Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
У Житомирі нарешті зявився великий футбол і справжній олігарх

У Житомирі нарешті зявився великий футбол і справжній олігарх

29-08-2021
Тепер вже можна казати про те, що Житомирщина також має свого олігарха. Геннадій Буткевич – засновник BGV Group Menagement після підписання 27 серпня 2021 року Меморандуму про співпрацю між Житомирською міськрадою, Житомирською ОДА та ФК «Полісся» по суті переконав всю Україну у тому, що у ФК «Полісся» з’явився новий господар.

У Житомирі нарешті зявився великий футбол і справжній олігарх


Рівно за тиждень до підписання «футбольного» Меморандуму Геннадій Буткевич став власником одного із найбільших телеканалів Житомирщини – СК-1.

Якщо взяти до уваги, що раніше Буткевич активно і дуже вагомо допомагав волейбольним командам «Полісся» та «Житичі», які нині представляють Житомирщину у Суперлізі чемпіонату України, то можна без перебільшення сказати, що власник і засновник мережі АТБ реально і вагомо засвідчує свою прихильність і зацікавленість до Житомирщини. І футбол, і спорт у більш широкому значенні для політика та бізнесмена є суто соціальним додатком чи супроводом, який зазвичай супроводжує входження бізнесових проектів до того чи іншого регіону України. Досі Житомирщині просто не фортунило із підприємцями, які розвивали на Житомирщині свій бізнес і водночас підтримували певні соціальні проекти.

У Житомирі нарешті зявився великий футбол і справжній олігарх


Якщо точніше, то поки що ФК «Полісся» є комунальним підприємством (установою) Житомирської міської ради. Аби клуб став власністю певної бізнесової структури, депутати Житомирської міської ради мають ухвалити відповідне рішення про ліквідацію КП (комунального клубу) «Полісся». Те, що вони це зроблять вже під час найближчої своєї сесії – сумнівів немає. Адже те, що на «великий» футбол у Житомирі щороку із міського бюджету доводиться виділяти до 4-х мільйонів гривень і раніше викликало чимало запитань.

Але гроші на ФК «Полісся» мусив «виділяти» і бюджет області. Раніше, коли губернатором Житомирщини був Ігор Гундич, великий футбол був повністю на його «плечах». Але прийшла нова влада і бюджет області та міста Житомира не могли фінансувати великий футбол і на додачу ще й «великий волейбол». І взагалі фінансувати із бюджету професійний спорт – це ознака держави радянського зразка. Або ж суспільства із феодальною організацією життя. Тому сучасна Україна, яка (хочеш – не – хочеш) а змушена йти європейськими доріжками, змушена хоча б у загальних рисах жити за європейськими лекалами. А це означає, що великий футбол (волейбол, баскетбол, хокей і т.ін.) мають розвиватися за ринковими правилами. Нарешті до цього «дійшли» і у Житомирі.

Якщо говорити про перспективу, то слід зауважити, що олігархи гроші «на вітер» розтринькувати не звикли. Так буде і у нас, у Житомирі. У Геннадія Буткевича, як засновника могутньої компанії, є керівник спортивних проектів. І з ним – ціла команда професіоналів, яка дуже швидко (за якихось 2-3 місяці) наведе толк у господарстві ФК «Полісся».

Поки що незрозуміло, наскільки швидко «Полісся» рвоне у найвищий дивізіон вітчизняного футболу. Можливо, господар поставить завдання виконати «програму – максимум» вже до завершення нинішнього чемпіонату. Можливо – на наступний сезон для «Полісся» буде поставлене завдання підвищення у класі. Але це, як кажуть, питання всередині BGV Group Menegement. Як у них виходитиме, так воно й буде.

Але вже сьогодні ясно – Житомир став на «лижі» розвитку і становлення справді великого футболу. І наче у підтвердження намірів нових господарів ФК «Полісся», футболісти вже на другий день після підписання Меморандуму взяли й розгромили свого чергового суперника із команди «Альянс». Не зіркову команду, не гранда першої ліги, але все ж таки – перемога із рахунком 3: 1 виглядала переконливою. І стала у світлі вище сказаного також виглядає як АРГУМЕНТ.

Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини