Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Геннадій Зубко: Житомир – одне із чотирьох українських міст, де запровадять європейську концепцію розвитку територій

Геннадій Зубко: Житомир – одне із чотирьох українських міст, де запровадять європейську концепцію розвитку територій

22-06-2016
Житомир разом із Вінницею, Полтавою та Чернівцями стануть першими українськими містами, для яких впродовж трьох років буде розроблено європейські концепції інтегрованого розвитку. Бюджет проекту – 5,85 млн євро забезпечать Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини і Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії.

Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, який від імені держави підписав цю угоду, вважає, що співпраця в рамках проекту надасть Житомиру та іншим трьом українським містам найкращі технічні рішення для розвитку.

«Це необхідно для міста, аби дієво використовувати існуючу інфраструктуру і водночас запровадити нові європейські технології. Зокрема, щодо створення нових робочих місць, якісного медичного обслуговування, облаштування комфортних зон відпочинку у місті. Загалом, це крок до європейських стандартів життя у Житомирі», - зазначив Геннадій Зубко.

Згадана міжнародна угода – не перша для Житомира. За два роки тут стартували масштабні проекти, спроможні якісно змінити життя обласного центру і загалом регіону. Так, Світовий банк продовжить кредитувати КП «Житомирводоканал» з програми очищення води, яку супроводжують фахівці очолюваного Геннадієм Зубком Мінрегіону. Особиста участь міністра спільно з представниками Світового банку в інспекції об’єктів Житомирводоканалу підтвердила продовження проекту з очищення води. А відтак житомиряни невдовзі матимуть якісну чисту воду.

Зазначимо, що у Мінрегіоні планують реалізувати інші міжнародні проекти, зокрема для Житомирщини, з відновлення систем водопостачання, водовідведення і переробки відходів на загальну суму $350 млн та з реконструкції систем централізованого теплопостачання на $315 млн.

На думку Зубка, залучені у розвиток Житомирщини та обласного центру інвестиції та дешеві кредити важливе, але не єдине джерело фінансування інфраструктурних проектів. У нинішніх умовах вагомий результат забезпечує політика бюджетної децентралізації. Затверджений обсяг доходів загального фонду дев’яти бюджетів ОТГ області на 2016 рік з трансфертами із держбюджету становить 166 млн грн, що усемеро більше від показників минулого року. У результаті утворення ОТГ обсяг власних доходів місцевих бюджетів зріс утричі порівняно з 2015 роком (з 23 млн до 62 млн). Об’єднання громад дозволило збільшити власні доходи бюджетів ОТГ на 1 жителя території в середньому з 409 до 1108 грн.

Окрім того, дев’яти місцевим бюджетам ОТГ на 2016 рік передбачена з держбюджету освітня субвенція – 64 млн грн, та медична – 31 млн. ОТГ області отримають і базові дотації обсягом 9 млн грн. Їм перерахують також субвенцію з центру на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у сумі 54,6 млн грн.

Ще низка важливих інфраструктурних проектів впроваджується в області за рахунок Держфонду регіонального розвитку. «Торік, - розповідає Геннадій Зубко, - на Житомирщині за рахунок ДФРР реалізували 61 інфраструктурний проект, область посіла 2 місце в Україні за відсотком реалізованих проектів». За словами Геннадія Зубка, у 2016-му з ДФРР Житомирщині перераховано 109,63 млн для реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. З них Житомиру передбачено 32,42 млн гривень.

Головні інфраструктурні проекти міста – реконструкція західної трибуни Центрального стадіону та дошкільного навчального закладу №58. Загальна вартість першого проекту становить 24,7 млн. Загальний кошторис дитсадка – 30,2 млн гривень. У поточному році з Фонду також заплановано профінансувати масштабну програму капітального ремонту вуличного освітлення у Житомирі вартістю більше 14 млн.

Серед найбільш масштабних проектів на рівні Житомирщини Геннадій Зубко визначив реставрацію будівлі театру у Бердичеві з відкриттям там власне театру. У 2016 з ДФРР виділили на ці потреби 7 млн гривень. Відбувається і будівництво школи у селищі Черняхів, на яке виділено з ДФРР 6,1 млн гривень, та інші проекти. Приміром, реконструкцію середньої загальноосвітньої школи у селищі Горщик профінансовано зусиллями уряду майже на 100%. 6,4 млн гривень з необхідних 7,1 – вже на відповідних обласних рахунках.

Геннадій Зубко: Житомир – одне із чотирьох українських міст, де запровадять європейську концепцію розвитку територій



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини