Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Нема слів… Багатющій родині Любові Цимбалюк - гектари дорогої землі, а загиблому в АТО герою - 2 метри на кладовищі?

Нема слів… Багатющій родині Любові Цимбалюк - гектари дорогої землі, а загиблому в АТО герою - 2 метри на кладовищі?

13-08-2015
За останній тиждень Житомир найбільше схвилювали дві теми. І обидві стосувалися землі. Перша - матері загиблого в АТО хлопця Сергія Андрусенка відмовили у видачі земельної ділянки в Глибочиці, де вони і проживають. Друга - те, що син в.о. мера Любові Цимбалюк Павло претендує на отримання ділянки 1, 08 га на території Кам'янської сільради Житомирського району (в селі Довжик) (http://www.zhitomir.info/news_149396.html). Ми вирішили розібратися по суті в кожній із них.

Щодо першої, все здається більш-менш зрозумілим. Сергій Андрусенко - боєць 13-го батальйону територіальної оборони Чернігова, загинув 29 січня, понад три місяці вважався зниклим безвісти. Його знайшли за результатами ДНК і поховали 16 травня. Важко навіть уявити, якими страшними були ці три місяці для його рідних, для матері, яка опізнавала трупи та не втрачала надії побачити сина живим. Після поховання Сергія рідні почали збирати документи на отримання земельної ділянки, яка належить їм по закону, не тільки юридичному, але й просто людському. Але від чиновників почули, що не мають на це права. "Землемір Глибочицької сільської ради Ковальчук Сергій Миколайович відповів, що вам земля не полагається. Сергію - да, але він загинув. Навіщо мертвому земля? А на другий раз, коли прийшла, він сказав: ваша ж мама в АТО не була. Це треба, щоб моя мама пішла в АТО? Справа не в землі, а справа у людському відношенні до хлопців цих загиблих", - каже сестра загиблого військовослужбовця Юлія Сліпковська.

Землевпорядник у свою чергу заявляє, що був дуже ввічливим і не міг нічим образити рідних загиблого бійця. І правда, що ж то за образа - сказати матері, що її мертвому сину вже нічого не потрібно. Він вже ж отримав свої 2 квадратних метри… на кладовищі. Чиновник заявив, що вона статусу "мати загиблого воїна в АТО" не має, тобто мають право тільки ті, хто має статус учасників бойових дій. "А на загальних підставах їй ніхто не відмовить, якщо є земельні ділянки", - каже спеціаліст-землевпорядник Глибочицької сільської ради Сергій Ковальчук. Правда, зразу ж додає, що на території селищної ради вільних ділянок немає.

Отримати для загиблого статус воїна АТО виявилось ще складніше. Рідні кажуть, що через бюрократію три місяці не можуть зібрати необхідних документів.

Сергій Андрусенко - єдиний загиблий боєць із Глибочиці.

Історія сумна, але досить банальна. На жаль, ні життів хлопців-майданівців, ні загиблих в АТО виявилося недостатньо, щоб змінити бюрократичну систему. Ніколи, певне, чиновник, який сидить комфортно в кабінеті, не зрозуміє біль матерів, що втрачають дітей. Бо він живе в спокої і комфорті, а війну бачить по телевізору та співчуває в межах дивану.

Інша історія набагато складніша. На інформацію щодо отримання сином ділянки в.о. мера тут же відреагувала і в коментарі одному з міських ЗМІ зазначила, що земля у власності її родини знаходиться вже давно (з 2007 року), та не розуміє, чому прозоре та відкрите оголошення про зміну цільового призначення земельних ділянок викликало такий резонанс серед ЗМІ.

Ми можемо пояснити пані Цимбалюк чому. Тому що 95% наших громадян не можуть отримати не те, що гектар, а навіть 10 соток. Тому що для матері Сергія Андрусенка вільних ділянок загального фонду в селі немає. Тому що більшість населення живе по декілька поколінь в одній хаті без надії на окрему ділянку. Ось чому. Дивно одне, що людина, яка повинна турбуватися про громадян, навіть не розуміє їх основних проблем і потреб. Тому що ділянка в 10 соток у Довжику коштує не менше 10 тис. доларів і відповідно для людей, які живуть на мінімальну зарплату чи пенсію в 1200 гривень, є нездійсненною мрією. Невже Ви, Любов Володимирівно, цього справді не розумієте? Певне ні.

Може, тому що згідно оголошень, розміщених у ЗМІ, родині Цимбалюк належать ділянки на території Кам'янської сільради: Цимбалюк Л.В., - площа 0,4732 га, Цимбалюк П.В. (чоловік)- 1,0850 га, Цимбалюк П.П. (син) - 1,0850 га, та інші члени родини: Бондарчук Н.В. - 1,0850 га, Марчук Д.О - 1,0850 га, Марчук О.А - 0,5017, Бондарчук В.М. - 1,0850 га. Я би дуже хотіла побачити, що б сказав голова сільради, якби я чи хтось інший (простий смертний) прийшов і попросив ділянки. І не просто ділянки, а для всієї родини. І не якихось 10 соток, а декілька гектарів в елітному селі за 2 км від міста. А тут не просто попросили, а ще й отримали. І не розуміють, чому це обурює.

А обурює це ще й тому, що, за даними ЗМІ, в.о. мера Житомира Любов Цимбалюк є однією з найбагатших міських голів України. .В декларації за 2014 рік зазначено, що її чоловіку та двом синам належать три земельні ділянки: 0,37 га, 0,46 га і 2,16 га. Тобто можливості покопатися в землі та посадити деревця у родини є.

У власності ж самої Любові Цимбалюк є чотири земельні ділянки, загальною площею 1,47 га. Їй також належить житловий будинок на 100 кв м, п'ять квартир загальною площею 300 кв м, дачний будинок на 150 кв м та інше нерухоме майно - 190 кв м і 60 кв м. Крім того, у Любові Цимбалюк є два автомобілі - Volkswagen 2007 р.в. і Acura 2008 р.в. Члени родини очільниці Житомира в 2014 році заробили 1 млн 296,8 тис гривень. Також вони володіють автомобілями Skoda (2013), Lexus 4,7 (2005) та вантажівками КаМаЗ та КрАЗ. (http://dostyp.com.ua/avtors-ka-kolonka/ne-na-odnu-zarplatu-pro-dohody-statky-meriv-oblasny-h-tsentriv/).

Сам Павло Цимбалюк також не заробляє, продаючи городину на базарі. Він є директором і співзасновником ТОВ "Спецгран", яке займається обробкою каменю, в тому числі виробництвом бруківки, фонтанів, плитки та ін. За недивним збігом, підприємство пана Цимбалюка розміщене на території тієї ж Кам'янської сільської ради.

Тобто якраз у цієї родини є всі можливості для того, щоб не просити у держави землю, а купити її чи просто задовольнитися тим, що мають.

Питання лишається тільки одне: навіщо ж були опубліковані ті оголошення? Нагадаємо, оголошення про проведення громадських слухань щодо дозволу на розробку детального плану території земельної ділянки, розташованої недалеко від Житомира, на території Кам'янської сільської ради, було опубліковано в газеті "20 хвилин" від 29 липня 2015 року. В оголошенні йдеться, що згідно з розпорядженням голови Житомирської райдержадміністрації від 25 лютого розробляється план земельної ділянки на території Кам'янської сільради площею 1,08 га. Замовником розробки плану виступає відділ регіонального розвитку, містобудування та архітектури Житомирської РДА, а фінансування здійснюється за рахунок родини Цимбалюк.

Так як ми люди в земельних питаннях некомпетентні (видно через відсутність тієї самої землі), то вирішили отримати консультацію експерта. Адже ніяк не вкладалося в голові, навіщо в.о. мера за два місяці до виборів міського голови світити такі ділянки та ще й влазити в пояснення щодо їх походження.

Експерт із земельних питань пояснив, що одним з найбільш вірогідних варіантів є отримання дозволу на поділ цих ділянок. Правильно, якщо ти не фермер, а доходи за рік у тебе мільйонні, навіщо ж тобі гектар. А от десять ділянок по десять соток, та ще й біля самого міста, в сосновому лісі - це вже цікавіше. А якщо ці десять ще й помножити в декілька раз (наприклад, на стільки, скільки в тебе родичів), то вже і виходить непогана поділена місцина, якраз приміром для котеджного містечка. Це наприклад, бо варіанти можуть бути й інші. Все ж таки вартість такої ділянки близько 10 тис. доларів.

От вам дві історії про отримання землі. Чомусь один володіє гектарами не купленої, а отриманої землі, а мати померлого хлопця не має на це прав. Тобто права має, але навряд чи отримає. І все буде пояснюватися дуже просто: вона не родич мера. Тільки виникає питання, чому син мера спокійно займається бізнесом у Житомирі, а Сергій Андрусенко воював в АТО? Адже діти мера приблизно такого ж віку, але навряд чи хтось із них буде там, де Сергій. Вони будуть їздити в АТО, фотографуватися, завозити допомогу для того, щоб було що показати суспільству. От і все.

Пані Цимбалюк, Ви ж йшли до влади під прапорами "Батьківщини", яка на всіх дошках у місті зараз пише: "Порядок та справедливість". Оце така справедливість? Одному гектари отриманої в держави землі, а іншому, який захищав батьківщину зі зброєю в руках, - два квадратних метри на кладовищі?

Може, Ви забули, але принцип справедливості - основоположний принцип права, який полягає в тому, що кожен у суспільстві отримує стільки, скільки він важить для цього суспільства. Виходить, що родина в.о. мера, родина бізнесменів, набагато більше значить для суспільства, ніж хлопці, що віддають своє життя для того, щоб завтра війна не була в Житомирі, в наших із вами будинках. Може, саме тому ми живемо в злиднях і в зневірі, бо "справедливість" мають тільки ті, хто і так має все…

Нема слів… Багатющій родині Любові Цимбалюк - гектари дорогої землі, а загиблому в АТО герою - 2 метри на кладовищі?


Нема слів… Багатющій родині Любові Цимбалюк - гектари дорогої землі, а загиблому в АТО герою - 2 метри на кладовищі?


Згорьована мати загиблого бійця.
Автор статті: Єва Томашевич

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини