Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирському голові облдержадміністрації залишилося керувати два місяці?

Житомирському голові облдержадміністрації залишилося керувати два місяці?

29-07-2021
У серпні 2021 року виповнюється два роки від часу призначення Віталія Бунечка головою Житомирської ОДА. Можна багато розповідати про його стартові обіцянки, про зміну риторики упродовж першого року керівництва областю, про кадрові зміни в команді губернатора, які відбулися за ці два роки його перебування на посаді. Зовні, за певними показниками, Житомирщина під керуванням В.І.Бунечка наче й піднялась на кілька щаблів (кажуть, що на п ‘ять) вгору згідно рейтингу розвитку регіонів України, але щоб це відчув хтось із мешканців області – такого не скажеш.

Житомирському голові облдержадміністрації залишилося керувати два місяці?


Якщо коротко давати характеристику команді Віталія Бунечка, то на перший план виступає одна деталь, якої раніше не було у командах житомирських губернаторів. І сам Віталій Бунечко, і більшість його «замів», і досі вважаються у Житомирі прибульцями - «гостями». В основному, зі столиці чи столичного регіону. Постійні вояжі губернатора та його заступників із дому на роботу та у зворотньому напрямку, викликають зайву і постійно підвищену увагу громади Житомирщини. Гостьовий статус «команди» Бунечка став очевидним бар’єром, який і досі не дає губернатору Житомирщини стати своїм для регіону.

Житомирському голові облдержадміністрації залишилося керувати два місяці?


Але – що є, то є. Ми «підняли» тему роботи команди Віталія Бунечка з іншою метою. Вже відомо, що кадрова чистка, яку намітив на вересень-жовтень 2021-го року Президент України Володимир Зеленський (у Києві чистка, чи «зачистка», вже розпочалася) торкнеться і Житомирщини. Віталію Бунечку вже зараз готують місце для «почесної» відставки. Натомість на його місце шукають принципово нову людину, яка зможе суттєво і у дуже короткий термін (йдеться про півроку) суттєво поправити (поліпшити) ситуацію на Житомирщині. Власне кажучи, йдеться не лише про Житомирщину, але й про всю Україну, але нас, житомирян, найбільше цікавить наш регіон.

Що відомо про ситуацію із «новим губернатором»? Найперша вимога до нового керівника Житомирщини полягає у тому, щоб він був місцевим, добре (відмінно) знав регіон і відповідним чином зміг би сформувати команду своїх заступників. Друга особливість і ще один із пріоритетів під час вибору постаті нового очільника Житомирщини полягає у тому, що новий губернатор повинен мати чималий досвід виробничої чи виробничо – бізнесової діяльності. Ну, і ще одна вимога, яка вважається хрестоматійно – обов ‘язковою : новий губернатор не повинен був пов'язаний із «командами» своїх попередників. Звісно, мова не може йти про когось із оточення , наприклад, Ігора Гундича чи, не доведи Боже, Сергія Рижука. Але й перше покоління, чи то кадровий «призов» від «зелених» зразка 2019-го року, також показав свою повну профнепридатність.

Житомирському голові облдержадміністрації залишилося керувати два місяці?


І, тим не менше, робота із пошуку нового «губера» вже ведеться. Найпершим чином «кастинг» кандидатів проводить Офіс Президента України, куди в останні тижні частенько наносить візити такий собі ДЖОКЕР для українських політиків (Дмитро Гордон). Але у ситуації із Житомирщиною визначальна роль і всього місяць часу для пошуків і консультацій відводиться для нардепа Арсенія Пушкаренка, який зумів переконати Президента і його оточення у своїх можливостях потужного впливу на ситуацію на Житомирщині загалом. Зрозуміло, що успішне виконання завдання з підбору постаті нового губернатора Житомирщини лише підсилить роль і значимість Арсенія Пушкаренка навіть у вже оновленій і реформованій команді Володимира Зеленського.

Поки що немає жодної конкретної інформації щодо ймовірних кандидатів на заміну Віталія Бунечка. Але це зовсім не означає , що такої кандидатури тут, на Житомирщині, немає. За нашою інформацією, пошук активно розпочато і «на все і про все» надано лише два місяці. Тобто, вже посередині вересня 2021-го року новим господарем головного кабінету на третьому поверсі Житомирської ОДА має стати нова людина. Але, підкреслимо – нова – лише для «третього поверху» , але «своя» для Житомирщини.



Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини