Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
ДІЄТА ВІЧНОЇ МОЛОДОСТІ. ВЧЕНІ З’ЯСУВАЛИ, ЩО ПОТРІБНО ЇСТИ, ЩОБ НЕ СТАРІТИ

ДІЄТА ВІЧНОЇ МОЛОДОСТІ. ВЧЕНІ З’ЯСУВАЛИ, ЩО ПОТРІБНО ЇСТИ, ЩОБ НЕ СТАРІТИ

25-07-2018
Забудьте про строгі дієти, підрахунку калорій і відмову від солодкого. Рецепт здоров’я і вічної молодості полягає в тому, щоб включити в основу свого раціону продукти, що впливають на роботу генів.

Першим, хто привселюдно заявив про те, що продукти харчування можуть впливати на роботу генів, був американський дерматолог Ніколас Перриконе.

Автор кількох бестселерів стверджував, що генетичні установки всередині організму не є константою. Вони піддаються модифікації протягом життя людини. І найважливішим способом впливати на них є те, що ми їмо.

На думку медика, важливо не кількість калорій, а користь поживних речовин, які містяться в продуктах харчування. Деякі продукти є просто таблетками молодості, здатними уповільнити старіння організму.

Перріконе стверджує, що дотримуючись рекомендованої ним дієти молодості, можна в 60 років спокійно виглядати на 40.

Правильне харчування дозволяє генам омолодження працювати навіть в тому віці, коли вони зазвичай відключаються.

«Ми отримуємо свій набір генів у спадок, маючи схильність до раннього або пізнього старіння, а також до набору певних захворювань, – говорить медик. – Але деякі види продуктів при регулярному вживанні можуть вносити корективи в цей глобальний план ».

Багато недавніх досліджень показують, що точка зору Перріконе не позбавлена підстав. Наприклад, американський дієтолог Брунільда Назаріо вважає, що дієта, заснована на ідеях Перріконе, який суперечить принципам сучасної дієтології і цілком обгрунтована.

Такий стиль живлення не передбачає серйозних обмежень по продуктах.

Він лише пропонує зробити акцент на регулярному вживанні деяких видів їжі, які допомагають організму боротися зі старінням.

НВ вибрало 10 продуктів, регулярне вживання яких дозволяє переформатувати свій організм, перемогти свою генетичну спадщину і кинути виклик старінню.

Чорний шоколад

Йдеться про шоколад з максимально високим вмістом какао. У какао міститься проціанідіни-б2 – антиоксидант, який має феноменальні здібності щодо захисту організму від різних інфекцій.

В першу чергу, це речовина є корисною для шкіри. Тому какао – просто необхідно для жінок, які хочуть зберегти свіжість шкіри до глибокої старості.

Лосось

Перріконе розділяє точку зору більшості дієтологів про те, що лосось і інші види риб, що мешкають в холодних водах, потрібно вживати в їжу регулярно.

Така риба містить жирні кислоти омега-3 і антиоксиданти, а також є джерелом білків, необхідних організму для будови тканин.

Всі ці три елементи є ключовими для омолодження організму, оскільки їх наявність в раціоні всіляко допомагає активувати гени, омолоджуючі організм, стверджує Перріконе.

Кориця

Ці прянощі не тільки надають витонченого присмаку деяким стравам і напоям, але є унікальним засобом продовження життя. Кориця регулює рівень цукру в крові, покращує роботу мозку і підвищує концентрацію уваги.

Перріконе також стверджує, що антиоксиданти, що містяться в кориці, здатні знижувати ризик виникнення меланоми.

Фактично, кориця здатна грати в організмі ту ж роль, що і водяний крес – виступати «вмикачем» деяких генів, активно підтримують роботу імунної системи.

Гриби

У більшості сучасних дієт гриби відсутні як клас. Вважається, що це важкі для засвоєння продукти, що не володіють особливо цінними поживними властивостями.

Однак, в останні роки дослідження все частіше показують, що деякі види грибів надають корисну дію на імунну систему, покращують метаболізм і зміцнюють печінку, підкреслює Перріконе.

Зокрема, гриби шиітаке містять безліч корисних антиоксидантів. Популярні лисички багаті селеном, який надзвичайно корисний для нирок і сечостатевої системи.

Крім того, більшість видів грибів багаті вітаміном D, тому корисні для людей, які рідко бувають на сонці.

Водяний крес

У нас цей овоч водяного походження також називають жерухою. І знову таки – вся справа в антиоксидантах, які підвищують здатність імунної системи боротися з інфекціями і шкідливими речовинами, окислюють вільні радикали, які є головними агентами старіння в організмі.

Крім цього водяній овоч є натуральним діуретиком – сечогінним засобом, здатним виводити з організму шкідливі солі, що захищає нирки, печінку і знижує навантаження на серцево-судинну систему.

За твердженням Перріконе, регулярне вживання водяного кресса активує в організмі деякі гени, що виробляють найважливіші для імунної системи речовини.

Насіння шавлії

Шавлія вважається цілющою рослиною вже кілька тисяч років, проте медики найчастіше ставляться до неї зневажливо, як і до більшості інших засобів «народної медицини».

Перріконе стверджує, що це не вірно, але сам вносить корективи в традиційне ставлення до шалфею, пропонуючи регулярно вживати в їжу не саму траву, а її насіння.

Вони багаті жирними кислотами омега-3, буквально включають гени омолодження в організмі. Крім того, в цих насінні висока концентрація вітаміну Е і кальцію, який необхідний для будови кісткових тканин.

Зелений чай

Зелені сорти чаю в достатку містять катехіни – природні антиоксиданти, які запобігає старінню і сприяють схудненню, сповільнюючи засвоєння в організмі надлишкових жирів.

Згідно з цим дослідженням, регулярне вживання зеленого чаю прискорює спалювання жиру в організмі на 15-20%.

Деякі дослідження показують, що зелений чай є серйозним «вмикачем» для генів, здатних захищати організм від paky. Наприклад, paky грудей у жінок і раку простати у чоловіків.

Також зелений чай омолоджує шкіру і покращує роботу мозку, переконаний Перріконе.

Червоне вино

Єдиний з алкогольних напоїв, який рекомендований до регулярного вживання. Вся справа в ресвератролі – активному ферменті, який уповільнює відкладення жирів в організмі, блокуючи рецептори жирових клітин.

Крім цього, ресвератрол, згідно з деякими недавніми дослідженнями, здатний запобігати багатьом захворюванням серцево-судинної системи і навіть paky.

Імбир

Один з ключових елементів в боротьбі з ожирінням. Імбир містить ефірні масла, які стимулюють вироблення шлункового соку і поліпшують травлення. За рахунок цього організм витрачає більше енергії і спалює жирові клітини.

Також, деякі дослідження показують, що регулярне вживання імбиру покращує стан шкіри.

А згідно з цим дослідженням, двох грамів імбиру в день достатньо, щоб на 20% знизити рівень цукру в крові. Іншими словами, імбир допомагає протистояти діабету.

Грейпфрут

Користь грейпфрутів давно доведена і не підлягає сумніву. Нові дослідження лише доповнюють перш отримані дані і показують, що грейпфрут навіть недооцінений.

Його сила не стільки у високому вмісті вітаміну С, скільки в здатності регулювати рівень інсуліну в крові.

А гіркі перетинки, які багато викидають, насправді потрібно їсти разом з м’якоттю – саме в них містилися нарингин – антиоксидант, що сприяє спалюванню жиру в організмі і виведенню зайвої жовчі.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини