Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У житомирському облгазі плутаються з поясненнями для споживачів

У житомирському облгазі плутаються з поясненнями для споживачів

20-08-2015
У житомирських споживачів змінився постачальник газу. Вже з 1 липня користувачам блакитного палива свої послуги пропонує ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ». Для пересічних споживачів окрім паперової тяганини такі нововведення нічого не означають.

По-перше, змінюється особовий рахунок. По-друге, потрібно переукласти договір. Аби з’ясувати, як це відбувається, зателефонували у колл-центр облгазу. Одразу варто попередити, що після цієї розмови було ще два дзвінки.

Представник ПАТ «Житомиргаз», відповідальний за комунікацію зі ЗМІ запевнила, що всі користувачі у серпні вже отримали квитанції за попередній місяць з новим номером абонентського рахунку. Цей факт підтвердив і старший оператор колл-центру. Тобто, номери змінилися автоматично і зараз цифр у них стало більше. Якщо користувач не може зорієнтуватися у своїй платіжці, йому продиктують чіткий номер рахунку за телефоном (0412) 55-80-04. В облгазі запевняють, якщо споживач помилково заплатив за газ по старому рахунку, гроші нікуди не зникнуть, адже їх одразу перекинуть на новий. Тут все зрозуміло.

Більше запитань виникає стосовно договору на постачання газу, який потрібно переукласти всім споживачам до кінця цього року. Якщо раніше це був двосторонній документ, то з 1 липня – вже тристоронній. Він укладається між споживачем, ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» та ПАТ «Житомиргаз». У прес-службі стверджують, що це вимагає мінімальних зусиль. Переукладати договір мають лише споживачі, в яких змінився власник будинку чи квартири або ж кількість мешканців. Всі інші можуть дочекатися контролера, який перевіряє показники лічильників. Ця людина і принесе новий документ додому, на якому господар має поставити лише свій підпис.

Однак, за словами оператора колл-центру, відповідальність за переукладання договору покладається на самих споживачів. Контролери фізично не можуть обійти всіх користувачів. Саме тому, як нам пояснили, всі, хто користується газом, мають зібрати пакет документів і прийти з ним у відділення облгазу за місцем проживання. А це немала папка паперів: копії та оригінали паспорту й ідентифікаційного коду; технічний паспорт на майно; довідка про склад сім’ї; документ, який підтверджує право власності на житло; документ, що засвідчує наявність пільг (якщо вони є); технічний паспорт на газове обладнання і на лічильник.

Кому вірити? У будь-якому разі, незважаючи на обіцянки влади спростити бюрократичні процедури, доведеться вже йти і переукладати договір, аби за космічними цінами сплачувати за газ.

З полегшенням можуть зітхнути ті, хто до 1 липня подав документи на оформлення субсидій. Номер абонентського рахунку в базі даних змінюється автоматично. Всі пільги, на які розраховують споживачі, за ними зберігаються. Натомість жителі Житомирщини, котрі збираються оформити субсидію, будуть подавати новий номер.

Такі ситуації трапляються мало не щодня. Багато телефонних дзвінків, трата часу, а потім ще й незрозумілі або дуже туманні пояснення – такі будні звичайних громадян, наляканих заборгованістю, штрафними санкціями та пенею.

У житомирському облгазі плутаються з поясненнями для споживачів



Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини