Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Віктор Мальченко: "Хочу, щоб у Радомишлі була найбільша польська бібліотека в Україні!"

Віктор Мальченко: "Хочу, щоб у Радомишлі була найбільша польська бібліотека в Україні!"

08-04-2021
Віктор Іванович Мальченко добре відомий мешканцям Житомирщини як людина, яка рухає українсько-польські відносини вперед. Вже понад 10 років він активно займається популяризацією польської культури у Радомишлі та всій Житомирській області.

"Я з 2010 року є головою польської благодійної організації "Земляцтво польське Радомишльщини" та особою, яка займається співпрацею між містом Радомишлем-Великим (пол. Gmina Radomyśl Wielki) та Радомишлем, це міста-побратими", - каже Віктор Мальченко.

Віктор Іванович мріє про створення великої польської бібліотеки в Україні. Вона буде розташована за юридичною адресою благодійної організації "Земляцтво польське Радомишльщини" - вул. Богдана Хмельницького, 47.

"Моя мета - створити у Радомишлі найбільшу та саму потужну польську бібліотеку. Я вже накопичую книги. Цього року вже має бути готове приміщення, де я хочу розгорнути цю бібліотеку. Там будуть проводити заняття з польської мови, а також буде сама бібліотека", - зазначив Віктор Мальченко.

Для наповнення фонду майбутньої бібліотеки будуть задіяні як книги з особистої колекції Віктора Івановича, так й книжки, що привозять йому з Польщі, зокрема й з міста-побратима Радомишля.

"В одній партії, яку мені привозили зі шкіл Радомишля-Великого, було близько тисячі книжок. А так в мене вже є дві-три тисячі книжок, різних книжок: й літератури, й підручників, й журналів, й старих газет", - каже Віктор Мальченко.

Оскільки Житомирщина разом з Хмельницькою та Вінницькою областями належать до Вінницького консульства, Віктор Мальченко часто взаємодіє з польськими організаціями з цих регіонів.

"Я маю польське коріння, я його довів та отримав Карту Поляка. Контактую з різними польськими організаціями нашого консульства й до коронавірусу ми збиралися, організовували різні зустрічі та фестивалі, але зараз це все в онлайні", - додав Віктор Іванович.

Наявність польського коріння неабияк мотивує Віктора Мальченка продовжувати свою справу. Сподіваємось, що зовсім скоро мешканці Радомишля та усієї Житомирщини зможуть похвалитись найбільшою польською бібліотекою в Україні.

"Плануємо відкриття на цей рік. Потрібно завершити ремонт, але плануємо відкриття бібліотеки на друге півріччя цього року", - заявив Віктор Мальченко.

Віктор Мальченко: "Хочу, щоб у Радомишлі була найбільша польська бібліотека в Україні!"


Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини