Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Житомирське прибирання: із суботниками виходило краще, ніж із толокою

Житомирське прибирання: із суботниками виходило краще, ніж із толокою

06-04-2021
У понеділок, 5 квітня 2021 року, у Житомирі розпочалося загальноміське весняне прибирання. Хоча, як виявилося, ще 22-23 березня у нашому місті відбулися заходи Першого етапу загальноміської толоки. Другий етап загальноміської толоки призначений на 12-13 квітня(припадають на вівторок та середу) 2021 року.


Житомирське прибирання: із суботниками виходило краще, ніж із толокою

Загалом весняне прибирання у Житомирі проходить напрочуд мляво. Міська влада так і не змогла поки що знайти вдалий шлях організації та проведення весняного прибирання, аби місто швидко(за тиждень-два) вдалося суттєво причепурити. Причиною такої слабкості нинішньої толоки є не тільки яловість певних структур Житомирської міськради, але й той же карантин та заходи перестороги та убезпечення від поширення коронавірусу. З іншого боку, колишні «жеки», які раніше ставали дієвими осередками весняного прибирання, сьогодні ліквідовані. Всілякі управлінські компанії та приватні «жеки» прибирати довкілля не поспішають, обмежуючись чітко визначеними територіями, за які « їм платять». З іншого боку, потужностей комунальних підприємств «Зеленбуд», ЖУАШ, Міськсвітло, міської «аварійки», ЖТТУ очевидно замало, щоб розчистити сміттєзвалища на всій території міста. Поки що осторонь процесу прибирання залишається громадськість, активісти політичних партій , населення приватного сектору. До речі, приватний сектор якраз зараз виявляє очевидну активність у процесі спалювання сміття на прибудинкових територіях та на присадибних ділянках. Це, до речі, суворо заборонено, але влада і на цю «деталь» міського життя закриває очі.

Як завжди, вже за сумною традицією, у Житомирі бездіють всілякі інспекції. Насамперед йдеться про інспекцію з екологічного контролю, а також муніципальну інспекцію та Інспекцію із благоустрою міста Житомира. Вони мають чимало інструментів та важелів впливу на порядок та чистоту території міста Житомира, але, знову ж таки – не виконують своїх прямих і безпосередніх функцій.

Ну, і нарешті, у Житомирі сьогодні важко «підняти на ноги» студентські колективи у навчальних закладах, так само, як і колективи деяких установ і організацій, які працюють в онлайн- режимі і на роботу (як раніше) не приходять. За таких умов провести прибирання за лекалами колишніх суботників у Житомирі поки що не вдається і навряд чи найближчим чином вдасться. Міська влада має подумати над організацією весняного прибирання більш предметніше і конструктивніше, аніж це було досьогодні. А поки що для наших читачів, як і для всіх житомирян, ми сповіщаємо номер телефону, за яким можна довідатись про прибирання чи прогнозовані терміни прибирання у Вашому мікрорайоні. Звісно ж із метою долучитися і допомогти!

Отже , увага ТЕЛЕФОН – 067 787 50 28. Не залишайтесь байдужими! Долучайтесь!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини