Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирі на базі КП «Гагарінське» хочуть створити громадську пральню

У Житомирі на базі КП «Гагарінське» хочуть створити громадську пральню

22-03-2018
Житомирська влада хоче створити на базі комунального підприємства «Гагарінське» громадську пральню з додатковими сервісами.

Проект рішення виконавчого комітету «Про розробку техніко-економічного обґрунтування проекту «Створення громадської пральні на базі комунального підприємства «Гагарінське» Житомирської міської ради» 22 березня 2018 року опублікований на сайті міськради.

«Розглянувши концептуальну записку проекту «Створення громадської пральні на базі комунального підприємства «Гагарінське» Житомирської міської ради», відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Закону України «Про державно-приватне партнерство», Порядку проведення аналізу ефективності здійснення державно-приватного партнерства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2011 року №384, виконавчий комітет міської ради вирішив: Розробити техніко-економічне обґрунтування проекту «Створення громадської пральні на базі комунального підприємства «Гагарінське» Житомирської міської ради» (надалі – «Проект») на підставі концептуальної записки згідно з додатком», - йдеться у проекті рішення.

Директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк у коментарі Житомир.info розповів про те, що така громадська пральня дасть змогу врази зменшити вартість прання білизни для ДНЗ.

«Зараз ми маємо детально розробити техніко-економічного обґрунтування, і кінцева вартість проекту, те що ми зараз бачимо, вона вже буде іншою, ніж те, що є у концептуальній записці, бо ми хочемо включити в цей проект додаткові сервіси, які мають бути разом із цією громадською пральнею. По-перше, хочу наголосити, що цей проект фінансуватиметься не за кошти міського бюджету, цей проект ми маємо реалізувати на умовах державно-приватного партнерства. Фактично, це мають бути інвестиції приватного сектору, бізнесу, який має вкластися в реалізацію цього інвестпроекту, а місто зі свого боку повинно виставити додаткові критерії, і гарантувати бізнесу мінімальний об’єм закупівлі послуги по пранню білизни. Тобто, є ідея створити два сервіси: прання білизни для дошкільних навчальних закладів, для обслуговування міста Житомира, інший сервіс – це створення громадської пральні для мешканців міста, для студентів», - говорить директор КП «Агенція розвитку міста».

«Якщо почитати концептуальну записку – велика кількість іногородніх студентів, які живуть в гуртожитку, не мають банальних можливостей, аби попрати речі. Вони їдуть додому і везуть ці речі на прання. Багато мешканців у місті, які не мають каналізації, пральних машин, але їм потрібно десь ці речі прати, і вони зможуть користуватися сервісом громадського прання. Це ідея фактично не нова у світі, вона нова для України, нова для Житомира. Тобто, якщо згадати історію, то в Житомирі вже колись була така пральня, самообслуговування, куди мешканці могли принести речі і самостійно попрати, але наша ідея полягає в тому, щоб у цій громадській пральні люди, поки переться їх білизна – ефективно проводити для себе час. І ми хочемо, аби в цій громадській пральні була зона відпочинку для студентів, де можна посидіти безкоштовно в інтернеті, почитати книжку. Можливо, для жінок – перукарню, косметичний салон, тобто, створити додаткові сервіси. Проте, це все потрібно прораховувати. Чому цей сервіс буде цікавий для міста? Очікуємо, що завдяки реалізації цього проекту, ми зможемо зменшити вартість прання білизни для дошкільних навчальних закладів. Місту дорого обходиться сьогодні прати білизну для ДНЗ, і було б, можливо, дешевше, якби це робив приватний бізнес. Але це все потрібно прорахувати і побачити на конкретних розрахунках і цифрах. Ми на прикладі конкретного садочка хочемо прорахувати, скільки ми будемо економити бюджетних коштів, і наскільки це буде вигідно для бюджетних закладів. Тому сама концепція передбачає те, що кошти можуть бути зекономлені, а по наших розрахунках складатиме близько 2-2,5 млн грн в рік, але це все потрібно детально прорахувати на етапі розробки», - розповів Борис Пахолюк.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини