Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Із 1 серпня у Житомирі  посилюється транспортна дискримінація

Із 1 серпня у Житомирі посилюється транспортна дискримінація

29-07-2020
У Житомирі із 1 серпня 2020-го року підвищуються тарифи на проїзд у міському транспорті.

Відтепер, якщо у пасажира є готівка, він зобов’ язаний сплатити у трамваї і тролейбусі 6 гривень, а у маршрутці – аж 8 гривень.Таке рішення житомирський міськвиконком ухвалив ще 28 травня 2020-го року. Тоді, на старті літнього сезону, у міськвиконкомі пояснили, що насправді рішення про підвищення вартості проїзду у житомирському міському транспорті слід було прийняти із 1 червня 2020-го року. Але «через карантин та значне падіння доходів людей» відпідвищення тарифу із 1 червня 2020-го року мерія Житомира відмовляється. Тепер, із 1 серпня 2020-го року, коли карантин продовжується, а рівень доходів людей продовжує падати, підвищувати тарифи, виходить, можна. Така ось логіка у людей, які самі міським громадським транспортом користуються вкрай рідко, оскільки мають власні автомобілі і кошти на пальне.

Дивує загалом дивна «тактика» міськвиконкому спиратися на колись прийняте рішення, яким наперед визначені етапи підвищення тарифів. 5 грудня 2019-го року житомирський міськвиконком ухвалив рішення про два етапи підвищення цін на тарифи у 2020-му році. Чому два, а не три?

Які економічні обгрунтування були представлені для того, щоб аргументувати чергові показники підвищення тарифів на транспорті спочатку із с10 січня 2020-го року, а потім – вже із 1 серпня 2020-го року?? Нічого такого у міськвиконкомі не зробили, а просто встановили дві дати про «підвищення тарифів».

Тепер мерія ще й показує свій гуманістичний образ, оскільки, бачте, тарифи підвищують не із 1 червня, а із 1 серпня! Насправді у рішенні про підвищення тарифів є чимало диких дискримінаційних порушень, які можуть стати предметом позовів до суду. По – перше, з якогось дива рішення міськвиконкому передбачає декілька різновидів тарифів на міському транспорті. Якщо пасажир платить готівкою, то у трамваї вже треба витягнути із кишені аж 6 гривень, а, якщо банківською карткою (із особливими позначками) – то вже 5. Ну, а якщопасажир обзавівся «транспортною карткою», або ж «Карткою житомирянина», то вартість проїзду буде лише 4 гривні. Чому саме так? Хто дав право членам житомирського міськвиконкому порушувати конституційні норми і створювати прямі і очевидні підстави для дискримінації людей? Адже, скажіть будь ласка, чому пасажир із «карткою житомирянина» користується безоплатним проїздом, чому людина із так званою «транспортною карткою» платить 4 гривнізапроїзд у трамваї/тролейбусі, а пасажир, що користується готівкою – аж 6 гривень? Чим завинив такий неборака? Невже готівка стає ознакою упослідження людини, її належності до пасажира нижчого «рангу»? Чому люди (у тому числі й пенсіонери), які приїздять до Житомира у справах (лікарня, суд, Пенсійний фонд, ринок) змушені будуть платити 6 гривень, бо не мають ні транспортної картки, ні «картки житомирянина»?

Зрештою транспортні «реформатори» не подбали про належну якість виконання тих рішень, яких вже наприймали. Адже якість тих карток, які називають «транспортними», так само, як і «карток житомирянина» часто дуже сумнівна. Адже випадки, колиу людей із «транспортної картки» зникають гроші не за одну поїздку, а за дві – три, а то й пять поїздок за одне «зчитування», сьогодні не поодинокі. І жодного разу не було випадку, щоб перед такими пасажирами хтось із «реформаторів» хоча б вибачився. Ну, а на завершення, аби дати практичну пораду пасажирам, які сподіваються за допомогою всіляких «карток» здешевити свій проїзд, можемо відповідально сказати – завжди майте при собіготівку. Хоча б шість гривень на трамвай чи тролейбус і вже 8 гривень – на мікроравтобус («маршрутку»). Бо картка ваша може не спрацювати, на ній раптом може не виявитися коштів, або ж прилад для зчитування карток у трамваї/тролейбусі елементарно не працюватиме. А за «так» вас, панове, ніхто не повезе. Платіть гроші!

Із 1 серпня у Житомирі  посилюється транспортна дискримінація


Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини