Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирянку вже другий місяць шахраї намагаються виселити з квартири

Житомирянку вже другий місяць шахраї намагаються виселити з квартири

19-10-2015
Вже другий місяць поспіль житомирянка Світлана Краєва боїться вийти зі своєї двокімнатної квартири, що на вул. Шелушкова, 104. Жінка стала жертвою шахраїв, які вимагають її виселення з оселі та періодично нагадують про себе, намагаючись виламати замок у вхідних дверях.

Виборюючи своє право залишитися під дахом над головою, Світлана Леонідівна втратила роботу та схуднула на 15 кілограмів. Якщо жінка виходить, аби владнати справи із документами, у квартирі чергують рідні чи знайомі. Радість від народження онучки затьмарили пошуки правди в кабінетах чиновників, які навіть нічого не обіцяють і лише розводять руками.

Все почалося 18 вересня, коли до жінки прийшли незнайомці, заявивши, що вони нові власники житла і тому Світлана Краєва мусить залишити квартиру через три дні. Справа в тім, що це помешкання її родичів, в якому вона проживає вже майже 20 років. Рідні виїхали в Росію, а жінці дозволили жити в порожній квартирі.

Однак, після відмови виконати умови, шахраї виламали ломом вхідні двері в квартирі.

«Мене все ж таки виселили з квартири ввечері 25 вересня без рішення суду і виконавчої служби. Тоді людей було дуже багато. І міліція, і той, який мене намагався виселити, і його адвокат, і люди, які двері виламували, і ті, хто ставили нові. Працівники міліції мені сказали, що треба арештувати квартиру і буде краще, коли я виселюся. Справа в тому, що я ж залишилася на вулиці. Поїхала до брата, а потім звернулася в обласну міліцію, наробила шуму і через тиждень мені сказали, що можна знову заселятися. Тиждень я там жила спокійно, поміняла два замки. Залишила роботу і сиділа й чекала, коли ці шахраї прийдуть знову. У міліції мені повідомили, що у нас такі закони, що єдине чим мені можуть допомогти – як тільки приїздять вони (шахраї, - ред.) – то одразу викликати наряд правоохоронців. Міліція їх забирає, а потім відпускає, а вони знову приходять… і це може тривати до безкінечності. Востаннє були в минулу суботу і неділю», - розповідає Світлана Краєва.

Жінка стверджує, що за літо квартиру примудрилися продати три рази. За її словами, з 1995 року немає жодних довідок в БТІ, які б підтверджували, що з цим помешканням щось відбувалося. Тобто, ніхто квартиру не продавав і не купував.

Світлана Краєва не приховує свого занепокоєння: «Їм тепер треба продати квартиру вже вчетверте, але нормальним людям, з якими я тоді буду судитися. Є така схема, коли після фіктивних покупців знаходять справжнього. По телевізору знаєте скільки про це показували… Зараз на квартиру накладений арешт і продати її неможливо, але чи надовго…».

Мешканка квартири подала заяву в суд з вимогою визнати недійсними всі три акти купівлі-продажу, в яких замішано 8 людей. За судовий збір жінка вже заплатила 800 грн., а тепер мусить віддати ще 1500 грн. Але це не всі витрати, бо найближчим часом державі доведеться заплатити майже 6 тис. грн.

«Дуже страшно самій… Мені в міліції сказали, щоб я дорогу переходила обережно, дивилася по сторонах і ввечері нікуди не ходила. Скільки ж я можу в заперті сидіти? Сусідів прошу купувати, що мені потрібно. Щоб я мала поїхати допомогти невістці з дитиною, аби вона хоча б виспалася, то я тут сиджу і трушуся», - бідкається Світлана Леонідівна.

Юристи кажуть, що судова тяганина триватиме не менше 4 років і ніхто поки не прогнозує, чи вдасться жінці залишитися в обжитій квартирі. Знайомі ріелтори стверджують, що житомирські агенції не візьмуться за продаж помешкання, а тому найбільш ймовірно, її продаватимуть через фірму в іншому місті. Навіть ні одна охоронна фірма не погодилася встановити сигналізацію, бо в іншої сторони конфлікту на руках є акт купівлі-продажу цього житла.

За словами Світлани Краєвої, найважливіше, аби з квартири якнайдовше не знімали арешт, бо інакше її продадуть знову. Жінка розповідає, що у Житомирі її випадок вже не перший. У місті розроблена та успішно реалізується схема, яка дозволяє підробляти документи, виселяти людей з квартир, а потім їх продавати.

Світлана Краєва стала жертвою квартирних шахраїв. Прикро, що законодавство не може захисти жінку і покарати її кривдників.

Світлана Анатоліївна готова боротися і вірить в закон бумерангу: «Воно все одно потім повернеться, як не їм, то їхнім дітям і онукам. Справедливість і правда є, але шкода, що зараз всі думають про наживу і не замислюються над тим, що на них чекає в майбутньому».

Житомирянку вже другий місяць шахраї намагаються виселити з квартири

Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини