліти голова” і дійсно погано почуваються через потребу цукру. Але аби її втамувати — необхідно всього два-три кубики чорного шоколаду в день. Вони ж з’їдають тістечка, цукерки, печиво і все що попадеться під руку. Те ж стосуються й усієї їжі. Деяким людям притаманно їсти тому що хочеться, а не тому що дійсно голодні. Наслідки цього культу їжі очевидні — зайва вага та проблеми зі здоров’ям.

4. Кофеїн. Кожна людина, котра залежна від кави зараз подумала: “о так, це найприємніша залежність”. Але в тому і вся підступність залежностей — вони приємні. Надмірне вживання кави негативно впливає на роботу серця та здоровий сон. А якщо чашка кави кожного ранку — це вже не просто звичка, а життєва необхідність, то нічим окрім залежності це бути не може.

5. Кіноманія або ж серіаломанія. Здається, що ця залежність сама невинна: не шкодить здоров’ю, не змушує брати кредити та не додає зайвої ваги. Але вона, як і інтернет-залежність, змушує проживати нас не своє життя. Фільми і серіали — це дивовижні та цікаві історії, чудовий спосіб культурного та цікавого відпочинку. Та зловживання може призвести до того, що більшу частину свого дня людина витрачає не на своє життя.

Будьте обережними у своїх звичках, та не дозволяйте їм визначати вас і ваше майбутнє!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини