Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Влада почала репресії проти активістів Майдану-2

Влада почала репресії проти активістів Майдану-2

30-12-2010
Міліція намагається затримати ще одного активіста "податкового Майдану" Сергія Мельниченка і розшукує двох його колег Петра Михайленка та Олександра Місюри. Про це повідомляє прес-служба Коаліції Учасників Помаранчевої Революції. За даними організації, під дверима відділення нейрохірургії Олександрівської лікарні, де Мельниченку нещодавно зробили складну операцію, чатує конвой, щоб затримати.

Проти нього порушили кримінальну справу.

"Слідча група неодноразово намагалася проникнути до лікарні і допитати Сергія. Тепер міліція вилучила для кримінальної справи історію хвороби і намагається затримати правозахисника в момент виходу з відділення нейрохірургії", - сказано у повідомленні.

Крім того, за даними КУПР, МВС намагається встановити місцезнаходження Михайленка та Місюри, а чотирьох активістів Майдану, заарештованих три дні тому, змушують давати неправдиві свідчення про лідерів акції.

"Одного з них після тривалого допиту сьогодні поки що відпустили під підписку", - сказано у повідомленні.

Як відомо, рішенням Шевченківського райсуду Києва було заарештовано трьох активістів "податкового майдану" Гаркавенка, Заплаткіну та Грузинову, а четвертого - Олександра Мандича – було звільнено з-під варти.

======================================

У вівторок пізно ввечері суд виніс рішення щодо арешту трьох активістів податкового Майдану.

Про це "Українській правді" повідомив координатор акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк.

За словам Данилюка, про арешти стало відомо від одного з активістів Майдану - Олександра Мандича - якого було відпущено після трьох діб утримання в ізоляторі тимчасового утримання.

"Олександр жив з нами в наметовому містечку і був співорганізатором акцій. У минулу суботу його силоміць затримали у дворі будинку брата і, не проявивши жодних документів, повезли в слідче управління ГУ МВС в Києві", - розповів активіст.

"Там йому усно повідомили, що він притягнений як обвинувачений в справі про навмисне пошкодження чужого майна і перевезли в ізолятор тимчасового утримання. Зараз він переховується у родичів. За його розповіддю, і ізоляторі до нього застосовували силу, вибили два зуби", - розповів Данилюк.

За його словами сьогодні ввечері Мандича та ще трьох активістів "податкового мандату" повезли до Шевченківського райсуду Києва.

На засіданні головував суддя Пономаренко Н.В. За рішенням суду Мандич був звільнений з під варти, а трьом іншим активістам - Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. – було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

"Ці троє хлопців не були організаторами Майдану, вони лише декілька разів приходили в містечко, приносили їжу, допомагали", - повідомив Данилюк.

За його інформацією, трьом заарештованим висунуто обвинувачення за статею "умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах" за попередньою змовою групи осіб.

Як стало відомо, затриманих обвинувачують у "пошкодженні гранітного покриття площі Майдан незалежності шляхом забиття в гранітне покриття металевих прутів кількістю 132 одиниць".

За словами Данилюка, окрім вищевказаних осіб, слідче управління продовжує розшукувати інших осіб, які брали участь в організації "податкового Майдану". Наразі вони проходять в справі як "невстановлені особи".

За матеріалами УП

На головну сторінку


Від Bobbie 19 квітня 2011 19:48:
Wow! That's a raelly neat answer!
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини