Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Що відомо про ізраїльтянина, якому приписують контрабанду вакцини в Україну. ФОТО

Що відомо про ізраїльтянина, якому приписують контрабанду вакцини в Україну. ФОТО

08-01-2021
Скандал, який спровокувала новина про таємну вакцинацію українських багатіїв, дуже швидко перетнув межі нашої держави.

Інформація про те, що за сприяння громадянина Ізраїлю до Києва постачається вакцина, а потім продається за космічні гроші, не змогла обійти увагу закордонні ЗМІ, в першу чергу ізраїльські.

Нагадаємо, Романа Гольдмана назвали причетним до незаконних поставок з Ізраїлю вакцини Pfizer-BioNtech чартерним рейсом до Києва. ЗМІ переконують, що таємно вакциновані «щасливчики» самі розповідають знайомим про щеплення. Звучить інформація і про місце, і про ціну такої послуги. Щеплення начебто проводять у столичній приватній клініці Mediland, що розташована на Лук'янівці на вулиці Маршала Рибалка, 11-б.

Першим публічно інформацію про підпільні щеплення оприлюднив громадський діяч Назар Приходько у переддень Різдва за юліанським календарем. На своїй сторінці в Facebook активіст зазначив, що підпільне щеплення має попит: робить його «вітчизняний істеблішмент за фантастичні суми: якщо роздрібна ціна «Пфайзера» у світі коливається від $18-20 за дозу, то тут вона коштує від 1 до 3 тисяч євро!». «При тому, окрім себе, ВІПи вакцинують своїх стареньких батьків», - написав він.

Згадана клініка Mediland афільована з Романом Гольдманом, ізраїльським лікарем та керівником Асоціації медичних центрів Ізраїля «Медес». «За чутками, саме він є постачальником та головним вигодоотримувачем у цій схемі», - зазначив Приходько.

Далі вже були оприлюднені нові деталі. Це зробив відомий бізнесмен Михайло Бродський. За його даними, партію вакцини Pfizer було таємно завезено в Україну чартерним бортом 29 або 30 грудня 2020 року. Він припустив, що вакцину, найімовірніше без розмитнення, пронесли через Зал офіційних делегацій (аеропорт «Бориспіль» ), «прикриваючись паспортом якогось народного депутата».

«За наявною у мене інформацією, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і низка народних депутатів, в тому числі і голова профільного медичного комітету парламенту Михайло Радуцький, протягом цього тижня навідалися до клініки пластичної хірургії і косметології Меділенд за першою дозою вакцини», - заявив Бродський. Також він звинувачує представників влади, що вони покривають таємний продаж вакцини. Бродський повідомив, що передав цю інформацію «ізраїльським розслідувачам» і очікує, що вони цим займуться, а також зазначив, що вимагає дій від Служби безпеки України.

Він звернувся до впливового ізраїльського лікаря з проханням висловити свою думку щодо того, яким чином вакцина з Ізраїлю могла нелегально потрапити в Україну. Медик погодився це зробити, але на умовах анонімності.

Що відомо про ізраїльтянина, якому приписують контрабанду вакцини в Україну. ФОТО


«Думаю, вакцину могли вкрасти, але тоді вона неліквідна, адже її можна зберігати в розмороженому стані лише 5-6 годин - так написано на пляшці. Або ж вкрали порожні пляшки та влили туди фізрозчин або іншу вакцину, наприклад «Супутник», а це вже грубий обман людей. В Ізраїлі щеплення роблять безкоштовно… Якщо вкрав дозу, значить позбавив життя якогось старого. Це як торгівля органами: гроші не пахнуть», - коментує скандал медик.

Ізраїльський медик також прокоментував діяльність Романа Гольдмана, який позиціонує себе генеральним директором Першого медичного центру Тель-Авіву, а ще - керівником Асоціації медичних центрів Ізраїля «Медес». Але співрозмовник «Главкома» спростував цю інформацію: «В Україні Гольдмана називають медиком, хоча він ніхто в Ізраїлі. Не існує в країні Першого медичного центру Тель-Авіву, де він нібито є директором. Він звичайний ділок, який займався медичним туризмом. Є фото, де він поруч з Кличком, Радуцьким, хоча останній стверджує, що не знайомий з Гольдманом», - дивується медик.

Дійсно, чисельні фото, які можна знайти у відкритому доступі, свідчать, що Гольдман знайомий з багатьма відомими політиками, депутатами і навіть з президентом Зеленським.

Вася Шевченко

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини