Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Навіщо СБУ знову взялася за Майданівців

Навіщо СБУ знову взялася за Майданівців

30-03-2015
Житомирське СБУ і МВС вирішили покарати місцевого блогера, який дозволив собі припустити, що деякі посади в області продаються

Це історія про дурість місцевого начальства, яке зуміло з найпростішої і не такої вже й важливої історії зробити проблему, яка на днях вийде на всеукраїнські телеекрани. Історія проста - місцевий блогер і один із найактивніших майданівців Володимир Піньковський написав блог про те, що в області є маса вакансій і вони не заповнюються, бо нібито продаються за гроші.

Слід відразу сказати, що подібні звинувачення практично неможливо довести. Всі чули про купівлю посад. Всі ніби знають, що так начебто відбувається в усіх регіонах. Але доводити це має СБУ і міліція, де звичайно ж посади не продаються. За всі роки незалежності силовики не відкрили жодної подібної справи і не відкриють її найближчим часом. Чому? Питання риторичне.

Так от, після цього блога Піньковського викликали на допит в СБУ. Він написав другий блог - блог-звернення до СБУ з проханням розглянути діяльність губернатора, за час правління якого погіршилася робота в області. Паралельно ситуація була доведена до абсурду. Місцевий сайт Житомир-Онлайн розповів, що "сусіди Володимира Піньковського повідомили, що людина, яка представляється Володимиром Харчуком із відділу кіберзлочинності обласного управління міліції, обходить їх помешкання і опитує їх про Піньковського. Сусідів питають: як він себе поводить? Чи є на нього скарги? Чи є до нього претензії? Чи порушує він спокій? Чи веде асоціальний спосіб життя? Чи читали сусіди його публікацію "Скільки коштує посада голови РДА?" Що вони думають про це?"

Завтра буде допит в СБУ і всі місцеві камери та частина камер всеукраїнських каналів покажуть Піньковського. Влада буде радісно рапортувати, що Піньковський збрехав і в нього немає доказів, що посади в РДА купуються. Але чим більше про це говоритимуть губернатор і його заступники - тим більше буде чуток і домислів. Тим більше люди будуть вірити, що посади справді купуються. Тим частіше люди згадуватимуть, що Піньковський був на Житомирському Майднані тоді, коли ті, хто зараз при владі боялися і носа висунути.

Чому так безглуздо поступає місцева влада, яка могла просто не звертати увагу на блогера чи хоча б із ним спробувати поговорити по душам? Можна, звичайно все списати на виписану з Києва, чи точніше з такого ж провінційного, як і Житомир, містечка піарницю. До речі, піарниця, колись не дуже відома журналістка, принципово ні з ким не говорить українською. Але питання не в ній. Питання у владі, яка вважає, що можна вирішити всі питання дурною силою, не застосовуючи ні крихти розуму.
Головна версія всього цього ідіотизму - влада злякалася, що в Києві хтось все це прочитає і дасть нагоняй. Так от, тепер точно хтось в Києві змушений буде це прочитати. І не лише прочитати, але й дати комусь нагоняй. А той, хто отримає нагоняй скаже - я ж боровся за честь мундира, доводив, що ніщо в області не продається і не купується. А цей "агент Кремля" Піньковський збурює ситуацію.

Навіщо СБУ знову взялася за Майданівців

Автор статті: Вадим Денисенко, народний депутат України

Джерело статті: http://www.depo.ua/

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини