Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Нардепу Сергію Кузьміних обрали запобіжний захід – заставу у пів сотні тисяч гривень

Нардепу Сергію Кузьміних обрали запобіжний захід – заставу у пів сотні тисяч гривень

21-05-2022
19 травня народному депутату від "Слуги Народу" житомирянину Сергію Кузьміних, якого підозрюють у отриманні понад пів мільйона гривень хабаря, обрали запобіжний захід – заставу у 49 тисяч 600 гривень. Запобіжний захід Сергію Кузьміних обирали упродовж трьох з половиною місяців. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив Центр протидії корупції.

Нардепу Сергію Кузьміних обрали запобіжний захід – заставу у пів сотні тисяч гривень


У повідомленні сказано, що слідча суддя Вищого Антикорупційного суду Лариса Задорожна відмовила у задоволенні клопотання прокурора про арешт Сергія Кузьміних, призначивши нардепу заставу.

"Так як нардепу інкримінують нетяжкий злочин (зловживання впливом), а слідча суддя відмовила у триманні під вартою, то призначена застава в 49,6 тисяч гривень є максимально можливою. З іншого боку, обрання запобіжного заходу щонайменше означає те, що підозра щодо нардепа є обґрунтована. Зазвичай такі клопотання розглядають за один день, але розгляд запобіжки щодо Кузьміних тривав три з половиною місяці. Переважну більшість засідань захист намагався максимально затягнути розгляд через неодноразові неявки, безпідставні клопотання, відводи та скарги", – сказано у повідомленні.

Адвокатка нардепа Кузьміних Лариса Криворучко на своїй сторінці у мережі Facebook підтвердила, що суд відмовив у арешті нардепа Кузьміних і призначив йому заставу, зобов'язавши з'являтися за викликом до суду, здати закордонний паспорт, утриматися від спілкування з деякими особами і внести мінімальну заставу.

Втім, адвокатка нардепа Кузьміних написала, що не погоджується навіть з таким рішенням суду і буде його оскаржувати в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду та за потреби – і в Європейському суді з прав людини.

Що відомо

28 січня під час спільної операції НАБУ, САП та Офіс генерального прокурора затримали одного з чинних народних депутатів під час отримання 558 тисяч гривень хабаря. Повідомляється, що народний депутат сприяв укладенню контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.
За повідомленням голови фракції "Слуга Народу" Давіда Арахамії, затриманим депутатом виявився Сергій Кузьміних, член фракції "Слуга Народу", обраний до парламенту за округом №67 (Житомирська область).

31 січня генеральна прокурорка Україні Ірина Венедиктова повідомила, що підписала підозру народному депутату. 1 лютого стало відомо, що Кузьміних проігнорував три повістки та не з'явився на допит до НАБУ. 3 лютого його оголосили в розшук.

2 лютого стало відомо, що народний депутат Кузьміних направив листа голові фракції "Слуга Народу" Давіду Арахамії з проханням тимчасово виключити його зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведено його невинуватість.

7 лютого Кузьмін разом із адвокаткою прийшли до НАБУ, де депутата і затримали для обрання запобіжного заходу. Прокуратура просить взяти його під вартою на два місяці з альтернативою в 49 620 гривень застави. На засіданні 11 лютого обрання запобіжного заходу Кузьміних перенесли.

14 лютого адвокатка нардепа Кузьміних заявила відвід слідчому судді Вищого антикорупційного суду Олегу Ткаченку, який обирав запобіжний захід для нардепа.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини