Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
10 фраз, які розумна людина ніколи не скаже на людях

10 фраз, які розумна людина ніколи не скаже на людях

21-03-2018
Щоб більше не страждати від неприємних думок і відчуттів після того, як ви сказали щось не подумавши – необхідно розуміти, чого саме ніколи не варто вимовляти вголос на людях.

Ось власне ті 10 фраз, які ніколи не скаже емоційно зріла людина:

1. «Це не чесно!»
Життя саме по собі несправедливе і дорослі люди це розуміють. Те, що сталося, може бути жaxливо несправедливим, однак розмови про це не допоможуть вам вирішити проблему.

Як би складно це не було, зосередьте всю свою увагу і зусилля на пошуках рішення. Ви відразу ж відчуєте себе краще, збережіть свою гідність і можливо навіть вирішите саму проблему .

2. «Ти виглядаєш cтомленим»
Запам’ятайте: ми не маємо ні найменшого уявлення про те, що дійсно відбувається в житті людини, а подібні фрази дають зрозуміти, що всім оточуючим відомо про його проблеми.

Замість цього, спробуйте додати у ваші слова трохи співчуття. Наприклад, питання «У тебе все гаразд?» Покаже людині, що вам дійсно не все одно і ви за нього переживаєте.

3. «Для людини твого віку, ти» і подібні фрази
Сюди відносяться такі фрази як: «Ти виглядаєш добре для свого віку» або «Як для жінки, тобі вдалося багато чого досягти».

На жаль, в наш час до сих пір зберігається дискримінація за віком та статтю. Найімовірніше, почувши від вас подібну фразу, ваш співрозмовник вловить в ній нотку упередженого ставлення і образитися. Не потрібно додавати ніяких порівнянь, просто зробіть людині комплімент.

4. «Як я вже говорив»
Всі ми іноді забуваємо про що-небудь сказане нами самими або оточуючими. Дана фраза має на увазі, що ви відчуваєте себе ображеним так як повинні знову щось повторювати, а також те, що ви ставите себе вище свого співрозмовника.

Якщо чесно, не дуже приємно повторювати одне і теж багато раз одній і тій же людині. Не показуйте своє роздратування і натомість постарайтеся висловитися більш ясно і зрозуміло.

5. «Ти ніколи» або «ти завжди»
Дуже часто, подібні фрази вимовляються нещиро і надто драматично. Таким чином, людина намагається образити свого співрозмовника зі злості або неповаги.

Постарайтеся обгрунтувати дії вашого співрозмовника і дотримуйтеся конкретики. Наприклад: «Я помітив, що ти продовжуєш і уточніть що саме. Чи можу я тобі чимось допомогти?»

6. «Удачі!»
З першого погляду, в цій фразі немає нічого поганого.

Однак, якщо поглянути глибше, можна зрозуміти наступне: удача на увазі, що успіх буде залежати зовсім не від людини, а від щасливої ​​випадковості. Чи використовують люди свої здібності щоб виграти в лотерею? Ні, адже це проста удача.

Більшість людей використовують цю фразу з благими намірами, але це зовсім не заважає оточуючим інтерпретувати її зовсім по-різному. Замість того, щоб бажати удачі, підтримайте людину фразами «я знаю, що ти зможеш зробити це» або «у тебе обов’язково все вийде». Таким чином, ви зміцните його впевненість в собі набагато сильніше, ніж просто побажавши успіхів.

7. «Мені все одно»
Коли ваш співрозмовник намагається дізнатися вашу думку, він очікує від вас конструктивної відповіді або, на крайній випадок, хоч якоїсь відповіді. Відповідаючи, що вам все одно – ви даєте своєму співрозмовнику зрозуміти, що ви не вважаєте його питання важливим і не хочете витрачати на нього свій час.

Замість цього, постарайтеся зрозуміти свого співрозмовника. Якщо ж ви зайняті, домовтеся про час, коли ви зможете нормально поспілкуватися і вислухати один одного.

8. «З усією повагою»
Те, що ви збираєтеся сказати після цієї фрази, дійсно відображає вашу ступінь поваги до співрозмовника? Якщо так – продовжуйте. Головне не забувайте, що ваші слова, мова тіла й інтонація видадуть вас і покажуть, чи дійсно ви проявляєте пошану.

З іншого боку, несвідоме використання цієї фрази для того, щоб вступити в розмову або обговорення, не матиме нічого спільного з вашою повагою, так що наступного разу постарайтеся від неї утриматися.

9. «Я ж тобі казав»
Дана фраза просто просякнута зневагою і перевагою, а також звучить по-дитячому і не зріло. Жодна доросла поважаюча себе людина ніколи її не вимовить.

Кожен з нас хоч раз в житті попереджав оточуючих про можливі наслідки їх вчинків і в деяких випадках, ви, можливо, мали рацію.

Спілкуючись з людиною, яка зробила помилку і зробила невірний вибір, постарайтеся уникнути фраз, які можуть прозвучати з презирством. Цілком може бути таке, що цій людині потрібна допомога, яку ви просто не в змозі запропонувати. Розгляньте всі можливі варіанти і подумайте перед тим, як щось сказати.

10. «Я здаюся»

Дана фраза може і здаватися нешкідливою на перший погляд, але вимовляючи її, ви погоджуєтеся з тим, що не в змозі впоратися з чим-небудь. Це можуть бути проблеми з начальником або колегами, складне завдання/проект і ще багато чого.

Головне, не забувайте, що ви набагато сильніші/ розумніші/здібніші ніж ви самі думаєте. Немає абсолютно нічого з чим би ви не могли впоратися. «У мене все вийде» – єдині слова, які вам потрібно вимовляти у важкій ситуації.

Не втрачайте віру в себе.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини