Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Кооперативний ринок у Коростишеві під час перевірки на протипожежні норми у ДСНС заборонили експлуатувати

Кооперативний ринок у Коростишеві під час перевірки на протипожежні норми у ДСНС заборонили експлуатувати

16-07-2018
Коростишівський кооперативний ринок фахівці ДСНС області заборонили експлуатувати через невідповідність цього об'єкту протипожежним нормам.

Протягом трьох останніх місяців фахівці ДСНС перевірили 1388 обласних об’єктів з масовим перебуванням людей. Також за результатами перевірок подано до Житомирського окружного адміністративного суду 30 позовних заяв на призупинення експлуатації об’єктів.

Серед перевірених об’єктів: 1180 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів; 42 заклади охорони здоров'я, 166 торгівельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищні та дозвіллєві заклади. Найбільше порушень виявлено саме в торговельних підприємствах – 1857, 457 з яких не усувались протягом попередніх років.

На 46 таких об’єктах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, у 12 закладах відсутнє або несправне зовнішнє протипожежне водопостачання, а у 17 закладах – внутрішнє протипожежне водопостачання; у 22 будівлях потребує заміни або ремонту систем електропостачання, у 24 будівлях необхідно перепланувати шляхи евакуації, 23 будівлі потребують обладнання первинними засобами пожежогасіння.

Варто зазначити, що за порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 166 керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб та направлено 15 позовних заяви до адміністративного суду.

За словами заступника начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олега Шахрая, під час перевірок зустрічались і випадки суттєвих порушень правил пожежної безпеки.

Для прикладу, 4 поверх Житомирського торгівельного центру. Там розміщена дитяча розважальна зона, зона фаст-фудів, і там один основний евакуаційний вихід - це по ескалатору, який у випадку пожежі зупиняється. Починаючи з третього поверху він по периметру закривається протипожежними шторами. Як наслідок, ескалатор виключається як шлях евакуації. Згідно державних будівельних норм, згідно норм з питань пожежної безпеки евакуація по ескалатору заборонена.

Подібна проблема вимагала негайної реакції з боку спеціалістів. Тому до адміністративного суду було направлено матеріали щодо пропозиції призупинення експлуатації 4 поверху, допоки його не приведуть у відповідність. Також на шляхах евакуації розташовані лотки з мобільними телефонами, в сходовій клітині – лотки з продажу газет, журналів, що перешкоджають шляхам евакуації.

У разі виявлення незначних порушень, кажуть в управлінні, недоліки усувають на місці, просто під час перевірки. Однак є й такі суб’єкти господарювання, які не реагують на зауваження рятівників. Тоді останні звертаються до адмінсуду.

Серед об’єктів із масовим перебуванням людей, за результатами перевірок яких направлено позовні заяви до адміністративних судів щодо застосування запобіжних заходів: Андрушівська центральна районна лікарня, Озерянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Олевського району, Коростишівський кооперативний ринок для яких обрано запобіжний захід – заборона експлуатації будівлі.

Кооперативний ринок у Коростишеві під час перевірки на протипожежні норми у ДСНС заборонили експлуатувати

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини