Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Коростенська ДАІ "пресує" журналіста "Суботи"!

Коростенська ДАІ "пресує" журналіста "Суботи"!

10-03-2011
Дика історія сталася у четвер в Коростені. Отримавши повідомлення про напад на голову Коростенської районної ради, журналіст газети "Субота" Роман Здорик терміново виїхав до Коростеня на службовому авто. Там журналістська група стала жертвою дурнуватого "лохотрону", влаштованого житомирянам тамтешніми "лицарями смугастої палички".

"Нас зупинив пост ДАІ біля ринку. Перевірили документи. Претензій жодних не висловили. Оскільки ми Коростень знаємо погано, то спитали у даішників, як проїхати до прокуратури. Вони показали," - розповідає Роман Здорик.

"Але, очевидно, при слові "прокуратура" у них спрацював якийсь рефлекс. Дорогу вони нам показали, але - найдовшу. І коли ми під'їжджали до прокуратури - нас зупинив... той самий патруль ДАІ!" - додає журналіст.

Далі все відбувалося, як в дурному анекдоті. Даішники заявили, що автомобіль "Суботи" нібито проїхав перехрестя на жовте світло. Наче з-під землі з'явилися двоє "свідків" - люди похилого віку... В результаті водієві групи виписали штраф. Вся ця тяганина забрала у групи дорогоцінний час, який мав бути витрачений на розслідування резонансної події, яка буквально "поставила на вуха" весь Коростень!

"Героєм" цієї історії став лейтенант Денис Білявський.

Тепер логічні запитання. Кому це вигідно? Хто і навіщо замовив безпардонний "наїзд" на газету? Може, у справі про напад на голову райради - комусь є що приховувати?..

Данило КИСІЛЬ

Чому коростенські даішники бояться «Суботу»?

Коростенська ДАІ "пресує" журналіста "Суботи"!

У Коростені водієві редакційного автомобіля газети «Субота» співробітники ДАІ виписали штраф за те, що той зупинився на червоне світло. Лейтенант міліції Денис Білявський із напарником вперше зупинили редакційний ВАЗ-2109 тоді, коли ми за службовим завданням шукали районну прокуратуру. Зацікавилися відсутністю на склі у куточку талону техогляду. Тільки після того, як водій пред’явив «лицарям смугастої палички» свої документи і талон – ті сказали, що претензій не мають. Про всяк випадок зазирнули у багажник, очевидно, забувши вказати причину свого занадто ентузіазму. А заодно підказали нам, як дістатися районної прокуратури. Треба було повернутися назад і зробити коло. Ясна річ, що ми рушили за вказаним напрямком.

Яким же було наше здивування, коли при під’їзді до прокуратури ми зустріли… той самий автомобіль ДАІ із службовим синеньким номерним знаком «0157». ВАЗ-21099 із двома пасажирами у даішній формі чекав на нас уже там. Для того, щоб дістатися прокуратури, слід було перетнути перехрестя, регульоване світлофором. На червоне світло, як і годиться, зупинилися. Тільки після того, як ми рушили з появою зеленого, співробітники ДАІ вказали нам жезлом зупинитися.

Слухняно виконавши «прохання» інспектора, водій авто поцікавився причиною такої палкої пристрасті до наших скромних персон. Згаданий лейтенант, не представившись і не надавши документів, що мав зробити щойно нас зупинив, звинуватив нас у порушенні правил дорожнього руху. На його суб’єктивну думку, авто зупинилося на перехресті… на зелене світло світлофора. Про всяк випадок зиркнувши на лейтенанта Білявського, чи не носить він раптом зелені окуляри, почали доводити свою правоту. Однак склалося враження, що даішники слухати ніяк не хотіли. Лише на ввічливе і настирливе прохання журналіста «Суботи» лейтенант Денис Білявський, а до цього – невідомий солдат дороги і смугастого жезла, довів, що він є співробітником ДАІ. І простягнув нам із незадоволеним виразом обличчя посвідчення. Дбайливо переписавши прізвище лейтенанта, ми продовжили відстоювати свою правоту. Впертий правоохоронець ніяк не хотів приставати на нашу версію. Ніби поставивши собі за мету в будь-який спосіб розкрутити немісцевих нас на штраф.

Дискусія між нами і даішниками тривала довго. Перед тим уже як складати протокол, лейтенант Білявський ніби обмовився: «Ви зупинилися на червоний». На справедливе питання водія, а на який же сигнал світлофора він мав зупинятися, співробітник ДАІ промовив: «Треба було їхати». Але, очевидно, збагнувши всю кумедність даного формулювання, про всяк випадок змінив у протоколі червоний колір світлофору на зелений. Все це підписали двоє свідків. Причому одна з них, жіночка років 50-60, зізналася, що не тямить нічого у марках автомобілів. Але тим не менше, у протоколі чомусь зазначила, що це була вишнева «дев’ятка». На щастя, в кольорі автомобіля даішники не помилилися. Що вкрай здивувало журналіста газети «Субота».

Майже година дискусій закінчилася практично нічим. Крім того, що ми сфотографували коростенських «стахановців» у погонах. Останні усе-таки склали омріяний ними протокол. А насамкінець, після того, як у протоколі і постанові про стягнення адміністративного штрафу було поставлено останню крапку, лейтенант Денис Білявський нібито між іншим зізнався, що потай від нас записував розмову на мобільний. За його словами, він почав записувати нашу розмову тоді, коли журналіст «Суботи» почав здійснювати фотозйомку. Але, на відміну від нас, які не приховували наявності фотоапарата, робив це потай.

Наостанок. Обоє інспекторів знали, що ми їдемо за редакційним завданням. Оскільки ми питали в них дорогу до прокуратури, вони знали куди ми рухаємося. Втім чомусь їх не зупинило навіть це. Цікаво, чим же не догодили житомирські журналісти простим коростенським даішникам? Думаю, що це питання залишиться, як і у всіх подібних випадках, риторичним...

Роман ЗДОРИК

Коростенська ДАІ "пресує" журналіста "Суботи"!

Коростенська ДАІ "пресує" журналіста "Суботи"!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини