Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Фуфлижник - гірше під@раса

Фуфлижник - гірше під@раса

28-05-2021
Вечір в хату вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні ми будемо з вами базарити на правильні теми – обговорювати президентські номінації в Рейтингу ТОП-600 «законників» країни. Я маю на увазі не тих бариг, які купляють собі звання «заслужених юристів» країни. У них свої проплачені рейтинги, як на конкурсах краси. Та й серед номінантів забагато тих, кому місце в «півнячому» куті на зоні. Їх навіть, по поняттях, западло обговорювати. Ми ж з вами правильні пацани, тому обговоримо тих, на кому дійсно тримається закон і правопорядок в цій бідолашній країні.

Фуфлижник - гірше під@раса


Гадаєте, розмова буде щодо прокурорів? Знову не вгадали! Ну, які ж вони законники? Дуже давно, у злочинні комуністичні часи, було таке поняття «чесний мент». Примарне таке, ілюзорне поняття. Це коли мент ніби виконує свій, ментовській, закон, але ж, з іншого боку, ніби має сумління й тримається неписаних статутами людських понять. Останнього такого зіграв у 1977 році Євген Леонов у фільмі «І це все про нього». А так, щоби чесний прокурор – такого геть не пригадую. Йому за посадою не належить.

Споконвічно діяв ще радянський закон «Про прокуратуру» від 5 листопада 1991 року, де стаття 1 містила саму суть закону:
«Вищий нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів Кабінетом Міністрів України, міністерствами, державними комітетами, відомствами, іншими органами державного і господарського управління та контролю, Урядом Кримської АРСР, місцевими Радами народних депутатів, їх виконавчими і розпорядчими органами, військовими частинами, політичними партіями, громадськими організаціями, масовими рухами, підприємствами, установами і організаціями, незалежно від форм власності, підпорядкованості та приналежності, посадовими особами та громадянами здійснюється Генеральним прокурором України і підпорядкованими йому прокурорами».

Бачите, які високі слова: «Вищий нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів…» Все як на зоні! Генеральний прокурор – це головний «смотрящій» по країні, прокурори областей, районів – це його «положенці», або «смотрящі» у регіонах. Потім якась с@ка у 2001 році замінила «вищий нагляд» на прокурорський нагляд, понизивши масть синіх мундирів. Ну, і, нарешті, головний сивочолий барига країни 14 жовтня 2014 року остаточно «розкоронував» прокурорів, лишивши їм «на кишеню» можливість вчити інших правоохоронців ділитись здобутками за «правильне» процесуальне керівництво кримінальними провадженнями в потрібному напрямку, продавати й закривати справи за готівковий розрахунок, а також бавитись пред’явленням підозр.

Це ж якійсь під@р придумав у Кримінальному процесуальному кодексі слово «підозра»! Стаття 276 КПК України так і називається «Випадки повідомлення про підозру». Та які нах@й випадки! Якщо людина – під@р, то йому про це потрібно прямо так і повідомити! Нащо для цього прокурор? Можна ще нотаріуса покликати разом зі священиком… Інша річ у нас, у правильних пацанів, пред’являють «пред’яви». «Пред’ява» – це серйозне слово, воно й дисциплінує, і налаштовує на прискіпливу юридичну роботу з підготовки заперечень на «Пред’яву» з урахуванням усіх норм блатного закону і понять, та їх тлумачень авторитетними «законниками». Тому ви там не бавтесь образливими назвами: треба невідкладно провести реформу положень КПК України й скрізь замінити слово «підозра» на слово «пред’ява» у відповідному відмінку. Бо западло навіть розписуватись у ваших «підозрах». А поки розмова, звісно, не про вас.
Гадаєте, що «законники» – це судді? Борони Боже! Де суддя, і де закон? Мені було би соромно гнати таке фуфло серед порядних пацанів.\

Розглядаючи справу №640/17548/20 за позовом громадянина Карповича Андрія Петровича до Міністерства юстиції України, за участю третьої особи без самостійних – політичної партії «Слуга Народу», про визнання бездіяльності відповідача протиправною, зобов`язання відповідача вчинити дії, які полягають у здійсненні подання до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії «Слуга Народу» № 377-п.п., та про стягнення матеріальної і моральної шкоди, завданої діяльністю партії «Слуга Народу», та відмовляючи у позові, суддя Наталія Клименчук записала в рішенні золоті слова: «…звернення до суду є способом захисту порушених суб`єктивних прав, а не способом відновлення законності та правопорядку у публічних правовідносинах». Бачите, як гарно формулює! Їй ваш закон і правопорядок нах@й не потрібні, точніше, вибачте, закон і правопорядок їй до п@зди.

Це не її особистий «винахід» – зазначена цитата за останні три роки існування нового «барижного» судоустрою згідно реформи 2017 року вже була тисячократно повторена у найрізноманітніших судових рішеннях усіх судів усіх рівнів – від місцевого до Верховного Суду та його Великої Палати №6, виключно з однією метою: пояснити всім і кожному, що суд – це комерційне підприємство, що надає ритуальні послуги «судочинства» на відповідній території. Суд – це вам не місце для відновлення законності та правопорядку! Тобто, так зване суб’єктивне право – це сферичний кінь у вакуумі, що існує окремо, у відриві від закону і правопорядку. Іще будуть питання?

До кого ж звернутись на захист закону? Коли не знаєш що робити – читай Кримінальний кодекс! Це наша настільна Біблія. «Відкрию кодекс на любій сторінці, і не можу – читаю до кінця…» (с).

Незабаром будемо святкувати річницю ухвалення Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою» від 4 червня 2020 року № 671-IX. Це перша в історії України та й не тільки, коли блатний закон і злодійські поняття стали нормами чинного законодавства!

Увесь цимес, як сказав би раніше судимий колишній головний «законник» країни Юрій Луценко криється у примітці до статті 255 Кримінального кодексу, другий пункт якої встановлює:
«2. Під особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі «вора в законі», у цій статті та статтях 255-1, 255-3 цього Кодексу слід розуміти особу, яка завдяки авторитету, іншим особистим якостям чи можливостям здійснює злочинний вплив і координує злочинну діяльність інших осіб, які здійснюють злочинний вплив».

Ця норма є бланкетною, оскільки відсилає нас до поняття статусу «вора в законі», який визначається цілою сукупністю інших норм права: злодійськими «законами» та поняттями, тлумаченнями злодійських понять авторитетними вченими-законниками, усталеною практикою кримінального світу. Нарешті суди зможуть вирішувати спір про набуття та/або позбавлення статусу «вора в законі». Тобто те, заради чого раніше збирались на східці в ресторані авторитетні злодії, тепер можуть вирішити троє суддів у мантіях, зібравшись в суді. Звісно, вони можуть зібратись теж у ресторані, використовуючи його одночасно як судову залу та нарадчу кімнату, але це вже буде наступний етап судової реформи…

Дивіться, які ж гарні слова знайшли наші законодавці для опису справжнього «законника»: особа, яка завдяки авторитету, іншим особистим якостям чи можливостям здійснює і координує… Ви десь бачили, щоби стосовно прокурора було написано: прокурор, завдяки авторитету та своїм здібностям…? Хіба тільки дати в «штангу» в суді, або зробити «косяк» у процесуальному документі…

На цих людях – на «законниках» – і тримається увесь наш так званий закон і правопорядок, бо вони самі і є носіями «закону» та «законності». Хто, як не вони?

Скажіть мені відверто, до кого звернутись ображеному «терпилі», якщо його кинув непорядний партнер-барига? Можна, звісно, і до суду, якщо вам не шкода часу і все рівно, який результат отримати. Бо бути правим і довести свою правоту в українському суді – це дві великі різниці. А ще трапляються випадки, коли судді беруть гроші, а потім поступають непорядно… Це змушує людей шукати правду не в районному суді, а в суді «товариському», що має більший авторитет в очах суспільства, одночасно виконує роль апеляції, касації та виконавчої служби.

Не інакше, як недобросовісну конкуренцію держави я розглядаю внесення до Кодексу частини 1 статті 255-3 такого змісту:
«Звернення до особи, яка завідомо для винного може здійснювати злочинний вплив, зокрема до особи, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі «вора в законі», з метою застосування нею такого впливу – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без такої».

Тобто, якщо я звернусь до авторитетної людини з клопотанням, що обікрали гарну порядну людину, забрали речі, документи, які важко відновити, і попрошу його вплинути на злодіїв, аби вони повернули хоча б документи, або попрошу припинити розбійні напади відморозків – то мені за це до семи років?! Ви там у себе, в Раді, взагалі уху їли? Чи суть вини полягає у тому, що я мав би звернутись до ментів, аби вони звернулись до злодіїв, яких вони ж і «кришують»?! Це нечесно і непорядно, і навіть не конституційно, бо порушує право на звернення громадян!

Нажаль, отакі зараз настали часи. Гірше за все те, що в цю «наукову» дискусію з блатного правознавства вирішив особисто втрутитись Один з Найвеличніших Лідерів Сучасності (с). Себто, як втрутитись, – він себе бачить Доном Корлеоне, хрещеним батьком країни! 14 травня цього року НеЛох (с) навіть записав черговий «відосик», у якому намагався пожартувати:
«Напередодні Дня науки в Україні були відзначені не тільки наші провідні вчені, а й представники так званих некласичних наук. Передусім це особи, які є професорами з порушення Кримінального кодексу – так звані злодії в законі та кримінальні авторитети».

Чуєш, ти, вчений, на х@ю кручений, є науки академічні, а є – прикладні! Немає ніяких «некласичних» наук. «Професор» прикладних наук Янукович поїхав до Ростова, але лишив замість себе «доцента» Киву й просив передати: там де ти вчився – він викладав! Треба наукову дискусію вести по поняттях, дотримуючись загальновизнаної наукової термінології.

Коротше кажучи, жарт не зайшов.

Далі Піаніст перейшов до прямих погроз злочинному світу:
«Після ухвалення закону про злодіїв у законі, стратегії боротьби з організованою злочинністю та дев’яти місяців роботи застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі, відомих наразі у світі. Більшість із них перебуває не в Україні. А кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі: з 34 до 17 осіб. Сьогодні ми зробили все, щоб ця цифра дорівнювала нулю. У найближчий час і назавжди».

Якщо Медведчука він «мінусував», то злодіїв у законі він вирішив «помножити на нуль»?! Дрібний криворізький відморозок явно вирішив оголосити війну старим злодіям, аби привести замість них за собою молоду шпану, зібрану зі смітнику, які зовсім «бєз понятій».

Звісно, що всі після такого «прогону» напружились. Ніхто ж насправді не знає, чого чекати від цього хворого відморозка, і про що вони в дійсності базарять на своїх РНБО. Якби НеЛох (с) був розумною людиною, то він на цьому місці поставив би крапочку і більше ніде і ніколи не продовжував цю тему, тим більше, не публікував свій черговий «список Шиндлєра». Натомість, 21 травня, повагавшись тиждень, він все ж таки підписав Указ №203/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», що свідчить тільки про те, що висновків він не робить і уроків не вчить.

Є такі речі, які краще не робити, ніж робити і ганьбитись. Що це за Додаток №1 до Указу з переліком прізвищ? Це обіцяні нам ТОП-600 кримінального світу?! Всі, хто має найменше уявлення про осіб, які, кажучи мовою закону, перебувають у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі «вора в законі», – просто розгублені. Хто всі ці люди і де решта?! Це був жарт «95-го Кварталу»?

Якщо у цьому переліку 674 прізвищ, який займає 2112 сторінки (!), набереться хоча б два десятка злодіїв в законі та серйозних авторитетів – то це було б непогано для початку. Який понятійний статус мають зазначені в переліку особи? Їх вже «короновали» на Банковій?

Це велика «нєпонятка», якщо казати людською мовою. Чи просто взяли й переписали усіх вірмен, грузин та азербайджанців з кримінальних зведень поліції? Навіщо цю фуфлижну макулатуру потрібно було оформлювати через РНБОУ?

Кожен іноземець, який був затриманий навіть за найменше адміністративне порушення, наприклад, паспортних правил, і без цього може отримати свій «бан» на в’їзд до України без жодних санкцій Радбезу. І навпаки: жодного громадянина України, щоб він не вчинив, ніхто не має права ані позбавити громадянства, ані вигнати з країни – пряма норма статті 25 Конституції.

Друге питання, ще більш делікатне: де решта? Їх «розкоронували»? Ви ж розумієте, що це страшна образа за злодійськими поняттями. Якщо Зеленський не визнає певних злодіїв у законі, то він має кинути їм «пред’яву» – цього вимагає закон! Якщо не хоче діяти як нормальні люди по закону через «пред’яву», нехай кине їм по поняттям КПК прокурорсько-мусорську «підозру». Хай щось робить! Але ж він діє як відморозок!

Що каже Європейська конвенція з прав людини? Кожен має право бути заслуханим під час базару та має право на вирішення своєї справи компетентною злодійською сходкою. Для злодіїв в законі передбачені три види санкцій, які можуть бути винесені тільки на основі рішення злодійської сходки в результаті так званої «правилки», на якій схід злодіїв в законі визначає, чи були порушені злодійські закони і яке покарання належить, якщо порушення було:
– За дрібні провини і відступи від закону може бути присуджено публічного ляпаса, дати ляпас може тільки рівний, тобто теж злодій в законі;
– За сильні провини злодій може бути «розкоронований» і переведений у нижчий ранг «мужиків»;
– За особливі провини злодій в законі може бути вбитий.

Чи були дотримані вимоги злодійського закону під час сходки РНБОУ 14 травня? Ні, не були. Чи мали місце підстави для «розкоронування» злодіїв у законі та в пониженні статусу інших авторитетних злодіїв? Ні, ні в якому разі.

Давайте ж пройдемось по списку відсутніх.

Де в переліку авторитетна людина №1 України? Хіба є такі, хоч один на всю країну, хто б сумнівався, що номером 1 впродовж останніх 25 років є Рінат Леонідович Ахметов? Після вбивства 15 жовтня 1995 року на стадіоні «Шахтар» попереднього власника цього клубу та кримінального авторитета Ахата Брагіна, саме його перший заступник – Рінат – згідно з усіма довідками і зведеннями МВС, СБУ та ГПУ обіймав почесне перше місце найавторитетнішої людини на теренах від Ужгорода до Луганська. Звісно, що по поняттях він не може бути офіційно коронованим, бо не сидів під вартою і не відбував покарання у місцях позбавлення волі. Але це не скасовує його авторитету в блатному світі.

Розумію, що питання риторичне. Зеленський не те, що накласти санкції – він його прізвище вголос назвати не посміє, бо накладе. Санкції. В штани…
Гаразд, йдемо далі. Де Гіві Немсадзе? Один із головних колег Рената по «роботі з людьми», так би мовити, з питань «скорочення кадрів»… Баби на лавках казали, що на рахунку його «спортивної команди» щонайменше 57 «мінусів». І це тільки відомих. Чи живий він? Шкода, що забувають героїв минулих днів.
Питання простіше: де Юрій Іванющенко, як тепер модно казати, позивний «Юра Єнакіївський»? Відомий кримінальний авторитет, наближений до «професора» прикладних наук Віктора Федоровича Януковича? Забули? Ну, добре. Нехай. Sic transit gloria mundi…

Тоді наступне питання: де Володимир Полубатко? Він же «Вова Футболіст», кримінальний авторитет Луганщини? Що б ви розуміли – це до складу його «бригади» входив колись Руслан Абальмаз-Онищенко, колишній лейтенант і командир роти патрульної служби «Торнадо» Головного управління МВС України в Луганській області, нині відбиваючий покарання за вчинення особливо тяжких злочинів проти мирного населення Донеччини та Луганщини. До речі, й самого авторитетного «торнадівця» я щось не бачу в переліку. Може, він став на шлях виправлення? Як кажуть, на свободу з чистим сумлінням? Це ж западло з точки зору законів авторитетної частини людства!

Рахуємо далі відсутніх. Дніпропетровського «Умку» (Сергія Олійника) бачу. Але батька нашого Томасу, авторитетного бізнесмена Олександра Петровського, якого заборонено називати «Наріком», не бачу! Як так?

Де відомий регіональний авторитетний «спортсмен» Михайло Кошляк, колишній колега Петровського по роботі, якого підозрювали у причетності до убивства співробітника СБУ Віктора Мандзика? Його навіть затримували 31 жовтня 2015 року по справі Геннадія Корбана, тримали в апартаментах у Аскольдовому провулку. Але все це в минулому. Наразі він депутат Дніпропетровської обласної ради, голова постійної комісії облради з питань сім’ї, молоді та спорту.
Вертаючись до згаданого Корбана. По великому рахунку, Геннадій Олегович у Дніпрі рівновелика фігура батьку Томаса, тому варто було б і його відзначити призовим місцем у номінації ТОП-600.

Рухаємось далі на південь. Де головний кримінальний авторитет Миколаївщини «Мультик», він же раніше засуджений за убивство та інші тяжкі злочини Михайло Титов? Чому ми його не бачимо в переліку? Чи не тому, що він перебуває у родинних відносинах з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим? Дуже авторитетна людина! Баби на лавках розповідали, що він свого часу відзначився в організації феєричного масового побоїща «тітушок» з селянами за чужі гектари землі на прохання колишнього Одеського та Миколаївського обласного прокурора Миколи Стоянова. 6 квітня «Мультик» мав нагоду святкувати свій другий день народження: у цей день 2020 року снайпер поцілив йому в голову, але «Мультик» виявися фартовим хлопцем… Тому як можна складати списик авторитетних осіб, оминаючи неофіційного хазяїна Миколаївщини?

Далі Одеса-Мама. Щось я нікого не бачу з Південної Пальміри? Де Олександр Ангерт, він же «Ангел»? Це легенда злочинного світу: з молодості займався грабежами й вже у 25 років був засуджений у 1980 році до розстрілу! Вирок був замінений на 15 років, з яких відбув 10. Попри постійні плітки про його смерть, досі є і залишається кримінальним королем Одеси.

Рухаємось на захід. Де Ігор Кривецький, відомий львівський кримінальний авторитет на прізвисько «Пупс»? Невже пропустили?

Що у нас по Закарпаттю? Як здоров’ячко головного авторитета української малої Угорщини – Віктора Балоги? Як поживають брати, Іван та Павло? Просто жодна розмова про нелегальний або «чорний контрабас» через кордон з ЄС позбавлена сенсу, якщо не віддати належну шану родині Балог.

Трішки додамо етнічного кольору. У переліку під номером 604 є такий собі Арташес Саргсян, 1975 р.н., ватажок кривавої банди «Арташей», або банди «Вірмен», яка обклала даниною усю Запорізьку область, на рахунку якої чимало кривавих «мінусів». Цікавою особливістю банди «Арташей» було те, що вони примудрились обкласти даниною керівників місцевих осередків «Укравтодору», які мали відстьобувати чималі суми незалежно від економічного результату діяльності своїх підприємств. Дивина полягала у тому, що «відкати» за велике дорожнє крадівництво зазвичай збирають централізовано, через адміністративну вертикаль. Будь-яке розслідування подвигів банди «Арташей» блокувалось на найвищому рівні і навіть губернатор боявся йти проти них. Чи не тому, що оці «Арташі» перебували під дахом головного кримінального авторитета «червоної» масті – Арсена Авакова. Він абсолютно не хизуючись розповідає, що на відміну від інших регіонів «чорної» злодійської масті, Харківщина є і буде «червоною» зоною, яка «ходить» під ментами. Хоча це і западло, але Додаток №1 до Указу №203/2021 не можна вважати повним, якщо на почесному другому місті після Ріната Ахметова ми не побачимо «червоного» авторитета Арсена Авакова.

До речі, ледь не забув – щось у цьому переліку геть не бачу нікого з Кримського «федерального округу» України. Чому так? Де герої банди «Башмаків»? Агов! Де інші? Чи ми вже зовсім перемогли організовану злочинність у Криму?!

І це навскидку тільки найперші питання, що виникають після вивчення так званого переліку ТОП-600 кримінальних авторитетів світу! Хіба можна серйозно ставитись до Указу №203/2021, якщо Найвеличніший Лідер Сучасності (с) жене явне фуфло. Може, цей фуфлижнік нас за лохів тримає? Правду казала його жінка в інтерв’ю ТСН каналу «1+1»: не називайте його клоуном! «…люди, які називають його клоуном, хочуть образити цілу професію».

Та звісно, що він не клоун. Як можна його ототожнити з всенародно любимими артистами Юрієм Нікуліним чи Олегом Поповим? Назвати Зеленського клоуном – це образа артистам цирку, які важкою чесною працею заробляють собі на шмат хліба, даруючи людям радість. Він не клоун, він – фуфлижник, якщо називати речі своїми іменами. Той фуфлижник, про якого каже прислів’я, що гірше під@раса!


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини