Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Die Welt: Чого боїться Росія

Die Welt: Чого боїться Росія

07-05-2014
Після введення перших західних санкцій проти Росії російські політики взялися висміювати їх щоразу, як тільки поблизу опинявся який-небудь мікрофон

Деякі казали, що санкції стануть якоюсь "цілющою субстанцією, яка приведе промисловість та економіку made ​​in Russia до успіху", пише оглядач німецької газети Die Welt Міхаель Штюрмер. Вони, мабуть, не знають, що вже достатньо давно на зміну інноваційної продукції прийшли інноваційні процеси, а головними рушіями економічної потужності стали технологіїзазначено в матеріалі, перекладеному InoPressa.

Наприклад, від розкішних німецьких автомобілів у разі чого можна відмовитися, але от знайти заміну високотехнологічним верстатам, упевнений журналіст, буде значно складніше. Зараз з економіки Росії, яка перебувала аж ніяк не в найкращому становищі й перед загарбанням Криму, починають бити санкції, отож російському керівництву не вдасться списати всі проблеми, зокрема й триваючий відтік капіталу та падіння курсу рубля й російських акцій, на підступи Заходу, "який заздрить матінці-Росії через Крим і що-небудь іще".

Путіну, продовжує Штюрмер, "на якийсь недовгий період вдасться замінити добробут ура-патріотизмом, проте подолати залежність від газу й нафти, і відповідно, глобальних процесів, він не зможе". А він, мабуть, іще пам'ятає агонію Радянського Союзу, коли під час ірано-іракської війни в середині 1980-х Саудівська Аравія знизила ціну на нафту на десять доларів і "почався початок кінця", йдеться в статті.

Російський бюджет, а отже, й соціальна угода з населенням розраховані на ціну 100 доларів за барель нафти. Російське нафтодержава не зможе без втрат ігнорувати нові виклики, причому постраждають передусім модернізація економіки й конкурентоспроможність у змаганні із Заходом і, що ще важливіше - в суперництві "з жахливим сусідом по ту сторону сибірської скрині зі скарбами", пише автор.

І що в результаті? У підсумку "Росії через її власне керівництво судилося лишатися нафтовою економікою", підсумовує Штюрмер, " модернізація а-ля Медведєв відкладається".

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини