Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Недодавання, антисанітарія та кишкова паличка: в області перевірили шкільні їдальні

Недодавання, антисанітарія та кишкова паличка: в області перевірили шкільні їдальні

22-06-2018
На Житомирщині фахівці лабораторного центру перевірили на мікроби, калорійність та наявність збудників інфекцій шкільні харчевні.

З початку 2018-го фахівці ДУ "Житомирський обласний лабораторний центр" промоніторили 455 дитячих садків та шкіл Житомирщини. Досліджено 767 зразків готових страв на визначення калорійності, мікробного забруднення та на збудники інфекцій, передає Житомир-онлайн.

57 страв, обстежених на калорійність, не відповідали нормам. Найбільша кількість недовкладень харчових інгредієнтів у готові страви зареєстрована в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Житомирського району, що складає 26,6%, а саме: в ДНЗ с.Сінгури в суп овочевий було недодано 29% продуктів, в гуляш – 25%, в компот – 33%; в школі с.Луки – в суп вермишелевий недодано 38% продуктів, в кашу гречану із смаженою рибою – 31%; в школі с.Вертокиївка в борщ недодано 22% продуктів, в чай – 18%.

Крім того, було досліджено 478 проб кулінарних виробів на якість термічної обробки та 632 зразки овочів на вміст нітратів, відхилень від норми не виявлено.

На мікробне забруднення досліджувалось 918 зразків страв, 54 (6%) не відповідали нормативним показникам, значна кількість відхилень має місце в ДНЗ та школах Олевського та Ємільчинського районів, а саме: бактерії групи кишкової палички були висіяні в салаті із буряка в ДНЗ с.Варварівка, в салаті із моркви в ДНЗ с.Зубковичі, в капусті тушкованій на харчоблоці в школі смт.Бучмани, в салаті із буряка на харчоблоці с.Покровське (Олевський район), в картопляному пюре на харчоблоці в школі смт.Рихальськ, в каші гречаній і гуляші в школі с.Андрійовичі, рибі тушкованій в школі с.Б.Рудня (Ємільчинський район) тощо.

З початку року відібрано і досліджено 9156 гігієнічних змивів на наявність умовно-патогенної мікрофлори, у 252 (2,7%) висіяна кишкова паличка із чистого посуду, кухонного інвентарю, технологічного обладнання, рук та спеціального одягу кухарів, що свідчить про незадовільне санітарно-гігієнічне утримання харчоблоків особливо у закладах Овруцького та Ємільчинського районів. Також було досліджено 1583 гігієнічні змиви на наявність ієрсиніозу, відхилень не виявлено.

Недодавання, антисанітарія та кишкова паличка: в області перевірили шкільні їдальні

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини