Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Вони сходять з розуму. Мама одного з російських школярів виголила на потилиці свого сина літеру "Z"

Вони сходять з розуму. Мама одного з російських школярів виголила на потилиці свого сина літеру "Z"

05-04-2022
Жінка стверджує, що на питання про нову зачіску в школі син відповів: "Це означає, що я за росію".

Мешканка російської Тюмені виголила на потилиці свого сина букву "Z".

"Уся наша сім'я народилася та виросла у росії, — цитує 72.ru Юлію Павлову, зазомбовану маму 10-річного хлопчика. — Ми дуже любимо свою країну. Я за освітою бухгалтерка, а тато Єрмолая — слюсарка. Щороку ми ходимо на парад Перемоги 9 травня, а останні два роки прикрашаємо вікна на честь цього свята. На підтримку спецоперації в Україні мій син Єрмолай попросив зробити йому зачіску із вистриженою літерою "Z".

Мати п'ятикласника каже, що на питання про нову зачіску в школі син відповів: "Це означає, що я за росію".

Це вже не перший приклад, як путінська пропаганда робить дітей своєю жертвою. Зокрема, учнів російської школи у вірменському Гюмрі вишикували у формі літери "Z". Як повідомило Радіо Азатутюн, більшість учнів чула про війну в Україні лише з новин і не має уявлення, що саме символізує літера "Z", але їх вишикували у дворі школи у формі цієї букви. Керівництво школи вивело учнів на вулицю, хоча температура повітря була нижчою за нуль.

Російська школа №19 розташована у військовому містечку при 102-й військовій базі РФ та діє підпорядкуванні Міноборони росії. У цей двоповерховий будинок неможливо увійти та провести зйомку без дозволу Міноборони.

Раніше Міноборони РФ пояснило значення літер "V" і "Z" на російській військовій техніці, що вчинила вторгнення в Україну: Z — "За перемогу", а V — "Сила V правді" і "Завдання буде виконано". Натомість глава МЗС України вважає, що літера "Z" — це воєнні злочини росії та тисячі вбитих українців. "Держави повинні криміналізувати символ латинської літери "Z", який російські загарбники наносять білою фарбою на військову техніку, — написав 40-річний міністр у Twitter. — Публічну підтримку цього варварства треба заборонити".

Ініціативу Кулеби уже підтримали литовські депутати від Партії свободи Моніка Ошмянскене та від Соціал демократичної партії Лінас Йонаускас. Законодавці думають над внесенням поправок, які забороняють георгіївську стрічку та букву "Z". За показ цих символів хочуть штрафувати до 500 євро. У деяких федеральних землях Німеччини демонстрацію літери "Z" як символу підтримки окупантів уже вважають незаконною. Зокрема, влада Нижньої Саксонії та Баварії заборонила використовувати символ "Z" на демонстраціях. За це можуть позбавити волі на три роки чи оштрафувати. У Північному Рейні-Вестфалії попередили, що розглянуть можливу кримінальну відповідальність за показ символу.

Берлін також вживатиме заходів. "Якщо воєнний контент створюється з використанням білої літери "Z", як на російських військових машинах, це означатиме пропаганду агресивної війни і вважатиметься злочином", — заявила сенаторка внутрішніх справ Іріс Шпрангер. Швейцарська страхова компанія Zurich Insurance видалила логотип "Z" — білу букву на синьому тлі, оскільки не хоче, щоб це розуміли як підтримку війни росії з Україною.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини