Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В інтернет "злили" тонни файлів про офшорні рахунки світових лідерів

В інтернет "злили" тонни файлів про офшорні рахунки світових лідерів

04-04-2013
Британське видання The Guardian опублікувало витяги з розслідування Міжнародного консорціуму розслідувальної журналістики про більш ніж 100 тисяч власників банківських рахунків в офшорних зонах.

Стався масовий витік інформації - стали доступні мільйони електронних листів та інших документів, в основному за офшору Британські Віргінські острови (BVI).

Як стверджується в одній зі статей, обсяг інформації про BVI - більше 200 гігабайт, це фінансові дані "більш ніж за 10 років", а також інформація про "відгалуження у Сінгапурі, Гонконгу і на островах Кука", повідомляє видання.

"Витік потенційно може спровокувати всесвітній "землетрус" у процвітаючій індустрії офшорів", - вважає автор, пише Zn.ua.

За оцінкою колишнього старшого економіста McKinsey, у податкових притулках може бути приховано до 32 трильйонів доларів.
Газета виявила у списку ім'я Ахіллеаса Каллакіса, який через фальшиві фірми, зареєстровані на BVI, позичив у британських та ірландських банків рекордну суму - 750 млн фунтів. Але є також чиновники і заможні родини з Канади, США, Індії, Пакистану, Індонезії, Ірану, Китаю, Таїланду і колишніх комуністичних режимів.

У списку також згадані Баяртсогт Сангаджав (Монголія), міністр фінансів, а нині віце-спікер парламенту, Тоні Мерчант (Канада) ("колоритний юрист, екс-політик, чоловік сенатора Пани Мерчант"), Жан-Жак Ожьє (Франція), скарбник виборчої кампанії Франсуа Олланда, Деніз Річ (екс-дружина скандально відомого нафтового трейдера Марка Річа, помилуваного президентом Клінтоном), іспанська баронеса Кармен Тіссен-Борнеміса, а також Марія-Імельда Маркос Маноток, губернатор з Філіппін, дочка екс-президента.
У список також потрапила дружина Ігоря Шувалова, бізнесмена і політика, близького до російського президента Володимира Путіна, першого віце-прем'єра з 2008 року.

За даними видання, йому належить низка офшорних компаній на Британських Віргінських островах.

Ще один витяг стосується президента Азербайджану та його сім’ї.

Серед власників офшорних фірм виявилися "американські стоматологи, сільський середній клас Греції, аферисти з Уолл-стріт, східноєвропейські та індонезійські мільярдери, російські посадовці, міжнародні торговці зброєю, а також компанія, яку підозрюють у тому, що вона є прикриттям для іранської ядерної програми".

Крім того, як стверджує ICIJ у своїй доповіді, Скот Янг, партнер російського олігарха Бориса Березовського, вибудував таємну мережу офшорних компаній, щоб зберігати свої активи під час шлюборозлучного процесу - битви за багато мільйонів фунтів", - пишуть журналісти Дункан Кемпбелл і Крейг Шоу.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини