Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У житомирській школі матір, яка розбиралася з булінгом щодо дитини, назвали п'яною

У житомирській школі матір, яка розбиралася з булінгом щодо дитини, назвали п'яною

23-05-2021
У Житомирі в школі №8 жінку та її сестру, які прийшли до навчального закладу розбиратися з булінгом щодо дитини, назвали п'яними та неадекватними.

Історію "походу" до школи в соцмережі описала Оксана Гаджич.

"Виявляється, булінгу, неадекватності і наклепу варто чекати не лише від однолітків, але й від вчителів.

Сьогодні моїй сестрі Маргарита Венгровская подзвонили зі школи, де навчаються двоє її синів. На старшого сина (12 років) напав якийсь хлопець і душив! Їх рознімала класна керівниця. Ситуація вийшла через колишню дівчину мого племінника, яка вже вдруге після «розриву» надсилає хлопців битися з ним. Але навіть якби ніякої інтриги в цьому не було, то факт нападу і спроби задушити просто обурливий.

Ми з сестрою пішли в школу розбиратися. Я дізналася, що класна керівниця може написати звернення до Департаменту соціального захисту, щоб з тим хлопцем, дівчиною або й з їхніми класами провели роз'яснювальну роботу. Тому я пішла і аби підтримати сестру, і аби попросити написати їх це звернення.
І знаєте що сталось? Щойно ми прийшли у Житомирську ЗОШ 8, керівництво школи почало звинувачувати нас! Заступниця директора з виховної роботи Ярмоліцька Наталія Юріївна спочатку вишвирнула мене за двері, бо розмова має бути конфіденційна. А потім кричала на мою сестру, так що я чула всі її погрози в коридорі.

Потім до розмови ще приєдналося двоє людей, імен яких я не знаю. І всі вони не просто заперечували факт нападу, попри те, що класна керівниця сказала, що бачила це на власні очі (прекрасна Вікторія Ігорівна, дякую вам за адекватність). Вони почали казати, що племінник мій погано поводиться, а значить міг спровокувати іншого. На аргумент «тобто ви звинувачуєте жертву? це ж те саме, що казати, що дівчина сама винна, що її зґвалтували, бо одягла коротку спідницю» нам сказали, що це взагалі ні до чого і вони нічого не знають. Коли ми сказали, що з їхнього боку це булінг, вони сказали, що булінг — це «цькування, якщо ви не знали» і перевели тему.

Важливо уточнити, що моя сестра — самотня мати трьох дітей. І коли вона сказала, що слідкувати за поведінкою у школі — це робота керівництва і вчителів, їй сказали, що вона погано виховує своїх дітей і пригрозили, що напишуть на неї заяву про позбавлення батьківських прав.

Ми намагалися вивести розмову на адекватне русло і дізнатися контактні дані батьків дівчинки і хлопця-нападника, але нам сказали, що лише класні керівники їхніх класів можуть організувати зустріч з батьками. На питання, коли ця зустріч відбудеться, відповіді не було. Просто почалися знову крики про те, що мій племінник погано поводиться на уроках, а значить все заслужив.

Коли ж ми були втомлені вже занадто, аби слухати цей скандал, ми із сестрою встали, попросили класну керівницю передати інформацію про зустріч, якщо вона відбудеться і почали виходити з кабінету. У цей час заступник директора, якій мабуть забракло інших аргументів, почала казати, що ми мабуть так поводимося, бо ВИПИЛИ. І що вона зараз викличе поліцію, бо ми ПРИЙШЛИ П’ЯНІ В ШКОЛУ. Я чесно хотіла, аби поліція приїхала, перевірила нас на тверезість (ми з сестрою приїхали після спортзалу в школу). А потім написати заяву за наклеп, але надто вже сестра була засмучена цим усім і ми просто пішли.

Отже, що ми маємо. Якщо ти приводиш дитину у школу, ти не можеш бути певен, що вона повернеться додому жива та неушкоджена. Якщо ти прийдеш скаржитися на це керівництву, то тебе звинувачуватимуть у неадекватності, алкоголізмі і грозитимуть позбавити батьківських прав.

Я передчуваю, що сюди набіжать працівники школи і скажуть, що ми самі почали скандал. Так, звісно це все відбувалось із криками. І правда, крім заступниці, кричала і сварилась також моя сестра, яку як маму можна зрозуміти. І яку за таку поведінку кілька разів назвали неадекватною, хворою, п’яною і сказали, що напишуть заяву в поліцію, бо вона ображає пані-заступника.

Сестра скоріше за все забере документи старшого сина зі школи і переведе його до іншої. Але це ж не вирішує ситуації, правда? Там залишається менший син, який тільки закінчує перший клас. І там залишається купа інших дітей, яких постійно звинувачують без причини, кричать, принижують і не заступаються у біді.

Я звертаюсь до Управління освіти і науки Житомирської ОДА і його начальниці Людмили Колесник із проханням як мінімум відреагувати на ситуацію. Але звісно я би хотіла добитися звільнення шановної пані Ярмоліцької та перегляду системи комунікації у школі. Також я тегаю тут також мера Сергій Сухомлин та журналістів. Я не збираюсь терпіти такого ставлення до себе та своєї сім’ї і сподіваюсь, що коли у мене будуть діти, то в школі таких педагогів не стане"
, - написала шокована житомирянка.

У житомирській школі матір, яка розбиралася з булінгом щодо дитини, назвали п'яною

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини