Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Борислав Розенблат – член Партії регіонів. ДОКУМЕНТИ

Борислав Розенблат – член Партії регіонів. ДОКУМЕНТИ

13-10-2014
Під брендом Порошенка у Житомирі ховається олігарх-регіонал

Посеред незавершеного будівництва на Промавтоматиці збираються журналісти. На відкритті першої п’ятиповерхівки, яку почали зводити у серпні 2011, а закінчили у листопаді 2012 присутні посадовці. Біля мікрофону регіонали Володимир Дебой, Йосип Запаловський та Сергій Рижук. З ними новообраний народний депутат Геннадій Зубко та директор компанії-забудовника Борислав Розенблат. Тоді він іще не був публічним політиком, хоча встиг змінити кілька партій. Балотувався до Верховної Ради в 2002 році, але програв вибори. Йшов у обласну раду за списком партії в 2010 році.

В 2008 році родину Розенблатів тижневик «Коментарі» називає однією з найбагатших у області. Їхній статок оцінюють в 55 мільйонів доларів. З ними в одному ряду такі бізнесмени як Петро Рудь з статками в 63 мільйони доларів, Валерій Онопрієнко – 51 мільйон доларів та Георгій Буравков – 22 мільйони доларів.

В 2013 в «Діловій столиці» публікують розслідування, яке стосується сімейного бізнесу Розенблатів. Тижневик розповідає про те, як через обман банку підприємцям вдається зробити завод на Чернігівщині банкрутом та викинути на вулицю більше сотні працівників. Журналісти детально описують схему того, як Розенблат взяв кредит і не повернув його, а мешканці регіону втратили «Прилуцьке масло». Цікаво, що аналогічну схему, за даними ЗМІ, Розенблат намагається зараз провернути у Рівненській області.

Розенблат є засновником і головою правління компанії "Фаворит". Основні напрями діяльності: виробництво і оптова торгівля продуктами харчування (молочні продукти), будівельний бізнес і продаж будматеріалів (ДП «Фаворит-Опт»), транспортні перевезення (ДП «Фаворит-Транс»), цукрове виробництво і аграрний бізнес. До складу компанії входять сім підприємств в різних областях України, в т.ч. ВАТ «Галіївський маслозавод», ЗАТ «Маслозавод «Прилуки», ДП «Корецький цукровий завод», «Корецький аграрій».

Розенблат живе у шикарному будинку під Житомиром. У ньому – власний закритий басейн, галявина із водоймою і позолота в декорі. Таке собі місцеве Межигір’я.

Борислав Розенблат – член Партії регіонів. ДОКУМЕНТИ

Борислав Розенблат – член Партії регіонів. ДОКУМЕНТИ


Офіційно Борислава Розенблата висунув у кандидати в нардепи Блок Петра Порошенка. І став третьою партією в політичній еволюції політика.

2002 рік. Борислав Розенблат балотується до Верховної ради. Тоді він був членом СДПУ (о), про що збереглися відомості на сайті ЦВК. Вибори Розенблат програє, ставши четвертим. Його партійним лідером на той час був Віктор Медведчук, кум Володимира Путіна.
І якщо про членство в СДПУ (о) Розенблат не боїться говорити навіть на зустрічах із виборцями (усе ж таки з 2002 року багато води утекло), то про членство у Партії регіонів інформацію Розенблат приховує.

Але архіви пам'ятають усе. Так, наприклад, в газеті Житомирщина за 16 жовтня 2010 року у відповідності до закону опубликовані всі списки партій на виборах у місцеві ради. Борислав Розенблат має 104 номер у списку Партії регіонів до обласної ради. Вказана й партійність: є членом Партії регіонів. Він не пройшов, але за цим же списком у обласну раду тоді пройшли Рижук, Ставицький, Присяжнюк. Відкритим лишається питання щодо того, чи писав Борислав Розенблат заяву на вихід із Партії регіонів? Рижук, наприклад, зробив це аж тоді, коли мітингувальники захопили ОДА.

Борислав Розенблат – член Партії регіонів. ДОКУМЕНТИ

Борислав Розенблат – член Партії регіонів. ДОКУМЕНТИ


На жаль, це не єдиний випадок, коли під брендом президента до Ради ідуть колишній регіонали. Серед учасників партійного і мажоритарного списків партії Блок Петра Порошенка є чимало неоднозначних політиків і людей, які себе дискредитували.

Номером 40 у списку значиться глава Одеської облради, колишній регіонал і син скандального екс-мера Одеси Олексія Костусєва Олексій Гончаренко. За 95 округу в Черкаській області висунули Сергія Любивого, помічника екс-регіонала Володимира Зубика, який голосував 16 січня за диктаторські закони.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини