Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Перукар Оксана Тітова: «Моя професія – це моє життя»

Перукар Оксана Тітова: «Моя професія – це моє життя»

10-12-2015
Майстер-перукар Оксана Тітова вже 12 років працює в житомирському салоні краси «Сфера». За цей час у неї з’явилося багато постійних клієнтів бажання та враження яких Оксана навчилася розпізнавати по очах, виразу обличчя, жестах та міміці. Окрім перукарських послуг вона пропонує весільні зачіски, макіяж, нарощування вій та проколювання вух.

Зустріч за кавою з Оксаною Тітовою тривала більше години. Молода, тендітна та надзвичайно позитивна перукар розповіла про те, як готуючись стати хореографом, передумала перед вступним екзаменом і вже 13 років моделює оригінальні зачіски.

Софі Лорен колись казала: «Зачіска впливає на те, як складається день, а в підсумку – і життя». Підтвердження цих слів наші читаці знайдуть в цікавому інтерв’ю з Оксаною Тітовою.

- Оксано, розкажіть, будь ласка, як Ви стали перукарем?

- 12 років я займалася танцями і навіть завойовувала нагороди. Тоді часто траплялося, що будучи в старшій категорії, робила перед виступами меншим діткам зачіски та макіяж, бо їхні батьки не завжди могли поїхати на змагання чи концерти. Після дев’ятого класу я мала серйозні наміри стати хореографом. За 15 хвилин перед вступним екзаменом забрала документи і повернулася в школу. Не можу пояснити, що мною тоді керувало. А після 11-го класу я пішла навчатися на перукаря в училище №20. Потім рік працювала в нашому драмтеатрі, куди спочатку прийшла на стажування. Там я робила акторам зачіски, грим, макіяж. У театрі зацікавилася гримом, а потім вдосконалювала свою майстерність. У Києві відвідувала багато різних виставок та семінарів і вже 12 років я працюю в салоні «Сфера». Весь цей час займаюся тим, що мені подобається і чому навчалася. Зараз щопівроку проходжу курси, де отримують практичні навички.

- У Житомирі зараз дуже багато перукарень та салонів краси. Якщо сьогодні жінці не сподобалася стрижка в одному закладі, то через тиждень вона може піти в інший. Поділіться секретом, як вдається заохочувати клієнтів знову до Вас повертатися?

- Моє кредо: «Клієнт завжди правий». Мені доводиться бути не просто перукарем чи стилістом, а ще й психологом. Я завжди ставлю себе на місце клієнта і уявляю, якби відчувала себе з такою зачіскою. Якщо потрібно, готова приділити відвідувачу годину чи навіть дві, аби все обговорити. У мене навіть є 4 сім’ї, які приїздять з Києва. Дві дівчини, наприклад, навчаються у США і коли відвідують в Житомирі рідних, теж до мене записуються на дороговартісні процедури такі, як кератинове вирівнювання. Взагалі я живу роботою. Моя робота – це моє життя. Завжди намагаюся зробити так, аби клієнт до мене повернувся. Мій робочий день триває з 9.00 до 20.00, а в суботу та неділю з 10.00 до 18.00. Проте, якщо потрібно, можу вийти на роботу і о 4-й чи 5-й ранку. Навіть у свій вихідний я до обіду все одно працюю.

- У такому шаленому ритмі роботи Вам вистачає часу для сім’ї?

- Мій чоловік часто каже, що якби мені дали волю, то я і ночувала б на роботі. Але встигаю все. У мене дві донечки, яким скоро виповниться 6 та 10 років. Вранці перед роботою завожу молодшу в садочок. Старша донечка в школу йде після 11.00. Мені вистачає часу, щоб вранці приготувати сніданок, а ввечері приділити увагу своїм дівчаткам.

- Чи експериментуєте на клієнтах?

- Так. Особливо, коли клієнт приходить і просить зробити красиву стрижку. При цьому сам не знає, що це має бути. У такому разі я включаю фантазію і починаю працювати. Ніколи не відпускаю відвідувача, коли робота незавершена. Часто трапляються ситуації, що жінки марять завивкою, але якість їхнього волосся цього не дозволяє. Тоді я намагаюся переконати, що не потрібно так змінювати свій стиль. Знаєте, у перукарів з цього приводу є приказка: «Або блондинка, або завивка». У першу чергу потрібно пояснити, що картинка відрізняється від того, що буде без укладки. Якщо ви готові щоранку користуватися феном, будь ласка. Коли я прийшла працювати в салон, експериментувала сама. Тоді підстригла волосся, зробила з нього 25 прядочок і гралася в кольори, а потім виготовила з них прикраси, які продавала.

- З ким Вам простіше працювати – із жінками чи чоловіками?

- Я універсальний майстер-перукар, бо працюю з дітьми, жінками та чоловіками. Мені приємно мати справу з усіма. Серед клієнтів у мене дуже багато діток. За всі 12 років роботи в салоні була лише одна дитина, яка відмовилася сісти перед дзеркалом. Мабуть, не виспалася, або не було настрою. Зараз у мене є унікальний клієнт – це 7-річний хлопчик, якого батьки підвозять до салону, а потім через 20-25 хвилин забирають. Коли його бачу, то знаю, що обов’язковим атрибутом має бути лак для волосся, який закріплює ірокез. Хлопчик завжди залишає чайові. Незручно брати їх від дітей, тому прошу: «Сонце, забери, будь ласка. Витратиш на свої потреби». Але відповідь стандартна: «Ні, не заберу. Мене так виховували». З дітьми дуже цікаво працювати. Вони просять щось їм вистригти, а батьки інколи бувають проти. У такому разі намагаюся переконати старших, бо дитина так хоче і для мене побажання клієнта – це закон.

- А хто займається Вашим стилем?

- Мене стрижуть декілька людей. Просто кажу як я хочу, а вони виконують всі мої забаганки. Так протягом тижня можу змінити декілька ракурсів, а потім ще й сама себе пострижу. Рік тому в мене було довге волосся, а зараз коротке, місяць тому руде, а тепер – чорне. Я дуже люблю змінюватися і рідні вже до цього звикли. Після чергових змін у зовнішності мої дівчатка тільки з подивом запитують: «Мама?».

- Які стрижки та кольори волосся зараз у моді?

- Можна сказати, що зараз є тренди, але назв вони не мають. Перукарі використовують різні ракурси, напрямки, тобто те, від чого відштовхуються. У жіночих стрижках, наприклад, це гібрид каскаду або каре. У чоловічих – український стиль, оселедець. Щодо кольорів, я більше схильна до більш натуральних відтінків. Натуральність, однотонність волосся додає йому більшого колориту. У моді зараз омбе – це техніка фарбування волосся, при якій коріння волосся залишаються темними, а кінчики освітлюються.

- Оксано, порадьте, будь ласка, нашим читачам, як доглядати за своїм волоссям?

- Багато клієнтів запитують, який шампунь краще купити. Пояснюю, що головна функція шампуню – це очищення. В першу чергу важливо обрати хорошу професійну маску для волосся. Перед цим потрібно проконсультуватися у майстра, аби знати, яка у вас якість волосся. Не варто починати із маски для жирного волосся, яка дуже підсушує шкіру голови. Після миття волосся йому потрібно обов’язково зробити контрастний душ – поступовий перехід від теплої до прохолодної води. Це попередить надмірну його жирність. За всіма правилами голову потрібно мити двічі на тиждень. Якщо це робити дуже часто, то з волосся вимиватимуться вітаміни та кератин, які дівчата та жінки потім купують за немалі гроші. Не варто зловживати і фенами та випрямлячами. Якщо ми користуємося феном, то спочатку потрібно, аби рушник добре увібрав вологу. Коли ж ви поспішаєте, волосся потрібно спочатку висушити, а вже потім розчесати. Тоді воно буде блискучим, еластичним та слухняним. Засоби догляду за волоссям слід використовувати в міру. Маску не можна наносити частіше одного разу в тиждень, бо вона має аналогічну до антибіотиків дію. Для кращого ефекту до неї можна додати вітаміни А чи С, які продаються в аптеці. До речі, я ще й до цього часу ополіскую своїй доньці волосся розчином оцту. Такий засіб, яким користувалися наші бабусі, укріплює волосся, робить його блискучим, слухняним і попереджує надмірну жирність.

Оксану Тітову можна знайти у салоні краси "Сфера", що по вул. Перемоги, 46 у м.Житомирі.

Контактні телефони: (093) 615-52-60, (096) 999-01-68

Перукар Оксана Тітова: «Моя професія – це моє життя»

Перукар Оксана Тітова: «Моя професія – це моє життя»

Перукар Оксана Тітова: «Моя професія – це моє життя»

Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини