Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
"Чому автодор не подає до суду на підрядників за погано виконану роботу?", – активісти про вчорашній "напад" на САД

"Чому автодор не подає до суду на підрядників за погано виконану роботу?", – активісти про вчорашній "напад" на САД

05-04-2018
Активісти ГО "Буран" прийшли до стін Служби автодоріг у Житомирській області, щоб поговорити із керівництвом про теперішній стан доріг у місті та області, оскільки напередодні їхній товариш через погану якість покриття потрапив в аварію. Та діалог не відбувся.

Вчора, 4 квітня, у житомирському автодорі повідомили про хуліганський напад на структуру невідомими особами.

«Неправомірні дії групи людей, які так і не змогли пояснити цілей свого візиту, очевидно, мали на меті дестабілізувати роботу установи на початку ремонтно-будівельного сезону. Зважаючи на агресивну поведінку «відвідувачів», було викликано представників правоохоронних органів, які зафіксували правопорушення. Служба автомобільних доріг в області як підрозділ органу державної влади висловлює занепокоєння з цього приводу і відкрито звертається до правоохоронних органів з метою недопущення таких дій у подальшому», - йшлося у повідомленні.

На місце події виїхали патрульні та журналісти. Як повідомили у прес-службі правоохоронних органів, нападники зламали двері з електронною системою.

Сьогодні, 5 квітня, активісти розповіли Житомир-онлайн про мотиви свого вчинку та перебіг подій.

Шестеро учасників громадської організації "Буран" у середу, 4 квітня, прийшли на прийом до керівника структури, аби той розповів про фінансові витрати за останній рік, і поскаржитися на незадовільний стан доріг.

Богдан Фещенко, один із активістів, каже, що причиною стала вранішня подія того дня з їхнім другом, айдарівцем Олегом Чистяковим:

"Наш побратим Олег Чистяков на трасі Житомир-Коростень втратив колесо, втрапивши у яму і створивши аварійну ситуацію. І ми вирішили зразу зайти у Службу автомобільних доріг. Там є такий дзвоник при вході. Ми подзвонили, нас запитали: хто ми такі? Ми відповіли, що ми – представники громадськості і хочемо поговорити із керівництвом. На що нам відповіли: чекайте, чекайте, чекайте. Чекали ми так аж 40 хвилин".

Після того, як безрезультатно чекали на керівництво, чоловіки викликали поліцію. Те ж саме зробили і дорожники. Мовчанку працівників автодору порушив інцидент, коли один із активістів дістав балончик із фарбою та зробив напис на зовнішній стіні споруди. Тоді до активістів вийшло аж три працівника структури.

Розмова поступово переходила на образи і перетворилася у суперечку. Члени ГО "Буран" не заперечують факт лайки, бо кажуть, що це, мовляв, звичайна річ у такій ситуації. Але не погоджуються, що фізично нищили майно, зокрема двері з електронною системою. Зі слів протестуючих,
саме вони першими і викликали правоохоронців, потім написали заяву. Це можуть довести відео.

"Ми витрачаємо шалені гроші на ремонт автомобілів через стан доріг... Чому громадськість не може вимагати від керівництва Служби автодоріг, куди йдуть наші податки?", – каже Богдан Фещенко.

Чоловіки також заперечують факт акції: якби це була протестна акція, то незадоволених було би значно більше.

"Якби ми вирішили зібрати акцію, то подали б спочатку заявку в міськвиконком від організації. Ми завчасно б зібрали людей, а людей, щоб запитати, де ділися гроші, зайшла б ціла маса. А так туди приїхало тільки четверо осіб. Потім під'їхали ще два товариша, бо побачили, що ми стоїмо, і що нас не пускають. Це усе, що відбулось", – пояснює Ігор Малій.

Активісти додають, що вимагають від керівництва Служби автодоріг Житомирської області публічного звіту про використання фінансових коштів на утримання, ремонт і будівництво доріг області. Чоловіки резюмують, що коли їхня позиція не буде задоволена, будуть перекривати траси. Або – самостійно контролювати роботу працівників, зокрема й укладення асфальту, а також відслідковувати переможців тендерів ремонту покриття доріг. У Службі існують давно негласні домовленості з постійними учасниками-фірмами, переконані житомиряни:

"Я так розумію, тендери перемагають фірми з відкатами, бо досі ніхто не поніс жодної відповідальності за відверте халатництво у ремонті. Чому Служба автомобільних доріг не подають до суду на підрядників за погано виконану роботу?", – доповнює Ігор Малій.

Чоловіки зауважують, що переживають не тільки за потік грошей держбюджету в кишені окремих осіб, але і за людські життя. Оскільки через незадовільний стан доріг кількість ДТП у Житомирській області велика, і серед аварій чимало смертельних.

"Дороги – це не просто ями, а й безпека людей", – резюмує Ігор Малій.

"Чому автодор не подає до суду на підрядників за погано виконану роботу?", – активісти про вчорашній "напад" на САД

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини