Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Британський Робінзон прожив на острові 40 років, відновлюючи його флору та фауну. ВІДЕО

Британський Робінзон прожив на острові 40 років, відновлюючи його флору та фауну. ВІДЕО

16-08-2013
86-річний британець Брендон Грімшо - справжній Робінзон Крузо нашого часу, а Рене Лафортун - його П'ятниця. Єдина відмінність полягає в тому, що Грімшо ніхто не залишав на безлюдному острові, він його просто купив. У 1962 році наш герой, будучи в той час процвітаючим редактором місцевої газети, придбав невелику ділянку землі в Індійському океані за 13,000 $.

Ходили чутки, що колись на тому самому острові Муайен на Сейшелах пірати закопали свої скарби. Цікавий до пригод Грімшо вирішив почати на новому місці нове життя. Через дев'ять років після покупки, він повністю переселився на Муайен і став відновлювати флору і фауну екзотичного острова, на який вже 50 років не ступала нога людини. Незабаром у нього з'явився помічник - сейшелець на ім'я Рене Лафортун. Разом вони посадили більше 16,000 дерев, проклали 4,8 км доріжок і стежок, а також повернули на колишнє місце проживання 120 гігантських черепах і близько 2,000 птахів.

Незважаючи на те, що захованих скарбів вони так і не знайшли, старання цієї парочки ентузіастів були оцінені не тільки тваринами і рослинами, але і сейшельським урядом, який у 2008 році офіційно присвоїв Муайену статус національного заповідника.



Грімшо живе на острові вже 40 років. З 2007 року, коли помер Лафортун, він став його єдиним мешканцем. Британець побудував собі невеликий дерев'яний будиночок і обставив його африканськими сувенірами. Біля входу у це скромне житло висить табличка: "Будь ласка, поважайте черепах. Вони, можливо, старші за вас." Ці слова адресовані туристам, які із задоволенням приїжджають відпочити на майже безлюдному острові і помилуватися на його відновлену і оновлену природу.

Грімшо із задоволенням приймає у себе відвідувачів, тим більше, що гроші які вони залишають, допомагають йому утримувати острів. Проте його дуже турбує те, що, крім відпочиваючих, на Муайен стали приїжджати забудовники, які мріють перетворити це місце в осередок світового туризму. Адже після грандіозної роботи, виконаної двома людьми, острів тепер оцінюється у 34 мільйони євро. Таким чином, Грімшо боїться, що в один прекрасний день його творіння, в яке він вклав 40 років життя, зруйнує банальна людська жадібність.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини