Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Колектори зацькували директора Житомирської школи

Колектори зацькували директора Житомирської школи

03-06-2020
(Головні персонажі відомі – це КОЛЕКТОРИ)

Дивовижні, а насправді дикі випадки із порушенням законів та усіх мислимих норм моралі, трапляються з нами все частіше. В Україні спостерігається певний «бум» зневаги, насилля, паплюження честі та гідності людини за будь-яких обставин , і, як то кажуть, скрізь і всюди та зранку до ночі. До поліцаїв, які нерідко знущаються над людьми, що потрапили у поле їхнього «зору», до шахраїв, які зграями заходилися мандрувати містами та селами України у пошуках легкого заробітку, долучилися КОЛЕКТОРИ. Це, виявляється, найгірше, що може очікувати на порядну, пересічну і при тому – законослухняну людину, яка не звикла до спілкування із пройдисвітами. А меж винахідливості людей, які займаються колекторською діяльністю, в Україні у наш час взагалі не існує. У ході чи під час так званого « вибивання» з клієнта боргових зобов’язань, КОЛЕКТОРИ не гребують нічим. Добре розуміючи, що більшість так званих «боргів» є звичайною «мильною бульбашкою», яка виринає за рахунок всіляких «штрафних санкцій», «неустоєк» чи пені, ділки із нахабною вдачею і без жодних моральних гальм чи застережень, всіма способами «наїзджають» на клієнта, якого досить швидко перетворюють на жертву ситуації. Причому поряд із потерпілим від такого «наїзду» клієнтом, КОЛЕКТОРИ одразу ж знаходять чималу когорту людей, яких зобов’язують, спонукають, а потім вже і просто примушують «пресувати» і «чавити» на сусіда, знайомого чи колегу, який начебто комусь заборгував чималу суму грошей.
Наїзд на вчительку, а на додачу – і на директора!

Колектори зацькували директора Житомирської школи


У середній школі №12 міста Житомира спілкуванням із колекторами віднедавна удостоєні аж 11 осіб із числа педагогічного колективу школи. Звісно ж, найбільші зобов’язання і найвідповідальнішу роль у процесі примусу вчительки, яка начебто заборгувала 14 тисяч гривень, КОЛЕКТОРИ покладають на директора школи. Все розпочинається із ввічливої розмови та нагадування про те, що у колективі школи є працівник, який комусь там щось заборгував. Колектори пропонують керівнику установи вплинути на підлеглу і змусити її віддавати «борги». Так було і у 12-й школі міста Житомира. Директору школи Олександру Голяченку зателефонували невідомі персони і попросили (спочатку навіть так) вплинути на колегу, яка начебто винна банківській установі вище згадану суму 14 тисяч гривень. Чому сума боргу становить не 12, не 15 чи навіть 20 тисяч, по телефону ніхто не повідомляв. Звісно ж, директор школи , як добропорядна і законослухняна людина, не збирався втручатися у особисті (нехай і фінансові) справи своєї колеги, яка сумлінно і щоденно виконує покладені на неї обов’язки. Надалі ситуація набирала куди драматичнішого забарвлення. Зрозумівши, що директор підлеглу вчительку «пресувати» за «борги» не збирається, колекторська компанія (насправдіустанова, де засіла зграя пройдисвітів і посіпак) взялася за спілкування із колегами «боржниці». За кілька днів дзвінки із проханням вплинути на колегу, яка не хоче віддавати гроші, надійшли на адресу 11-ти працівників 12-ї школи. Зрозуміло, колектори сподівалися, що такий потужний інформаційний тиск одразу ж перетвориться на могутній «прес» на вчительку з боку її колег, яким постійно «дзвонять». Але у 12-й школі на такий трюк ніхто не піддався, а тому КОЛЕКТОРИ взялися тиснути на директора. Вже не так як раніше, вже не ввічливо та коректно, а прямо і грубо, із погрозами і навіть шантажем. Мовляв, не хочеш тиснути на підлеглу, тоді начувайся: починаємо тиснути на тебе. І тут розпочалося. Телефонне нахабство тепер вже поширилося на родичів директора школи, на маму його знайомої, на друзів і колег. Ба більше, невдовзі колекторська компанія включила більш важку артилерію, а на директорську «голову» посипалися справжні інформаційні «бомби». У всіляких «групах» та соціальних мережах з’явилися розповіді про аморальне обличчя директора 12-ї школи, про його дивовижно тяжкі гріхи та негідну поведінку.

Насправді – це жах! І що із цим робити?
Хтось, прочитавши таку інформацію , досить швидко відреагує таким чином, що «на таке» сьогодні не варто навіть зважати. Мовляв, у світі ще не такі жахіття відбуваються! А тут – якісь КОЛЕКТОРИ! Дзвінки із вимогами, із погрозами? Так у нас це – на кожному кроці!

Найгірше у ситуації, про яку ми вирішили розповісти, те, що відверті нахаби, затяті негідники і , очевидно ж, що й шахраї, діють відкрито, агресивно і цинічно. Але розрахунок один – хтось не витримає, хтось зламається і хтось таки та й заплатить! Враховуючи, що колекторська діяльність не така вже й складна ( це ж не пиляти ліс чи намивати бурштин), то клієнтів, яких КОЛЕКТОРИ беруть «у розробку», не так вже й мало. Звідкіля вони беруться? А все дуже просто. Кожен, хто мав хоча б найменші проблеми у стосунках із фінансовими установами (банками), може у будь-який момент потрапити у поле уваги КОЛЕКТОРІВ. Насправді неважливо, чи є у вас проблеми із банком, чи ви вже вирішили усі складні чи суперечливі питання. Завдання КОЛЕКТОРА –створити для вас проблему і отримати за «вирішення питання» кругленьку суму грошей. Дивно, але в Україні подібні структури, які вміють і охоче беруться за роботу із «боржниками», отримують популярність. Натомість пересічний громадянин, потрапляючи під «прес» подібного КОЛЕКТОРА втрачає спокій, а потім ще й гроші чи здоров’я.

І, тим не менше, поступатися КОЛЕКТОРАМ не варто. У ситуації, коли ділки із замашками рейдерів починають жахати клієнта зливою дзвінків, виникає питання, звідкіля у них телефони тисяч людей, які не мають жодного бажання спілкуватися на всілякі «боргові» теми. Якщо ставити питання простіше, але ширше – виникають питання про інформаційну, а далі, й про особисту безпеку багатьох людей, яких шукають і знаходять люди сумнівної репутації. І це вже питання не лише до громади, не лише до влади, але й цілком конкретне – до правоохоронців. Адже не може так бути, що людина, яка хоче зловити «пташку грошової удачі», вдається до чого завгодно. У тому числі – до порушення елементарних норм і правил людського співжиття, до паплюження честі й гідності людини. І тут виникає найважливіше запитання – то де ж , все ж таки, закон?

Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини