Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Жители Житомира: Экология в нашем районе в опасности

Жители Житомира: Экология в нашем районе в опасности

05-03-2018
Проблема экологии в Житомире в последнее время стоит очень серьёзно.

Постоянные выбросы вредных веществ в окружающую среду приводят к хроническим заболевания. И в первую очередь это сказывается на детях. У нас таких проблем множество. В этот раз к нам обратились жители переулка Таборный, что на Полевой.



Вот как они описывают свою проблему:

Ми, мешканці провулку Табірного Корольовського району переживаємо і глибоко стурбовані тим, що гаражний кооператив унеможливлює наше існування.

Тобто ми боремось за наше здоров'я та це проблема полягає в тому, що вони самовільно встановлюють опалювальні прилади, так звані "буржуйки". Користуються ними вдень і вночі, свята й будні. Їхні труби на висоті наших дверей і вікон і тут нічим дихати. Це приводить до забруднення повітря через те, що вони спалюють невідомо що, все що є під руками.

Я розумію що людям треба працювати, а займаються ці орендарі підприємницькою діяльністю. Але це створює незручності нам, в першу чергу ми страждаємо, наші діти страждають і хворіють на обструктивні захворювання легень. А також це провокує пожежну небезпеку, тому що не зареєстровані опалювальні прилади. Якщо стане пожежа, то матеріальні збитки будуть неймовірні, можливо з людськими жертвами.
Я не перебільшую, ми інформували неодноразово міську раду, дзвонили на гарячу лінію в екологічну інспекцію, ми написали колективні листи та скарги міському голові м. Житомира щоб зреагували швидше та створили робочу групу у складі мешканців і працівників адміністрації міської влади, санітарної служби щодо пожежної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Жители Житомира: Экология в нашем районе в опасности


Дивиться скільки дітей у вас знаходиться на такому невеличкому майданчику, але не завжди виходить прогулятися подихати повітрям. Діти знаходяться в закритому приміщенні в школі, приходить додому та навіть ту не можуть відпочити на свіжому повітрі. Нас змушують тримати їх в закритому приміщенні плюс до того дуже часто буває таке, що навіть перед сном відкрити вікно неможливо.


Вот как прокомментировал ситуацию член Житомирского горисполкома Андрей Дьяченко:

До мене звернулись мешканці району на Польовій, який ми умовно називаємо "Катюша". Проблема полягає в тому, що його мешканці задихаються від того, що в гаражах установили "буржуйки" та гар іде прямо на подвір'я та немає чим дихати і так далі...
Це конфлікт підприємців і звичайних людей, він завжди буде тому що підприємець не може не працювати. Але моя думка така, що треба якось шукати "золоту середину". Якщо підприємець здійснює підприємницьку діяльність, він повинен перш за все вирішити питання збереження навколишнього середовища, тобто забезпечити нормальну життєдіяльність мешканців району.

Игорь Мали, общественный деятель:

Вообще ситуация с экологией в Житомире ужасающая. Такое впечатление, что государство поощряет загрязнение окружающей среды, а не борется против этого. Люди брошены на произвол. И этот конкретный случай в районе Полевой яркий пример этому.

Заместитель начальника Государственно экологической инспекции в Житомирской области Сергей Зибалов:

Ніхто не несе відповідальності за забруднення навколишнього середовища. Так і в поточному році було декілька звернень громадян, які проживають поблизу кооперативу з приводу того що суб'єкт господарювання, який здійснює господарську діяльність використовує саморобні прилади, яки забруднюють атмосферу. Є такі випадки коли враховуючи чинне законодавство ми не можемо втрутитись у діяльності суб'єкту господарчої діяльності. Але суб'єкт господарювання дійсно повинен мати дозвіл на викиди в атмосферне повітря, якщо він здійснює експлуатацію опалювальних котлів.

На сьогоднішній день законодавство передбачає перехід до тимчасового мораторію на перевірку суб'єктів з високим ступенем ризику. Ця функція передана до Держпродспоживслужби, яка є правонаступницею санепідемстанції.

Автор статті: Сергей Форест; відео: Руслан Мороз

Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини