Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Time: 5 технічних продуктів, які зникнуть за 5 років

Time: 5 технічних продуктів, які зникнуть за 5 років

02-01-2014
Інновації у сфері технологій розвиваються настільки швидко, що важко спрогнозувати, що наповнюватиме наше життя за п’ять років. Але можна передбачити, чого у ньому вже не буде, пише Time.

Зникнення DVD-плеєрів та Blu-ray- програвачів Time пов’язує з активним розвитком компанії Netflix, яка доставляє фільми за допомогою мультимедійних сервісів на замовлення клієнта. Зараз у компанії понад 10 мільйонів підписників, пише Вікіпедія.

Time прогнозує Netflix активне зростання впродовж наступних років, а відтак звичні DVD-плеєрм та Blu-ray- програвачі можуть скоро зайняти місце поряд з аналоговими відеопргравачами VCR.

Другим продуктом технологій, який може зникнути за найближчі кілька років є автономні GPS-пристрої для машин. Причиною цього є стрімке зростання кількості смартфонів, які щорічно продаються по всьому світові. У них є вбудована система орієнтації на місцевості, а відтак потреба в автономних GPS- пристроях для машин відпаде.

Цю тенденцію підтверджує і статистика: з 2008 року, відколи з’явилась опція GPS у смартфонах, продажі GPS для машин щорічно падають.

Dial-up Інтернет досі використовується по всьому світі. Але оскільки постійно зростає потреба у більш швидкісному інтернету, над цим невпинно працюють компанії, пропонуючи доступ до широкосмугового інтернету.

Експансія широкосмугового доступу продовжуватиметься, компанії пропонуватимуть нові альтернативи на зразок супутникового інтернету, а відтак Dial-up Інтернет зникне.

Дешеві цифрові фотокамери (так звані "мильниці") теж зникнуть. І за це треба подякувати Apple, пише Time. Адже з появою у 2010 році iPhone 4 і його вбудованої в нього фотокамери, яка дає можливість робити якісні фото, потреба в цифрових фотокамерах старого покоління теж відпадає.

Nikon, Canon та Sony фокусуються на ринку цифрових камер середньої та високого сегменту, тоді як дешевші варіанти замінюють смартфони.

Ключі від машини – теж у зоні ризику зникнення, за версією Time. Видання пояснює це тим, що за останні кілька років стрімко розвиваються технології зменшення фізичного контакту машини з ключами. Але ці нововведення які вже є зараз (заведення машини без звичних ключів, натомість використовувати smart keys) не лякають користувачів.

Попри використання нині "розумних ключів" Time прогнозує, що з часом смартфони можуть їх витіснити.



Джерело статті: УП

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини