Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирі скасовано  «червону зону» і оголошено готовність до сесії

У Житомирі скасовано «червону зону» і оголошено готовність до сесії

06-05-2021
Четверта , чергова сесія Житомирської облради, намічена на 27 травня 2021 року, може стати найважливішою подією травня.

Хто б і що не казав, але сесія, яку депутати мали провести ще 11 березня, на якій мали заслухати ЗВІТ губернатора Віталія Бунечка про хід виконання Програми соціально –економічного розвитку Житомирщини у 2020-му році, повинна була відповісти на чимало цікавих запитань. По – перше, депутати мали на початку березня 2021-го року чимало незручних запитань до Віталія Бунечка. По – друге, губернатор, навпаки, на початку березня не мав у депутатському середовищі хоча б два десятки депутатів, які могли б завадити депутатській більшості відправити голову Житомирської ОДА у відставку. Тобто, якби не запровадження стану «червоної зони» і якби сесія від 11 березня 2021 року все ж таки відбулася, ситуація на вершині владного олімпу Житомирщини суттєво відрізнялася б від того, як вона виглядає зараз.

У Житомирі скасовано  «червону зону» і оголошено готовність до сесії


Сьогодні всім зрозуміло, що два місяці, які минули від часу запровадження «червоної зони», на Житомирщині відбулися суттєві зміни у настроях депутатів. Сьогодні у середовищі депутатів Житомирської ради вже немає того агресивно – наступального налаштування проти Віталія Бунечка, який проявлявся, наприклад, ще у лютому чи навіть – на початку березня. Сьогодні депутатський корпус мимоволі , але із кожним днем все більш очевидно, виглядає більш строкато і розпорошений на окремі групки і «табори» , між якими немає ні єдності, ні навіть порозуміння.

Головна причина тих змін, які відбулися від березня до травня 2021-го року – депутати Житомирської облради включилися у процес роздачі «портфелів» із посадами керівників комунальних установ та організацій. Процес настільки делікатний і спроможний посварити навіть найближчих друзів, що вимагає від усіх фракцій і груп, але – головним чином, від керівництва Житомирської обласної ради, філігранних дій на ниві врахування інтересів усіх депутатів, а також тих сил, які їх посилали на вибори восени минулого року.

На жаль, відбулося те, що мало відбутися. Зрештою, Житомирська обласна рада ще минулого скликання запровадила низку дуже сумнівних, а якщо точніше – сумних традицій щодо «обілечування» депутатів керівними посадами в установах комунального підпорядкування обласного рівня. Здавалося, колишню практику, яку аж ніяк не можна назвати позитивною, за жодних обставин не можна було продовжувати. Але ж ні! Лише три-чотири місяці знадобилося новому складу Житомирської облради, як мода на посади та «крісла» знову воскресла і тут же призвела до появи низки суперечностей, мікроконфліктів, які поки що лише дивом не переросли у скандали та конфлікти більш серйозного масштабу. Все це дуже добре розуміють як на другому поверсі «Білого дому» , де розміщені кабінети керівників Житомирської обласної ради, так і на третьому – де сидять губернатор і його заступники.

Сьогодні, коли до початку четвертої сесії Житомирської обласної ради залишилося майже три тижні, є шанси і варіанти врівноважити позиції усіх фракцій, груп у складі обласної ради. Певного рецепту для досягнення такої рівноваги, мабуть, не знає ніхто. Але, те, що він є і може бути реалізований напередодні сесії - це очевидно. Якщо ж одна із сторін (груп), які сьогодні існують у владній верхівці Житомирщини, зажадає отримати обов’язкову «перемогу» над всіма іншими групами, фракціями чи- над командою губернатора Бунечка, може виникнути вже не суперечка, не конфлікт, а справжня битва, де переможців, швидше за все, визначити не вдасться. Ось така вона, задачка із кількома невідомими і одним відомим висновком. Розв’язувати її доведеться всім.


У Житомирі скасовано  «червону зону» і оголошено готовність до сесії

Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини