Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Короткий шлях за кордон. Як працює схема виїзду чоловіків за кордон під виглядом волонтерів та водіїв

Короткий шлях за кордон. Як працює схема виїзду чоловіків за кордон під виглядом волонтерів та водіїв

21-07-2022
В Україні набирає обертів схема виїзду за кордон чоловіків під виглядом волонтерів чи водіїв через систему "Шлях".

Короткий шлях за кордон. Як працює схема виїзду чоловіків за кордон під виглядом волонтерів та водіїв


Нагадаємо: цією системою займається "Укртрансбезпека", до неї вносяться дані благодійних організацій та компаній-перевізників, які, у свою чергу, можуть подавати свої списки "виїзних" волонтерів та водіїв. Ними йдуть звіряння на кордоні, і тих, хто потрапив до списку, безперешкодно випускають за кордон.
Але, як показує практика, до "Шляху" потрапляють не лише реальні волонтери та далекобійники.

У соцмережах повно реклами про "легальний виїзд через систему "Шлях", де за 1-2 тисячі доларів пропонують оформитись усім охочим. Більше того, через конкуренцію на цьому ринку цінники навіть почали опускатися.

Наприклад, в одному з телеграм-каналів анонсують "акцію" - вартість оформлення виїзду знизилася з 2 тисяч доларів до 1,7 тисяч.

Через "Шлях" активно їдуть за кордон не лише пересічні українці.

Наприклад, за даними журналіста Михайла Ткача, саме за цією схемою став "виїзним" колишній перший заступник секретаря РНБО, соратник та бізнес-партнер екс-президента Порошенка Олег Гладковський.

Понеділок. 11.07. Варшава. Готель Radisson. Четвертий виїзд Гладковського (Свинарчука) з країни. Вперше Гладковський виїхав 31 березня на два тижні і повернувся до України 13 квітня. Утретє Гладковський перебував за кордоном 19 днів, перейшовши кордон 2 червня і повернувшись 21 червня, востаннє він виїхав з країни 9 липня. Виїжджає як волонтер через систему "Шлях", - написав на своїй сторінці до Фейсбуку Михайло Ткач.

"Шлях" - це один із каналів, який зараз справді широко використовується для виїзду чоловіків призовного віку за кордон під виглядом волонтерів", - каже нам голова секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.

При цьому реальні волонтери далеко не завжди можуть оформити такий дозвіл.

"Ми спробували зареєструвати свій благодійний фонд у системі "Шлях", щоб самим доставляти гуманітарні вантажі. Але нам було відмовлено без пояснення причин", - розповів керівник адвокатського об'єднання "Кравець та партнери" Ростислав Кравець.

Розбиралися, як працює схема виїзду чоловіків за кордон через систему "Шлях".

Спрощений "Шлях"

У системі "Шлях" спочатку реєструвалися компанії, які мають ліцензії на перевезення. До неї перевізники вносили дані на своїх водіїв.

З початком війни ця система набула другого дихання. Кілька місяців тому було запущено новий цифровий інструмент – сервіс "Ліцензування".

Як зазначили в Кабміні, він максимально спростив процедуру подання документів та управління ліцензійними справами.

Наприкінці червня в уряді підбили перший підсумки тримісячної роботи нового сервісу: кількість опрацьованих заявок збільшилася в 7 разів, терміни розгляду заяв скоротилися з 1-3 місяців до 1-5 днів, кількість позитивних рішень зросла до 75%. Згідно з інструкцією з подання заявок, ліцензію можна отримати на міжнародні перевезення пасажирів та вантажів. Строки її дії – період військового стану плюс 90 днів після його скасування.

Все можна зробити в електронному режимі – за допомогою КЕП керівника підприємства потрібно авторизуватися, подати документи на отримання або розширення ліцензії (дані по підприємству, автопарку та ін.). Можуть реєструватися як юридичні особи, так і ФОП. Далі вашій заявці надається номер, і можна онлайн стежити за її просуванням. Але можуть відмовити, після чого три місяці не можна подавати нові заявки.

Втім, як випливає зі звіту Кабміну, 75% відповідей є позитивними.

"Через "Шлях" зараз реєструються як перевізники, так і благодійні фонди. У систему вносять дані водіїв та волонтерів, які потім можуть вільно виїжджати за кордон на строк до 30 днів.Щоправда, нам чомусь не вдалося зареєструвати свій благодійний фонд – прийшла відмова без пояснення причин”, – розповів нам Ростислав Кравець.

Співвласник мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін, компанія якого активно імпортує в Україну нафтопродукти та також зареєстрована в системі "Шлях", каже, що процес в'їзду/виїзду жорстко контролюється.

"Зокрема, водієві потрібно виїхати на фурі, а якщо хтось із водіїв не повернеться - компанії можна попрощатися з ліцензією", - зазначає Леушкін.
Про суворий контроль говорить і колишній радник голови МВС Віктор Андрусів.

"Не можна просто прийти і сказати: «Доброго дня, я волонтер, можна мені виїхати?». Для цього існують авторитетні організації чи фонди, до яких є довіра — наприклад, «Повернись живим» або наш фонд «Лазар». Вони складають лист, вказуючи дані волонтерів, які мають виїхати з країни, після чого їх вносять до системи, тож просто надрукувати волонтерське посвідчення не вийде», — пояснює екс-радник.

У зв'язку з цим, як стверджує Андрусів, за повернення чоловіків-волонтерів назад в Україну несуть відповідальність організації/фонди.

"Якщо волонтери не повернулися в зазначений термін — організація просто більше не зможе нікого відправляти від свого імені. Як правило, якщо волонтер має намір виїжджати за кордон, то вказується дата, коли людина має повернутися до України. Якщо вона в результаті не повертається, то це можна трактувати як ухилення від армії, що є кримінальною відповідальністю, але це ще треба буде довести до судів.Проте організації до цього ставляться дуже відповідально, тому що втратити можливість виїзду — це, в тому числі, означає втратити можливість працювати. Тому таку схему важко реалізувати через авторитетні волонтерські організації. Простіше, якщо людина має «виходи» у владі, і вона все для себе вирішує. Тому що фонди не бажають ризикувати репутацією. Тим більше ті суми, які озвучуються, чесно кажучи, смішні», — каже Андрусів.


Втім, є інші приклади.

Армія лже-волонтерів та далекобійників та знижки на виїзд

За словами Забловського, "Шлях" останнім часом став одним із каналів для виїзду чоловіків призовного віку за кордон.
Його слова підтверджує аналітик компанії "Євро Патруль" (дослідження транспортних ринків) В'ячеслав Коновалов.

"За гроші оформлюють як волонтерів, експедиторів чи водіїв. І люди спокійно виїжджають", - каже Коновалов.

"Справді, зловживання є. При цьому я не знайшов статистики, скільки ліцензій забрали у компаній, "водії" та "волонтери" яких поїхали за кордон з кінцями. Якщо ж говорити про короткострокові поїздки, то тут взагалі без проблем - можна кататися скільки завгодно ", - додав Кравець.

Зазначимо, що схема з виїздом за кордон під виглядом далекобійників не нова. Вона почала працювати ще на хвилі пандемії, коли пересічні українці не могли на загальні підстави проїхати до ЄС. Але тоді люди відкривали собі за гроші категорію водія на вантажні авто і домовлялися з реальними далекобійниками, щоб ті взяли їх "другим водієм". Разова поїздка коштувала 200-300 євро.

Тепер схему поставили на потік - можна подати заявку на "статус" волонтера або водія-дальнобійника, не виходячи. Реклами про "легальний виїзд чоловіків за кордон" повно у соцмережах.

Наприклад, на анонімних телеграм-каналах пропонується виїзд за схемою "міжнародний волонтер".

"Кожен чоловік може виїхати як волонтер. Після "білого квитка" це найпопулярніша послуга у нас. Ви виїжджаєте з благою метою, при цьому всі добрі справи за вас зроблять люди з фонду, з якими ми співпрацюємо, а ви далі їдете у своїх справах", - йдеться у повідомленні одного з телеграм-каналів.

При цьому вказано, що "броня" діятиме рік, тобто не потрібно буде повертатися в Україну за кожен місяць. Також "клієнтам" пропонується супровід на кордоні "дівчат-волонтерок", які "допоможуть".

Ці ж телеграм-канали пропонують і "білі квитки", тобто визнання людини непридатною до військової служби. Але виїхати через "Шлях" дешевше. Послуга коштуватиме до 2 тисяч доларів, тоді як "білі квитки" потягне на 2,5-3 тисячі і більше.

У телеграм-каналах дається наступний розклад дат виїзду за "волонтерськими документами": на 16 липня залишилося одне місце за маршрутом Одеса-Хмельницький-Тернопіль-Львів-Будапешт. На 17 липня – 2 місця через Львів-Люблін-Варшаву.

Зазначимо, що подібних пропозицій зараз – маса.

Причому до "вивезення чоловіків" підключилися як ті, хто реально може "домовитися", так і відверті шахраї, які заробляють на передоплаті (вона становить 30-50% вартості всього "пакету").

Тому цінник на "статус" волонтера чи далекобійника просів. Якщо раніше він стартував із 2 тисяч доларів, то зараз - від тисячі.

Зазначимо, що випадки, коли виїзд за схемою "Путь" припинявся, є.

Наприклад, у червні Львівський загін Прикордонної служби затримав на пункті пропуску "Шегині" керівника одного з благодійних фондів, який за 20 тисяч гривень допомагав із виїздом чоловікам призовного віку."Відомості незаконно вносилися до електронної системи "Шлях", і люди ставали водіями з перевезення гуманітарних вантажів. Затриманому загрожує до 9 років позбавлення волі", - заявили тоді у Державній прикордонній службі.

Всього з початку війни, за даними "Укртрансбезпеки", до "Шляху" було подано близько 1200 заявок, які вважали шахрайськими. Наприклад, був випадок, коли заявки від 76 власників ліцензій подавалися з однієї IP-адреси, хоча за документами всі компанії перебували у різних регіонах України.

З чого контролери прийшли до висновку, що мала місце або передача електронного ключа третім особам, або його крадіжка, або відверте шахрайство. Усі дані передали до кіберполіції.

"Насправді реєстрацію в "Шляху" зараз спрощено до мінімуму, Чи не кожен ФОП може отримати ліцензію, а заберуть цю за неповернення "водіїв", то на наступну через іншого ФОПу можна податися. Щодня через кордон йде потік вантажівок, оперативно перевірити, хто там водії та волонтери, банально не встигають. У деяких благодійних фондів є "дах" на кордоні, який ще більше все спрощує", - розповіло нам наше джерело, близьке до волонтерського руху.

У той же час Андрусів вважає, що, незважаючи на подібні прецеденти, заборона виїзду за кордон волонтерам може спричинити скандал всеукраїнського масштабу.

"Не можна перекривати дорогу волонтерам, бо вони везуть усі — від машин і дронів до гуманітарки. Питання в тому, щоб нарешті врегулювати проблему виїзду чоловіків призовного віку. Я вже казав, що якщо, умовно, потрібно мобілізувати 3 мільйони людей, їх варто визначити і попередити, що вони підпадають під мобілізацію: за такими чоловіками треба спостерігати, а інші нехай їдуть, якщо хочуть, і працюють за кордоном... До того ж, в Україну вже повернулися 60% людей — як можна розповідати, що всі хочуть звідси втекти? Якщо не вирішити цю проблему, подібні спроби виїзду відбуватимуться, причому у різний спосіб — не лише через волонтерів», — сказав Андрусів.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини