Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Депутат від Житомира Розенблат єдиний, хто не голосував за соціальний захист добровольців, які воюють з російськими окупантами

Депутат від Житомира Розенблат єдиний, хто не голосував за соціальний захист добровольців, які воюють з російськими окупантами

12-05-2015
Щойно парламент повністю провалив законопроект про соціальний захист учасників добровольчих батальйонів. Цікаво, що цей законопроект повністю не підтримала фракція «Опозиційного блоку». Також цікавим став той факт, що депутат від Житомира Борислав Розенблат став єдиним депутатом з «Блоку Порошенка» від Житомирської області, який не голосував за соціальний захист добровольців, які воюють з російськими військами. Такі висновки можна зробити проаналізувавши список голосуючих. Дехто з депутатів вже заявив, що цей провал підтримки добровольців тісно пов’язаний із спробою розформувати добровольчі батальйони, а деколи і нав’язати негативну думку про них суспільству.

За думкою ініціаторів законопроекту, його прийняття дозволила б реалізувати гарантовані Конституцією України соціальні права та гарантії громадян, які в перші дні російської агресії стали на захист суверенітету та територіальної цілісності України. Соціальним наслідком прийняття законопроекту має стати відновлення справедливості та урівняння в правах учасників добровільних формувань з іншими особами, які брали участь у антитерористичній операції у складі збройних формувань Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України.

Наше видання надає інформацію, як депутати голосували за цей важливий Закон. Нагадуємо, що саме добровольці рік тому назад внесли великий вклад у боротьбу зі злочинним режимом Януковича та російськими диверсантами в зоні АТО.

Поіменне голосування про проект Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо соціальних і майнових гарантій учасникам добровольчих батальйонів) (№1684) - за основу
12.05.2015 13:44
За:131 Проти:3 Утрималися:25 Не голосували:139 Всього:298 Рішення не прийнято

Як голосували депутати, представники Житомирщини:

ЗА
Арешонков В.Ю. - За
Ревега О.В. - За
Тарасюк Б.І. - За
Литвин В.М. - За
Развадовський В.Й. - За

НЕ ГОЛОСУВАВ
Розенблат Б.С. - Не голосував
Кривенко В.В. - Не голосував
Лук’янчук Р.В. - Не голосував
Пашинський С.В. - Не голосував

ВІДСУТНІЙ
Суслова І.М. - Відсутня
Дзюблик П.В. - Відсутній
Павленко Ю.О. - Відсутній

Також вже маємо коментарі таких відомих нардепів як Ігор Мосійчук та Борислав Береза:

Ігор Мосійчук:
«Тільки що парламент повністю провалив законопроект про соціальний захист учасників добровольчих батальйонів. Саме цікаве, що проти голосували представники Народного фронту, серед яких маса комбатів, на яких не вплинув навіть заклик Андрія Парубія підтримати цей законопроект. Ганьба Тетерукам, Матейчинкам та іншим, хто на крові добровольців пройшов в парламент, а зараз відмовляє їм в соціальному захисті».

Борислав Береза:
«Позор! Мало того, что личные амбиции и безразличие к судьбам добровольцев не позволили части депутатов проголосовать за "Закон об имущественных и социальных гарантиях участникам добровольческих батальонов", так ещё и вернуть на доработку, чтобы совсем не проваливать закон, удалось лишь со второй попытки. В первый раз проголосовало за спасение законопроекта 206 депутатов».

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту Закону України
Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"



1. Обґрунтування необхідності прийняття акту.
Відповідно до Конституції України, громадяни України є рівними у своїх правах та свободах, а також мають рівне право на отримання певного соціального статусу.

Після повалення режиму Януковича, через бездіяльність керівництва країни було анексовано територію Автономної Республіки Крим на користь Російської Федерації. За таким же сценарієм мало б відбутися відчуження Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Миколаївської, Одеської областей. Зважаючи на це, багато українських патріотів рушили на Схід країни, стихійно сформувавши добровольчі батальйони для захисту територіальної цілісності і суверенітету України. Ці батальйони діяли без офіційного статусу і приналежності до Міністерства оборони України чи правоохоронних органів аж до травня-червня 2014 року. За цей період багато учасників добровольчих батальйонів втратили життя або повернулися додому травмованими. Оскільки добровольчі батальйони були збройними формуваннями не передбаченими законодавством, їх було розформовано, а їх учасники або повернулись додому, або вступили до військових формувань ЗСУ, Нацгвардії та інших.

Внаслідок того, що добровольчі батальйони не мали офіційного правового статусу, їх учасники не були визнані законодавством учасниками бойових дій.

Таке положення законодавства неправомірно обмежує право учасника добровольчого батальйону на визнання його учасником бойових дій. Даний законопроект покликаний усунути такі обмеження. По аналогії, учасники партизанських загонів та підпільники громадянської та Великої Вітчизняної воєн були визнані учасниками бойових (п.1 частини першої статті 6 цього ж Закону).

2. Цілі та завдання законопроекту.
Основною метою законопроекту є встановлення процедури визнання учасниками бойових дій учасників добровольчих батальйонів, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Визначається судовий порядок встановлення фактів, що свідчать про участь добровольця в антитерористичній операції.

3. Загальна характеристика і основні положення законопроекту.
Законопроектом пропонується прирівняти до статусу учасників бойових дій осіб, які у складі добровольчих батальйонів в лютому-червні 2014 року за власним покликанням боронили країну від військової агресії російських найманців. Таким чином, пропонується урівняти їх у правовому статусі та соціальних гарантіях з військовослужбовцями ЗСУ, Національної гвардії, СБУ та інших формувань, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

4. Стан нормативно-правової бази у сфері правового регулювання.
Основними нормативно-правовими актами, що регулюють дану сферу правовідносин, є Конституція України та Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".
Прийняття законопроекту не потребуватиме внесення змін чи доповнень до інших законодавчих актів України, не передбачених самим законопроектом.

5. Фінансово-економічне обґрунтування законопроекту.
Реалізація положень цього законопроекту в частині набуття статусу учасників бойових дій особами, які брали участь у добровольчих формуваннях на боці України, не потребує збільшення видатків Державного бюджету.

6. Очікувані правові та соціально-економічні наслідки прийняття законопроекту.
Прийняття законопроекту дозволить реалізувати гарантовані Конституцією України соціальні права та гарантії громадян, які в перші дні російської агресії стали на захист суверенітету та територіальної цілісності України. Соціальним наслідком прийняття законопроекту має стати відновлення справедливості та урівняння в правах учасників добровільних формувань з іншими особами, які брали участь у антитерористичній операції у складі збройних формувань Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України.


Народні депутати України
Ю.Чижмарь
С.Мельничук


Депутат від Житомира Розенблат єдиний, хто не голосував за соціальний захист добровольців, які воюють з російськими окупантами

Джерело статті: RuporZT

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини