Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
У двох жителів Житомирської області суди конфіскували собак, бо ті покусали людей

У двох жителів Житомирської області суди конфіскували собак, бо ті покусали людей

29-05-2020
Пенсіонера з Житомирського району та непрацюючу жительку Коростенського району судили за порушення правил тримання собак.

В одному випадку пес вкусив дитину, в іншому – чоловіка, який перебував на дитячому майданчику. Власників тварин оштрафували, а псів – конфіскували.

Постанова Житомирського районного суду щодо порушень правил тримання собак і котів, внаслідок чого постраждала дитина, у Єдиному державному реєстрі судових рішень була оприлюднена 22 травня.

Інцидент стався на Соколовському дачному масиві поблизу Житомира. Пенсіонер вигулював свого пса, не одягнувши йому намордника та не взявши на повідок.

«Двадцять дев`ятого березня 2020 року близько 17 год. 00 хв. ОСОБА_1, перебуваючи по вул. Весна, на Соколовському дачному масиві Іванівської сільської ради Житомирського району, здійснював вигул своєї собаки без повідка і намордника, чим порушив правила тримання собаки, внаслідок чого собака останнього заподіяла шкоду здоров`ю малолітнього ОСОБА_2», – йдеться у матеріалах суду.

Власник собаки звернувся із заявою про розгляд справи без його участі, у якій свою вину у вчиненні вказаного правопорушення визнав та просив його суворо не карати.

При призначенні покарання суд враховує характер правопорушення, особу порушника і перше притягнення до адміністративної відповідальності.

Тож суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винним у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2ст.154КУпАП та призначити йому адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3 (трьох) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 (п`ятдесят одна) грн. із конфіскацією собаки останнього».

У Коростенському районі собака вкусив громадянина, який перебував на дитячому майданчику. Постанова Коростенського міськрайонного суду щодо адмінсправи у ЄДРСР була оприлюднена 14 травня.

«17.03.2020 року близько 16-30 год., собака гр. ОСОБА_1 , на дитячому майданчику біля будинку АДРЕСА_2 вкусила гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , заподіявши шкоди його здоров`ю, внаслідок чого ОСОБА_1 порушила правила вигулу собаки, яка знаходилась на вулиці без нагляду та без намордника», – зазначено у постанові.

Відповідно до довідки Коростенської ЦМЛ, діагноз потерпілого – «укуш. поверхневі рани с/з лівої гомілки».

Вказано, що до суду власницю тварини викликали двічі, вона не скористалась також своїм правом надати пояснення або спростувати обставини, викладені в протоколі про адміністративне правопорушення від 01.04.2020 року. При цьому, суд врахував, що правопорушення, не відноситься до категорії, по яких присутність в судовому засіданні особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов`язковою.

Отже, суд постановив «притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст.154 ч.2 КУпАП і накласти на неї стягнення у виді штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 (п`ятдесят одна) гривня 00 копійок, з конфіскацією тварини».

На користь держави з обох порушників стягнули 420,40 грн. судового збору.

У двох жителів Житомирської області суди конфіскували собак, бо ті покусали людей

Джерело статті: Житомир.info

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини