Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
«Під білий вельон, під фату…» Звіт Бунечка про рік роботи головою ОДА

«Під білий вельон, під фату…» Звіт Бунечка про рік роботи головою ОДА

01-08-2020
Прес-конференція з приводу першої річниці перебування Віталія Бунечка на посаді голови Житомирської ОДА відбулася 31 липня 2020-го року. Місце проведення – майданчик «Ракушка» у парку імені Гагаріна було обумовлене можливістю розмістити достатню кількість журналістів на соціально безпечній дистанції.

Щодо кількості журналістів, то обласна адміністрація мала б потурбуватися про присутність усіх ЗМІ, що виходять, віщають та інформують мешканців Житомирщини. Адже привід для зустрічі досить солідний – річниця діяльності голови ОДА.

«Під білий вельон, під фату…» Звіт Бунечка про рік роботи головою ОДА


Однак очікуваного «буму» із кореспондентів не сталося. Дехто із редакторів «районок» зовсім не прибув на прес-конференцію, а житомирські ЗМІ до зустрічі із губернатором особливо не поспішали. Чому? Причина проста: підсумкова прес-конференція, яка проходила під гаслом «Розвиваємо Житомирщину РАЗОМ» особливих сенсацій не обіцяла. Як правило мери, губернатори чи президенти, які зазвичай звітуються за перший рік роботи, грішать зливою цифр, статистичних показників, які часто супроводжуються ще й слайдами, «роликами» та всілякою іншою наочністю.

Так само було й цього разу. Віталій Бунечко упродовж майже трьох годин читав та коментував «від себе» звітну доповідь, яку йому готували його підлеглі. Виступ губернатора був «поділений» на певні розділи, які стосувалися реформи із децентралізації, пандемії COVID – 19, економічного життя Житомирщини в умовах складної кризи. Загалом розділів – «блоків», які складали у сумарному підсумку доповідь голови Житомирської ОДА, було аж шість. Після кожного такого відрізку губернатора запитували, а він, звісно ж намагався дати відповідь.

Наскільки все, що відбувалося у «Ракушці» виглядало гарно і доречно?

По–перше, губернатор розумів, що лише тематичних «блоків», на які він поділив свою звітну «доповідь», буде недостатньо. Журналісти запитуватимуть і про те, про що губернатор власне й не розповідав. Це також ознака часу, бо поряд із журналістами із районів Житомирщини, більш активними виглядали житомиряни. Вони й задавали «тон» у розмові із «губером». Найбільше запитань виникало щодо стадіону «Полісся» і журналістів найпершим чином цікавила дата, коли на стадіоні зможуть проходити матчі першості України із футболу. Щодо кризи, то губернатор визнав, що спад виробництва лише у цьому році сягнув показника у 7,5% Але при цьому губернатор заявив, що на Житомирщині не втрачено жодного робочого місця. Хтозна, можливо й не втрачено, а можливо й втрачено доволі чимало. Адже життя пересічного люду суттєво погіршилося.

По-друге, вже після першої години роботи губернатора із журналістами та редакторами стало зрозуміло, що усі питання, які цікавлять представників ЗМІ, «розкрити» у розмові із губернатором навряд чи вдасться. Надто тривалою була пауза у зустрічах голови ОДА із журналістами. До того ж, заступники губернатора, які повинні інформувати громадськість про ситуацію у «своїй» галузі, цього не роблять і головним піарщиком і спікером Житомирської ОДА є виключно Віталій Бунечко. При всій його геніальності осягнути увесь інформаційний простір йому не вдасться. А подекуди під час прес-конференції голова Житомирської ОДА висловлював думки, які є достатньо контраверсійними і не завжди вірними чи правильними.

Наприклад, губернатор вважає, що обласна влада робить велику роботу в галузі розвитку великого спорту на Житомирщині, оскільки допомагає владі міста Житомира утримувати команду майстрів із футболу «Полісся», а також утримує дві волейбольні команди Суперліги України, які виступили у минулому чемпіонаті України дуже успішно. Але ж ніхто із профільних «замів» не пояснив «губеру», що найперше завдання влади – розвиток дитячого, шкільного та масового спорту на теренах Житомирщини. А «великий спорт» і команди майстрів із популярних у народі футболу, волейболу чи баскетболу – це прерогатива спонсорів-меценатів, великого бізнесу, який маючи, певні преференції від держави чи місцевої влади, може розвивати і «великий футбол» і «великий волейбол».

Загалом прес-конференція за участі губернатора Житомирщини пройшла без несподіванок, без гучних заяв чи знакових обіцянок. Віталій Бунечко упродовж усього часу перебування «на трибуні» випромінював оптимізм і веселий настрій. Як виявилося наприкінці зустрічі, що зовсім нещодавно, якихось чотири дні тому, Віталій Бунечко одружився на львівянці, але проживає тепер із дружиною у Києві, бо до Житомира вона переїжджати чомусь не захотіла.
Тепер, коли Президент України надав дозвіл губернатору Житомирщини скористатися щорічною відпусткою, у Бунечка розпочнеться медовий місяць.

Ну, а далі? А далі - побачимо. Якщо дружина губернатора не бажає переїздити до Житомира, то цілком можливо, що вже після відпустки, яка триватиме аж до вересня 2020-го, питання про повернення Віталія Бунечка до Житомира може вже й не стояти. Тим паче – жовтневі вибори точно внесуть корективи у кадровий переділ і кадрова «колода» житомирської влади буде суттєво оновлена.


Сидір Ковпак

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини