Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В Німеччині поширюється отруйний жук Майка. Наскільки він небезпечний?

В Німеччині поширюється отруйний жук Майка. Наскільки він небезпечний?

13-05-2023
Кілька ЗМІ повідомили про поширення отруйного олійного жука в Німеччині. Експерти застерігають від паніки: комаха дуже рідкісне явище в Німеччині, ризик отруєння досить низький. Але варто знати, що потрібно робити, якщо ви все-таки побачите його.

Чому ця тема зараз актуальна?

Чорно-блакитного жука (Meloe proscarabaeus) розміром приблизно від 1 до 3,5 сантиметрів найчастіше можна зустріти в травні. Отрута нелітаючої комахи міститься в її крові. Один жук містить смертельну для людини дозу подразника кантаридину.

Хоча заголовки преси можуть лякати, Експерти налаштовані скептично. Наприклад, Союз охорони природи Німеччини (NABU) заперечив небезпеку.

«Він не новий і не швидко поширюється, як часто стверджують. Навпаки, він знаходиться під загрозою зникнення і знаходиться в червоному списку». Німецький фонд дикої природи також повідомив інформаційному агентству dpa, що не має інформації про поширення жука Майка.

А директор Німецького ентомологічного інституту Зенкенберга Томас Шмітт пояснює в інтерв'ю tagesschau.de, що він не бачить доказів збільшення поширення. Хоча ця тварина широко поширена по всій Німеччині, особливо на північному сході, в цілому вона зустрічається рідко.

«Олійний жук знаходиться в небезпеці головним чином через його надзвичайно складний життєвий цикл і його розмноження. Тому що як личинка він залежить від спеціальних видів диких бджіл як господаря, але їх кількість зменшується». Ось чому лише дуже мало з 10 000 яєць, які відкладає самка жука, насправді перетворюються на іншого жука.

Як правильно поводитися з ними
А як правильно поводитися при зустрічі з отруйною комахою? Просто дайте їй спокій і сприймайте її як частину природи. Не нападайте і не вбивайте її. Оскільки популяція олійного жука скорочується, якщо олійного жука виявляють у сільському господарстві, для боротьби з ним часто використовують пестициди.

Якщо ви все ж контактуєте з олійним жуком, на ураженій ділянці шкіри можуть утворитися отруйні пухирі, мокнучі рани або запалення.

.Для вашого чотирьохлапого улюбленця теж немає небезпеки, собаки зазвичай спочатку нюхають, і якщо вони контактують з токсином, вони точно не з'їдять жука знову. До речі, олійний жук не такий поширений, він входить до списку зникаючих видів. Він також існує лише у квітні та травні, оскільки має досить короткий термін життя.

У NABU також радять поводитися з комахами спокійніше. Нафтові жуки, павук-носферату або шершні «в жодному разі не є агресивними вбивцями», які націлені на людей, сказав федеральний керуючий директор Лейф Міллер. «Якщо залишити цих тварин у спокої, небезпечних ситуацій немає — ні для людей, ні для самих тварин». Тому причин для паніки немає.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини